Verhalen van een werkende moeder
TOP
Zwangerschap

“Twee hele bijzondere bellypaints”

Alhoewel dit mijn derde (goede) zwangerschap is, heb ik nog nooit eerder een bellypaint gedaan. Ik weet ook niet echt waarom niet. Het is er gewoon nooit van gekomen. Het lijkt er ook op dat het iets is, dat pas sinds een jaar of twee echt in opkomst is en aangezien ik altijd achter de feiten aanloop, kom ik er nu pas mee in aanraking. Nou ja, ik had er uiteraard wel eerder naar gekeken, maar nog nooit echt moeite voor gedaan om er eentje echt te laten uitvoeren. Dit keer had ik het ontzettende geluk, dat ik een bellypaint van mijn lieve blogvriendinnetjes heb gekregen als babyshower cadeau. Gaaf hè?

Ik wist niet hoeveel werk er bij komt kijken als je een bellypaint voor ogen hebt. Het verven an sich kost al een paar uur, maar daarvoor moet je als mama nog bedenken wat je afgebeeld wil hebben op je buik. En er zijn zoveel mogelijkheden!!! Ik had om suggesties gevraagd, maar werd daar eerlijk gezegd nog verwarder door. Ik wilde iets toepasselijks en niet te afgezaagd. Manlief vond heart2heart beertjes en ander soort schattigheid maar niets, dus dat viel al snel af. Een wereldbol leek mij op zich ook wel leuk, maar dat had weer echt niets te maken met een zwangerschap. Dat werd het dus ook niet. Toen bedacht ik me dat ik een afbeelding wilde waardoor het voor mijn peuter wellicht duidelijker zou worden dat er een baby in mijn buik zit. En dus niet een hondje of een poesje zoals ze elke keer (hoopvol) zegt. Een afbeelding van een baby zou het dus worden. Gelukkig zijn er daar ook maar honderden van te vinden. In eerste instantie wilde ik een zo realistisch mogelijke, maar deze zagen er allemaal lichtelijk creepy uit. Dus uiteindelijk toch een cartoonesk plaatje van een baby, die even om het hoekje gluurt om hallo te zeggen.

Afgelopen dinsdag was het dan zo ver. Vivienne kwam bij mij thuis voor mijn allereerste bellypaint. Het was absoluut een bijzondere ervaring om eens mee te mogen maken. Ruim twee uur lang lag ik stil op de bank terwijl haar penselen over mijn buik streelden. Linda was ook langs gekomen, dus het was wel een en al gekakel in de tussentijd. Uitermate gezellig! Het resultaat mocht er ook wel wezen, vind je niet?

 

De kinderen waren zeer verrast toen ze mijn buik zagen. De hele avond moest ik met mijn shirt omhoog lopen. En de peuter zegt inderdaad sindsdien dat er een baby bij mama in de buik zit. Zij heeft tegenwoordig het hondje in haar eigen buik. Je begrijpt wel dat de teleurstelling erg groot was toen de baby de volgende ochtend weer verdwenen was. Waarom was de tekening weg? “Het was zo mooi, mama!” Mijn gewone buik is dan maar saaitjes. Gelukkig had ik nog een speciale verrassing voor de dames. Van Groupon had ik namelijk wel heel speciale krijtjes ontvangen. Deze krijtjes zijn speciaal ontwikkeld om op de huid van mensen te tekenen. Dit zou eveneens een masserend effect geven. De combinatie leek mij perfect voor een bellypaint gemaakt door mijn eigen kroost. Afgelopen donderdag fungeerde ik dus als canvas voor mijn kids. Vind je ook niet dat ze een prachtige creatie van mijn buik hebben gemaakt? Vooral die stickers maken het af ;-).

 

 

 

Facebook Comments

«

»

1 COMMENT
 • Volgmama

  3 jaar ago

  Prachtig! Dit heb ik nooit laten doen.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Wat een uitzicht 😍
 • Zo dol op dit meisje 😍
 • Vond ik deze ineens tussen mijn foto’s 😂 #selfie
 • Me and minime
 • Even geen schoolwerk, want het is weekend. Maandag gaan we er weer fris tegenaan. We blijven positief! #Corona #thuisonderwijs #quarantine #scholendicht #mamaisjuf
 • Mijn heerlijke bollie 😍
 • Even tussendoor wat uitwaaien
 • Zou dit een voorbode voor de rest van het onderwijs zijn? #corona #thuisonderwijs #scholendicht

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
De première van de film “Pestkop”

Op donderdagavond 19 oktober 2017 was het zover de premiere ...

Sluiten