Je kan een huis vol met speelgoed hebben en nog weten kinderen je te verbazen waar ze mee willen spelen. Mijn oudste was bijvoorbeeld een groot fan van wasknijpers en kon daar uren zoet mee zijn. Gewoon door ze stuk voor stuk in een doosje te doen om ze er vervolgens weer uit te halen. Ik noemde dat dat ze even in haar bubble zat. Als kind had ik dit ook heel sterk. Ik kon uren over grote stenen heen en weer lopen, helemaal in mijn eigen wereldje. Waar ik ook groot fan van was, was hutten bouwen. Niet buiten in het bos, want dat was koud, nat en vol met beestjes. Nee, gewoon het liefste thuis met dekens en onder de hoogslaper. Mijn kinderen bouwen ook liever binnen dan buiten, maar dan niet met hun beddengoed. De dames hebben een voorkeur voor grote kartonnen doos. Eerlijk waar, de verpakking was ons nieuwe dekbed in zat, heeft maanden in de woonkamer gestaan. Het was versierd met viltstift tekeningen en er was een raampje in gesneden. Het is dat ze er zoveel plezier van hadden, want echt een aanwinst in onze woonkamer was het niet. Gelukkig kwam er snel een oplossing met de speelhut van Van Hut Naar Her.

Van Hut Naar Her

Als je het over duurzame en echt super coole hutten hebt, dan kom je al snel uit bij Van Hut naar Her. Waarschijnlijk ken je het nog niet, want het is een relatief nog nieuw bedrijf. Het is ontstaan bij twee moeder, Danielle Broess, interieurarchitecte en Wilma Heideman, communicatiedeskundige die als kind al zelf groot fan waren van hutten bouwen en hun eigen kinderen hier ook in toejuichten. Het is immers goed voor de fantasie en creativiteit. Maar de ideale hut hadden ze niet gevonden, dus besloten ze er zelf maar eentje te maken.

De twee hutten waar het mee startte, zijn de boomhut en de boshut. De basis van beide is hetzelfde, alleen het printje is anders. Het is gemaakt van 15 mm dik recyclebaar karton en kunnen op verschillende manieren opgebouwd worden. Als je de verschillende bouwwerken wil zien, neem dan vooral een kijkje op hun website. Mijn kinderen hebben namelijk een overduidelijke voorkeur voor de hut met vier muren. Zo staat ie dan ook al sinds de zomer in onze woonkamer. Deze mama mag het absoluut niet uit elkaar halen. Ook als is dat heel gemakkelijk te doen en op te bergen. De boshut is hun eigen plekje waar ze zich af en toe willen terugtrekken en dat laat ik dan ook zo maar.

https://meervanmir.eu/de-duurzame-en-gave-speelhutten-van-hut-naar-her

Is de speelhut het waard?

Ik was even sceptisch, maar moet zeggen dat de boshut toch wel een succes is in ons huis. Zodra er vriendinnetjes komen spelen, verdwijnen ze weer in het huisje. Ik heb af en toe mijn hart vastgehouden wat betreft de ruwheid hoe er mee om gegaan werd, maar de boshut lijkt kinder terror te doorstaan. Het is niet voor niets dat het ook op kinderdagverblijven wordt gebruikt. Wat ik ook wel bijzonder vind, is dat het volledig van Nederlandse bodem is en wordt gemaakt op de sociale werkplaats. Dat is voor mij toch altijd wel een pluspunt. En ja, het is zeker niet goedkoop, maar als je ziet hoeveel plezier ze ermee hebben en hoe lang het meegaat, is het ergens ook een investering in de speeltijd van je kind. Alles voor onze draakjes, toch?

Wil je wat meer weten over de hutten van Hut Naar Her, bezoek dan de gelijknamige website. Ben je al overtuigd? De speelhutten zijn alleen hier te koop. Ik ben benieuwd naar jullie ervaring!

https://meervanmir.eu/de-duurzame-en-gave-speelhutten-van-hut-naar-her