Verhalen van een werkende moeder
TOP
Gastblog Noor, Zwangerschap

“Gastblog Nano: Hallo wereld, ik kom er aan!”

Mag ik mijzelf even voorstellen? Jullie kennen mijn zussen Sanne (Macro) en Veerle (Micro) al. Mijn naam is dus Nano’tje en ik zal me bij mijn zussen voegen ergens rond 8 oktober dit jaar. Dat betekent dat ik vandaag iets meer dan tien weekjes oud ben. Dat heeft de mevrouw de verloskundige berekend aan de hand van mijn lengte. Je begrijpt natuurlijk dat ik dat niet gemakkelijk liet gebeuren en ik gewoon flink bewogen heb zodat ze uiteindelijk vier keer moest meten. Ik ben dan nog geen tientallen centimeters groot, maar met mijn bijna 3,5 cm vind ik mezelf al een behoorlijke verschijning hoor.

Papa en mama zijn erg opgelucht dat ik het zo goed doe. Nu hebben ze er nog zo weinig over te zeggen, dus is het alleen maar afwachten voor ze. In ieder geval vonden ze mijn leeftijd van vandaag zo’n prachtige mijlpaal dat ze besloten dat ik voorgesteld mocht worden aan de wereld. Het werd ook wel tijd, want mama’s buik werd al echt wat dikker. Ze draagt al twee weken van die rare broeken, omdat haar eigen broeken niet lekker meer zaten. Verder is ze niet erg misselijk geweest, maar ik ben druk bezig daar verandering in te brengen. Zo comfortabel hoort een zwangerschap niet te zijn. Nou ja, haar hormonen zijn wel goed aanwezig (aldus papa), dus heel erg makkelijk heeft ze het nou ook weer niet. Maar dat vertel ik nog wel een keer.

Begin oktober zal ik dus mijn intrede maken op deze wereld. Tot die tijd zal ik zo nu en dan een update geven vanuit mijn veilige vertrouwde warme omgeving. De dokters van mijn mama zeggen namelijk dat ik voorlopig nergens naar toe ga. Voor deze keer zal ik naar de grote mensen luisteren. Vanaf oktober zal dat anders zijn. Dan voeg ik me bij mijn zussenbende en zullen mijn ouders van mijn bestaan weten. Ik verheug me er nu al op!

 

Facebook Comments

«

»

23 COMMENTS
 • Bobje

  3 jaar ago

  Ja, HOERA! Ik voel me trotse oma!

 • Bregje

  3 jaar ago

  Lieve Miriam, wat een geweldig nieuws!! Van harte gefeliciteerd, ben heel blij voor jullie! Ik wens je een fijne zwangerschap toe en een wolk van een baby in oktober!

 • Janske

  3 jaar ago

  Gefeliciteeeerrddd! Geweldig mooi nieuws! Fijne zwangerschap gewenst! xxx

 • Saskia

  3 jaar ago

  Gefeliciteerd

 • Masja

  3 jaar ago

  Ohh wat fijn!!! Ik zag je vorige week nog in het ziekenhuis! Van harte!!!

  • miriam

   3 jaar ago

   AUTHOR

   Ik dacht al dat jij het was!

 • Volgmama

  3 jaar ago

  Gefeliciteerd meid! Het is jullie zo gegund. Geniet ervan X

 • Anja

  3 jaar ago

  Gefeliciteerd met je zwangerschap

 • Gefeliciteerd, wat een geweldig mooi nieuws!

 • Gefeliciteerd! Geniet ervan!

 • Merel

  3 jaar ago

  Mooie echo! Hoop dat de misselijkheid niet te erg doorzet.

 • Marije

  3 jaar ago

  Hallo Nano! Wat leuk dat je er aan komt! Lekker chillen in de buik van je mama! Gefeliciteerd, Miriam!

 • Mèlanie

  3 jaar ago

  Wat geweldig nieuws. Gefeliciteerd, lekker gaan genieten van je zwangerschap…

 • Marguerita

  3 jaar ago

  Gefeliciteerd, voorspoedige zwangerschap gewenst

 • Ik blijf het geweldig vinden 🙂 Nogmaals van harte gefeliciteerd! En lieve Nano, jij krijgt een hele lieve papa en mama en twee geweldige zussen. Ik kijk uit naar je verhalen vanuit de buik en ontmoet je graag in oktober op de blog van je mama!

