Vroeger kleedden wij al poppetjes zelf

Ik kan me nog herinneren dat toen wij vroeger jong waren we ons voor mijn gevoel een hele ochtend konden vermaken met kleertjes maken van papier. Mijn moeder tekende dan een poppetje (ik denk op karton?) en wij gebruikte dat poppetje als vormpje om vervolgens op papier jurkjes, en shirtjes uit te tekenen en uit te knippen. Die kleurde we vervolgens in en gingen we daarna ook met elkaar ruilen. Op de ene of andere manier wilde niemand echt mijn kleertjes hebben (ik was de jongste, en heb echt het knutseltalent van een paddestoel). Toch heb ik hier hele warme herinneringen aan en was dan ook erg benieuwd naar Magnetic Dress-Up.

Magnetic Dress-Up, ja of nee?

Het concept van Magnetic Dress-Up deed mij hier weer een beetje aan denken. In een magnetisch doosje zitten verschillende magnetische onderdelen (2 prinsessen en kleding, accessoires en hun huisdieren) die je erop kan plakken. Je hebt 4 verschillende achtergronden (2 links, en 2 rechts) die je kan gebruiken. De prinsessen begeven zich in een paleis of in de (paleis)tuin. Ik ging samen met mijn dochter van bijna 4 aan de slag, die alleen de doos al prachtig vond. Prinsessen, is wel echt een ding op haar leeftijd. Daar kom ik steeds meer achter… Het start met Elza en Anna, en het eindigt met prinsessenles op de crèche (waar de jongens ook aan meedoen overigens), waarbij ze keurig met haar benen over elkaar en haar handen op haar knieën gaat zitten.

Het idee van prinsessen en jurken en aankleden (dat doet ze tegenwoordig zelf, dus is ook een groot thema) én magnetisch… Dat kon eigenlijk alleen maar een succes zijn en dat was het ook. We hebben ons niet een hele ochtend vermaakt (achteraf denk ik dat wij vroeger ons ook maar een half uur vermaakte, maar het voelde wel echt als heel lang toen ik nog jong was). Een half uurtje hebben we denk ik wel bijna aangetikt. En geef toe, elk moment dat ze zichzelf vermaken mooi meegenomen toch? Overigens kwam ik erachter dat mijn zoon van van 1,5 jaar magneten ook erg mooi vindt en op de ene op de een of andere manier elke keer met het kleine hondje ervan door gaat. Gelukkig stopt hij het niet in zijn mond. 

Kortom, weer volop speelplezier met een item van Mudpuppy. Ook hartstikke leuk voor onderweg. Voor als we weer ooit op vakantie kunnen gaan. Magnetic Dress-Up is verkrijgbaar bij ilovespeelgoed.

Winactie

Wil jij een exemplaar winnen van Magnetic Dress-Up? Laat dan weten dat je meedoet en wie weet stuur ik je deze op. Meedoen kan tot en met 16 mei. De winnaar maak ik bekend op Facebook. Succes!