Verhalen van een werkende moeder
TOP
Films / Series, Producten, Winacties

“Wat leuke feitjes over Winnie de Poeh”

Één van de oudste en meest bijzondere figuren uit een ieders jeugd is toch denk ik wel Winnie de Poeh. Deze knotsgekke honingsverslaafde teddybeer is al generaties lang favoriet bij veel kinderen. Dit jaar mocht hij zelfs zijn negentigste verjaardag vieren! Ongelooflijk hoe tijdloos zo’n karakter kan zijn. Ook ik heb vroeger vaak de avonturen van Poeh bekeken. Van waaibomendag tot de eerste keer Teigetje ontmoeten, het was altijd leuk om naar te kijken. Er is ook een aflevering dat Winnie de Poeh bedekt onder de modder met een ballon naar boven vliegt met de hoop de bijen ervan te kunnen overtuigen dat hij een wolkje is om vervolgens stiekem honing te pakken. Het liedje dat hij dan zingt (ik ben een heel klein lief wolkje) heeft jarenlang in mijn playlist gestaan.

Wist je dat….
Maar wist je dat Winnie de Poeh eigenlijk beer Edward heet? En dat de schrijver de verhalen op papier had gezet voor zijn zoon, die uiteindelijk als Janneman Robinson in de avonturen mee deed? En wist je dat de beer, zoals wij die kennen, pas is ontstaan toen Disney 1961 de rechten kocht? Daarvoor was het blijkbaar een iets minder wollig en dikkig figuurtje. Het schijnt dat de oorspronkelijke beer wel weer gebruikt wordt op babyproducten. Ik ben het anders nog niet tegengekomen.

Merchandise
Speciaal voor de verjaardag van Winnie de Poeh is er door Ouders van Nu een mini verhalenbundel uitgebracht. In deze bundel gaat onze favoriete beer op avontuur in Nederland. Ook Aden & Anais doet mee met het jubileum en heeft een Poeh swaddle op de markt gebracht. Een swaddle is zo’n XXL hydrofiele doek, hetgeen ideaal is om je kleintje in te bundelen na bijvoorbeeld een lekker warm bad.

Winactie is gesloten
Voor mijn lezers heb ik een uniek Winnie de Poeh pakket samengesteld. Ik wil iemand blij maken met:

 • de miniverhalenbundel van Ouders van Nu
 • een swaddle van Aden & Anais
 • Winnie de Poeh de film (dvd)
 • een 125cc zuigfles van bébe-jou
 • een FirstChoice tuitbeker van NUK
 • een setje 18-36m fopspenen van NUK

Wil je deze wel winnen? Meedoen is simpel. Je doet namelijk al mee door een reactie achter te laten en het bericht te liken. Delen wordt gewaardeerd, maar is geen verplichting. De actie loopt tot en met 11 maart 2017. De winnaar maak ik bekend op mijn Facebookpagina. (Klik hier voor de winactievoorwaarden)

 

Facebook Comments

«

»

26 COMMENTS
 • Linda Raaijmakers

  3 jaar ago

  Onze tweeling is dol op Winnie de Poeh. Het pakketje zou ik graag winnen voor een vriendin die deze week bekend heeft gemaakt dat ze zwanger is 😀

 • Ilona van Lith

  3 jaar ago

  Oh wat een leuke actie!
  Mijn zoontje heeft een Winnie de pooh kamertje en veel knuffel van al de pooh vriendjes. Kan zelfs niet slapen zonder zijn Iejoor tutdoek. Hij zou heel graag dit pakket willen winnen. Voor hem doe ik dus graag mee !

 • Lenny

  3 jaar ago

  Oeeh, dat is een gaaf pakket. Ik doe graag mee

 • Anna

  3 jaar ago

  Ik doe graag mee..
  Facebook: An Na

 • elisabeth maria martina

  3 jaar ago

  voor een jarige kleinzoon helemaal top

 • Tamara

  3 jaar ago

  heel tof!! Ik heb het bericht gedeeld op FB

 • Liesbeth

  3 jaar ago

  Superleuk! Ik ben nu 6 maanden zwanger en lekker spulletjes aan het verzamelen!

 • Wendy v V

  3 jaar ago

  Leuk Winnie de Poeh. Ik doe mee!

