Verhalen van een werkende moeder
TOP
Mama, Zwangerschap

“Gastblog Nano: rara, wat ben ik?”

Heb je ooit gehoord van de NUB test? Of de Chinese Astrologie Geslachtskalender? Dit zijn “methodes” voor mama’s die niet kunnen wachten, zoals de mijne, om te voorspellen of de ongeboren baby een jongetje of een meisje is. Ik zal ze even uitleggen.

De NUB test
Aan de hand van een echo foto van rond de twaalf à dertien weken kan men aan de stand van de NUB zien welk geslacht de baby heeft. NUB is een Engelse afkorting en betekent bobbel. Het is het uitsteeksel dat tussen de benen zit en wat het uiteindelijke geslachtsorgaan wordt. Als de NUB in het verlengde van de ruggegraat uitsteekt, is de baby een meisje en als het wat omhoog wijst een jongetje. Dit was mijn echo.

Chinese Astrologie Geslachtskalender
Dit is wel één van de meest belachelijke geslachtsvoorspeller die mijn mama kon vinden. De maand waarin de baby verwekt is en de leeftijd van de mama bepalen het geslacht van de baby. Dit betekent dat als je in januari een babietje hebt gemaakt en jezelf dertig bent, je een jongetje zou krijgen. Mijn mama was 36 in de maand januari dat zij het extra gezellig had met papa. Kan je al zien wat ik dan zou zijn volgens de  Chinese Astrologie Geslachtskalender?

De echo
Papa gelooft niet zo in die voorspellingen die mama had gedaan. De NUB test gaf maar 75% zekerheid en de Chinese Astrologie Geslachtskalender was natuurlijk al helemaal grote onzin. Er was maar één manier om zeker te weten of ik een jongetje of meisje ben en dat was de echo. Dus op Tweede Paasdag gingen papa en mama met mijn zussen naar een lieve mevrouw die wel even in mama’s buik wilde kijken. Na eerst wat controles van mijn ledematen en organen kwam het verlossende woord eruit. Nou ja, papa had het allang gezien inmiddels, maar mama was nog niet zo snel. Ik ben er even speciaal voor gaan liggen zodat er echt geen twijfel meer over mogelijk was: ik ben een meisje!!!

 

Facebook Comments

«

»

4 COMMENTS

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
  • Kijk eens wie er wakker is 😍 #nogwelaandezuurstof #langewegtegaan #zekomterwel
  • Zo dol op dit meisje 😍
  • We mochten even knuffelen!
  • De kleine is afgelopen donderdag geboren, maar ligt helaas sindsdien op de IC. Op mijn blog leg ik uit wat er aan de hand is. Maar ben dus wat stiller voor nu.
  • Sanne zes jaar geleden. Onherkenbaar gewoon!
  • #40weekspregnant #duedate #expectinganydaynow
  • Jep. Nog steeds zwanger #linkinbio
  • Vandaag de grootste moeite mij van de bank af te krijgen. Nergens zin in. Moe. Klaar met de inwoning. Gewoon een offday denk ik.

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
De vreemde fascinatie van mijn dochters

Het lijkt hier soms wel alsof er een orkaan in ...

Sluiten