Voor en met het kind schaatsen in Noordwijk Winter Wonderland


De kerstvakantie is helaas alweer voorbij en de meeste kinderen zijn weer naar school. Er zullen vast ook heel veel papa’s en mama’s nu een vreugdedansje maken, dat het normale leven weer begonnen is. Het is even over met alle pret en uitjes en er moet weer gewerkt worden. Maar waarom zou je nu ineens met alle lol ophouden? Er is een dag deze week waarop je genoeg tijd hebt om allerlei leuke activiteiten te ondernemen met je kinderen. Ik heb het natuurlijk over de woensdag. Op deze dag hebben alle basisschool kinderen de middag vrij. Ga deze woensdag er dus gewoon op uit met je kroost!

Mocht je nou in de buurt van Noordwijk wonen, of je vindt het niet erg om de afstand af te leggen, dan heb ik een leuke tip voor je. Alleen deze week kan je nog genieten van Noordwijk Winter Wonderland. Dit betekent schaatsen aan het strand! Hoe gaaf is dat? Men heeft het restaurant Zuiderbad verandert in een heuse schaatsbaan. Wij mochten een paar weken geleden al het ijs proberen en vonden het een groot succes. Aangezien we al jaren geen natuurijs meer hebben gehad (althans, zo voelt het voor mij) en de kinderen nog vrij jong zijn, hadden we al in geen tijden meer geschaatst. Sterker nog, de meiden hadden nog nooit op schaatsen gestaan. Ik wist ook niet of ze daar wel interesse voor zouden hebben, maar bij het zien van de andere kinderen op het ijs wilden ze maar één ding: schaatsen! Nou ja, in eerste instantie gingen ze alleen maar op de beesten zitten en moest papa hun voortduwen. Maar al snel werden de ijzers ontdekt en moesten deze ook onder het schoeisel van de dames. De beesten werden vervolgens als stoel gebruikt om achter te schaatsen. En een lol dat ze hadden! Zo zie je maar weer, dat je nooit te jong bent om je op het ijs te begeven. Het enige drama was er toen we ze er van af haalden, toen we weer naar huis gingen.

Als je dan toch woensdag een rondje gaat schaatsen in Noordwijk, overweeg dan ook een hapje daar te blijven eten. Ik kan je de kaasfondue van harte aanbevelen en ook de poffertjes zijn heerlijk. Houd je meer van een gewone winterse stamppot? Dat kan ook! En ondertussen kan je gezellig een spelletje spelen, zoals een potje schaken of jenga. Kortom, je kan je urenlang vermaken in Noordwijk Winter Wonderland.

Wist je trouwens dat als je plezier gaat maken op deze ijsbaan je tegelijkertijd het goede doel “het vergeten kind” steunt? Een deel van de entreekosten worden aan dit goede doel geschonken. Dat is nog eens leuk schaatsen! Nietwaar?

 

Facebook Comments