Verhalen van een werkende moeder
TOP
Zwangerschap

“Help, ik moet een babyshower plannen!”

Al een paar maanden ben ik mijn vriendinnen en familie aan het hinten, dat ik niet onwelwillend tegenover een babyshower sta. Zij vinden dat één shower meer dan genoeg is en ik dat deze bij Sanne al heb gehad. Als ik dan het argument gebruik dat ik halverwege moest afhaken vanwege gebroken vliezen, dan zeggen zij “een shower is een shower”.  Omdat ik toch wel fan ben van dit soort feestjes, organiseer ik ze maar voor anderen.

Het organiseren van een babyshower is stiekem toch een hoop werk. Mijn zus zal begin november bevallen van haar eerste kindje, dus willen mijn zusje en ik haar verrassen met een shower. Voordat  we ook maar iets van vermaak konden bedenken, liepen we al tegen het eerste probleem aan: de datum! Niet normaal meer hoe lastig het is een datum te prikken met een groepje van slechts negen vrouwen. Er is gewoon nooit een dag dat iedereen beschikbaar is. De vakantieperiode helpt daar uiteraard ook niet bij. Na maar liefst tien pogingen hebben we toch gewoon een datum geprikt. Helaas betekent dat dat niet iedereen erbij kan / zal zijn.

Het volgende waar je tegen aan loopt is het vermaak. Wat zijn nou leuke spelletjes om te doen tijdens een babyshower? Mijn zusje en ik vinden het allebei geen goed plan om blind babyhapjes te gaan proeven. We denken ook niet dat onze zus daar nou heel blij van zal worden. Tijdens mijn babyshower hebben de dames vlaggetjes versierd, wat uiteindelijk een prachtige slinger werd. Heel bijzonder, want deze hangen we elke verjaardag van Sanne weer op. Zoiets speciaals willen we ook graag voor mijn zus doen. Het probleem is dat zij de creatieveling is van de familie en meestal met dit soort leuke ideeën komt. We hebben dus dringend wat inspiratie nodig!

Als het om de versiering gaat heb ik weer een totaal ander probleem. Ik vind het namelijk erg moeilijk een keuze te maken. Er is zoveel beschikbaar, maar wat is nou echt leuk? Als ik nou bijvoorbeeld kijk op de website van feestwinkel op de pagina over babyshower versiering, dan weet ik gewoon niet meer wat ik moet kiezen. Zijn vlaggetjes leuk of toch maar gewoon gaan voor de ballonnen? En als ik dan voor het laatste zou kiezen, ben ik er nog niet want ook wat betreft de ballonnen is er volop keuze. Persoonlijk vind ik de ballonpilaar wel origineel en opvallend. Ik ben erg benieuwd wat jullie zouden bestellen als je een shower moest organiseren. Wat is nou een echte musthave? Oh ja, je kan er ook terecht voor als je nog geboorteversiering nodig hebt.

Facebook Comments

«

»

3 COMMENTS
 • Lisette

  3 jaar ago

  Je vliezen gebroken? Jij nam het concept ‘babyshower’ wel heel erg letterlijk!!

 • Marguerita

  3 jaar ago

  Ik had een babyshower ook erg leuk gevonden, helaas nooit gekregen. Heb overigens wel een keer een bellypaint gegeven aan de zwangere tijdens een babyshower. Winnie de Pooh omgeven door zwart… was heel leuk maar… ze kreeg de schmink niet goed van haar buik, waardoor de VK de aanstaande papa heel boos aankeek bij het zien van een blauwige buik… oops! (leken blauwe plekken)

 • Christine

  3 jaar ago

  Kijk even op wieghuren.nl
  Zij hebben een leuke koffer voor een babyshower!!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Af en toe vind ik nog een ontbrekende sok. We geven niet op!
 • Wat een uitzicht 😍
 • Zo dol op dit meisje 😍
 • Vond ik deze ineens tussen mijn foto’s 😂 #selfie
 • Me and minime
 • Even geen schoolwerk, want het is weekend. Maandag gaan we er weer fris tegenaan. We blijven positief! #Corona #thuisonderwijs #quarantine #scholendicht #mamaisjuf
 • Mijn heerlijke bollie 😍
 • Even tussendoor wat uitwaaien

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Lightning McQueen redt de racewereld in Cars 3

Wij hebben thuis een jongetje van vijf jaar rondlopen die ...

Sluiten