Inmiddels zijn er verschillende versoepelingen doorgevoerd tijdens de coronacrisis. De kinderen mogen naar school, de horeca mag open met een maximaal aantal bezoekers en dierentuinen en pretparken zijn weer open. Alles nog steeds op 1,5 meter afstand, maar goed, het begin is er. We mogen er weer wat vaker op uit en dat is zeker met de vakantie in het vooruitzicht wel heel fijn! Gesproken over die vakantie, dan is het ook wel tijd om er een beetje bikini-proof uit te zien. Ook al blijven we dit jaar in Nederland, ik ga ervan uit dat ik toch wel een paar keer in die bikini kan de komende zomer. En daarom moeten er nog een paar kilootjes af… Tijd dus voor een gezond tussendoortje! Een heerlijk bananenbrood, kan met of zonder chocola, met of zonder noten, net wat je zelf lekker vindt!

Je hebt voor het bananenbrood het volgende nodig

  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 100 gr bloem
  • 75 gr havermout
  • 50 ml melk
  • 40 gr noten en/of 40 gr pure chocola
  • 1 theelepel kaneel

Zo ga je aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 graden. Prak de bananen. Het is lekker als je rijpe bananen neemt, want die zijn wat zoeter dan de groenere bananen. Voeg de eieren, bloem, havermout en melk toe aan de bananen en meng het goed door. Hak de chocola en/of de noten in kleine stukjes. Ik heb een bananenbrood versie gemaakt met alleen chocola. Voeg dit toe aan het mengsel en roer het door. En roer daarna ook nog de kaneel erdoorheen. Vet een cakeblik in of doe er een bakpapiertje in, zodat je het bananenbrood makkelijk uit het cakeblik krijgt. Doe het mengsel in het cakeblik en zet het ongeveer een half uur in de oven. Geniet ervan!

bananenbrood

Kleine tip: bananenbrood schijnt nog lekkerder te zijn als je de echt rijpere bananen ervoor gebruikt. Niet de bruine dus weggooien, maar gewoon ermee bakken!

Voor meer recepten klik je hier.