 • Marijke

  3 jaar ago

  Zo fijn! Hopelijk kun je genieten van dit kleine wonder in je buik en heb je weinig last van kwaaltjes.

 • Jodi - liefthuis

  3 jaar ago

  Wauw wauw wauw wat een mega mooi nieuws. Gefeliciteerd. Snap dat het mega spannende tijd was, maar wat een mooie echo dan. We schelen twee weken dus ga je lekker volgend Geniet van kleine nano

 • Mariette

  3 jaar ago

  Wat heerlijk voor jullie! ❤️

 • Leonie van Mil

  3 jaar ago

  Geweldig nieuws!! Gefeliciteerd!

 • Vlijtig Liesje

  3 jaar ago

  Gefeliciteerd! En natuurlijk een voorspoedige zwangerschap gewenst.

 • Lodi

  3 jaar ago

  Ik feliciteerde je ook al op ig maar wilde dit verhaal natuurlijk ook even lezen. Nogmaals gefeliciteerd.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Pingback: Goed nieuws; overzicht voor zwangere mama bloggers - Mamaliefde.nl on maart 13, 2017
 • Pingback: Waarom de CYBEX Solution S-fix de fijnste autostoel is - MeerVanMir on maart 13, 2017
 • Instagram
  • @milou_ligtenberg en haar kids gingen een dagje naar #legoworld in de #jaarbeursutrecht. Dit is haar verslag:
Wat een lekker vakantie dagje hebben we gehad. Vanochtend vroeg vertrokken richting de jaarbeurs in Utrecht om daar een dagje te vertoeven bij Legoworld. De kinderen (4 en 7) waren na ons bezoek vorig jaar, al helemaal enthousiast dat we weer gingen. De grote hallen, waar de mooiste beelden, voertuigen en overige creaties uitgestald waren, en de vele hoeken en tafels waar je vrij uit kan bouwen. Voor de kinderen super tof dat ze hun creativiteit al spelend ontwikkelen. Er is een boot gebouwd, enkele huizen en kastelen hebben ze gemaakt, en zelfs Olaf van Elsa werd in elkaar gelego’d. Buiten de vele Lego plekken, zijn er ook andere activiteiten, die te maken hebben met bepaalde Lego thema’s. Zoals bij de Lego city hoek waar je brandjes kan blussen. Bij Lego Disney kon je je verkleden als Elsa, staafjes vangen bij Olaf. In de Duplo hoek staat een theater waar er een aantal keer in een uur een minidisco voorbij komt, kun je je laten schminken en staat er een springkussen. We hebben onze ogen uitgekeken en hebben er heel wat uurtjes rond gelopen. Voor ons was het een topdag! Volgend jaar zijn wij vast weer van de partij!

Tot en met deze woensdag kan je zelf nog dit leuke event bezoeken!
  • Een impressie van het @indewolkenfestival van @oudersvannu
  • Even de kussens testen in @ikeanederland 😂
  • #28weekspregnant #cantwaittomeetyou
  • Weeeeeeeeeekend!
  • Als je ontdekt dat de kubus van @vtechspeelgoed wel heel erg leuk is!
  • Vandaag ook weer een weekje verder, dus een pens foto mocht wel weer. Derde trimester baby!!! #27weekspregnant
  • Twee jaar geleden vandaag werd dit meisje geboren. Het zijn twee zeer emotionele jaren geweest, waar gelukkig de liefde altijd bovenaan heeft gestaan. De toekomst is nog altijd onzeker, maar gelukkig zien we vooral een heel blij meisje. Uiteindelijk is dat het belangrijkste. Zij komt er wel op haar manier. Lief klein meisje van me, mama is zo ontzettend trots op jou! Nog vele liefdevolle jaren toegewenst! Ik houd van je!!!

  Follow Me!

  %d bloggers liken dit:

  Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten

  Lees vorig bericht:
  Help een peuter tijdsbesef te krijgen

  Er is aan zoveel kleine dingetjes te merken, dat Sanne ...

  Sluiten