 • Cindy Jerphanion

  3 jaar ago

  Aaah wat gaaf zeg voor 2 kindjes 1 van 7 maandjes en andere 1.5 jaar
  Zou gat in de lucht springen kunnen ze hun eigen filmpje kijken van die lieve knuffel beer poeh

 • Lynn

  3 jaar ago

  Winnie the pooh is altijd zo schattig! Grappig dat je er een zakje van Mickey Mouse achter hebt staan! 😀 Ik doe graag mee want vooral dat flesje ziet er me ontzettend leuk uit! 😀

 • Lisanne Boem

  3 jaar ago

  In één woord: geweldig, wauw we zijn hier dol op Winnie the Pooh dus dit geweldige pakket is hier zeker welkom.

 • Claudia Diependaal

  3 jaar ago

  Ik doe heel erg graag mee voor ons nieuwe kleinkind.

 • Sharon de Ridder

  3 jaar ago

  Wat ontzettend leuk! Ik verwacht binnenkort een zwangerschapsaankondiging van een vriendin (ben niet blind tenslotte * glimlach); haar zou ik blij maken met dit pakket!

 • Lieke van Veen

  3 jaar ago

  Wat een leuke feitjes over Winnie de Poeh! Dat wist ik nog helemaal niet. 90 jaar is al een hele tijd.

  Ik doe graag mee aan deze winactie voor mijn kleine neefje. Ik volg je ook op facebook (lieke van veen) en heb dit bericht geliked en gedeeld.

 • Celina

  3 jaar ago

  Winnie de poeh, wie kent hem niet…
  Ik doe graag mee met de winactie 🙂
  Ik kan er 2 kindjes heel blij mee maken, mijn zoontje met de verhalenbundel en de dvd. En mijn pasgeboren dochtertje met de rest!

 • chen

  3 jaar ago

  Winnie de poeh is eigenlijk een meisje ze is gebaseerd op een beer in een dierentuin, die heeft haar later gekregen van een soldaat die haar heeft meegenomen na de oorlog!

  • miriam

   3 jaar ago

   AUTHOR

   Hoe kom je daar nou bij?

 • Marian B

  3 jaar ago

  Het blijft toch een schattig beertje. Een leuk pakketje voor mijn eigen kleine babymeisje.

 • kempenaers

  3 jaar ago

  leuk pakket kan hier iemand zeer blij mee maken

 • brants

  3 jaar ago

  mijn vrouwtje moet nog op kraambezoek, leuk cadeautje

 • Marion Poeste Thomas

  3 jaar ago

  ja leuk 🙂 ik maak graag kans, heb het bericht op fb ook geliked (Y)

 • jose thomas

  3 jaar ago

  altijd pooh fan geweest . ik maak graag kans op deze leuke set

 • Jeanet Pels

  3 jaar ago

  wat een mooie winactie. ik heb het bericht op de pagina een duim gegeven-vind ik leuk- en hierbij mijn berichtje om kans te maken.

 • Oma Will

  3 jaar ago

  Wat een prachtig pakketje van deze populaire beer.
  Winnie de Poeh is favoriet bij al mijn kleinkinderen.
  Ik heb boekjes, knuffels enz van Winnie de Poeh.
  De kleintjes zijn er gek op.
  Ik volg je op Bloglovin.
  Als je wint, krijg je dan ook bericht op het e-mailadres?

  • Oma Will

   3 jaar ago

   vergeten: Ik heb geen Facebook.

 • Sandy van der Kolk

  3 jaar ago

  Ik hou zo van Poeh!!!!!!!!!!!!!!!
  Mijn kids zijn er te groot voor dus ik heb niet meegedaan aan de actie, maar wat was dit een leuke actie!!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Wat ben ik toch dol op deze draakjes. Vanochtend deden ze een show voor hun zusje. Natuurlijk wilden ze ook in kostuum naar school. Die blikken onderweg waren geniaal. Ik vind het heerlijk dat het mijn meiden niet kan deren en zij gewoon hun eigen weg gaan.
 • Yup!
 • Nog eentje dan. Zo stond ze op vanmorgen. @theprfactory
 • Kids kijken vol spanning naar het Sinterklaasjournaal en mama is naar Last Christmas van @universal_nl . #binnenkortmeeroverdefilm #winactie
 • De #giegelchallenge van #mylittlepony. Doe jij ook mee?
 • Sanne voor het eerst bij de kapper #5yearsago
 • Zal ik het ze vertellen of niet? #mijngevoelvoorhumor #ikkonerwelomlachen
 • Stiekem best trots op mijn buikje. Het is bescheiden, zeker voor een vierde, maar er zit weer een lekker groot kind in. Ze wordt verwacht met vier kilo geboren te worden. Zou je niet zeggen, hè? #29wekenzwanger

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Gastblog oma: Appelstroop of pindakaas?

Mijn jongste dochter en haar vriend brachten onze jongste kleindochter ...

Sluiten