Verhalen van een werkende moeder
TOP
Gastblog Noor, Mama, Zwangerschap

“Gastblog Nano: update van de gynaecoloog”

Hallo, daar ben ik weer! Inmiddels alweer veertien weekjes oud en ik doe het super goed, zei de dokter. Mama was namelijk afgelopen week bij hem op bezoek en samen gingen ze mij uitvoerig bekijken. Speciaal voor hun heb ik ter plekke mijn blaasje gevuld en weer leeg gemaakt. Ook ik heb al geïllustreerd dat ik heel goed kan hikken. Toen de arts mij wilde opmeten ben ik even dwars gaan liggen. Wel kon hij mijn hoofdje goed zien en zoals verwacht is deze lekker groot. Arme mama….

Mama had al eerder verteld dat de gynaecoloog had besloten dat de verdere controles door hem moesten worden in plaats van de verloskundige. Het was alleen nooit duidelijk geworden waarom. De eerdere bevallingen van mama waren te gecompliceerd geweest en daarom zal ik sowieso in het ziekenhuis geboren worden. Mijn grote zus Sanne was met 35 weken geboren en dat geeft een verhoogd risico dat ik ook wat eerder kom, dus dat wil hij ook extra in de gaten houden. Er is ook een onderzoek naar vroeggeboortes, April heet het, waarvan hij wil dat mama aan mee doet. Dan zal ze elke dag een pilletje moeten slikken. Eerst moet de dokter nog uitzoeken of dat niet het andere onderzoek, waar mama deel van uitmaakt, onbetrouwbaar maakt. Dat zou zonde zijn!

De echte reden dat de gynaecoloog voor nu de controles heeft overgenomen, zijn de cystes in mama’s nek. Deze zijn namelijk ontstaan door en reageren op zwangerschapshormonen. De arts wil dat deze eerst weer onderzocht worden. Pas als de uitslag goed is en de schildklier ook normaal functioneert zou mama weer terug mogen naar de verloskundige. Gezien haar vorige zwangerschappen zou ze ook gewoon bij de gynaecoloog mogen blijven. Mama neigt ernaar de verloskundige te laten voor wat het is en de komende 26 weken gewoon bij haar nieuwe favoriete arts langs te gaan. Ze is een beetje moe geworden van het de hele tijd weer terugverwezen te worden.

Over drie weekjes staat er in ieder geval weer een bezoekje gepland. Dan zal de zogeheten OGTT ingepland worden. Mama zal dan getest worden op zwangerschapssuikers. Het drankje schijnt heel smerig te zijn, dus echt er naar uit kijken doet ze niet. Natuurlijk vindt ze het wel geweldig weer mij te kunnen bewonderen, maar daar hoeft ze niet drie weken voor te wachten. Binnenkort gaan papa en mama tussen mijn beentjes kijken ;-).

Wat denk jij? Ben ik een jongetje of een meisje?

Facebook Comments

«

»

4 COMMENTS

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
  • Even de kussens testen in @ikeanederland 😂
  • #28weekspregnant #cantwaittomeetyou
  • Weeeeeeeeeekend!
  • Als je ontdekt dat de kubus van @vtechspeelgoed wel heel erg leuk is!
  • Vandaag ook weer een weekje verder, dus een pens foto mocht wel weer. Derde trimester baby!!! #27weekspregnant
  • Twee jaar geleden vandaag werd dit meisje geboren. Het zijn twee zeer emotionele jaren geweest, waar gelukkig de liefde altijd bovenaan heeft gestaan. De toekomst is nog altijd onzeker, maar gelukkig zien we vooral een heel blij meisje. Uiteindelijk is dat het belangrijkste. Zij komt er wel op haar manier. Lief klein meisje van me, mama is zo ontzettend trots op jou! Nog vele liefdevolle jaren toegewenst! Ik houd van je!!!
  • Zie je deze gave race auto van @vtechspeelgoed ? Ik vertel meer over op mijn blog en over de racebaan. Bovendien geef ik ook nog eens een set weg. #LinkInBio #winactie @speelgoed_van_het_jaar #leukvoordesint #mamablogger
  • Vandaag de verjaardag van dit poppetje een beetje gevierd. De taart smaakte  haar heerlijk. Gefeliciteerd moppie 😍

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Een nieuwe dimensie van kleien met Play-Doh Touch

Net als je denkt dat er toch echt niets nieuws ...

Sluiten