Verhalen van een werkende moeder
TOP
Producten, Winacties

“Verkleedfeestjes tijdens regenachtige dagen – gesloten”

Terwijl ik dit schrijf valt buiten de regen met bakken uit de hemel. Het is overduidelijk geen zonnige of warme dag en buiten spelen is al helemaal geen optie. Het is inmiddels wel zomervakantie, een tijd dat ik als kind wel extra bijzonder vond. Het thuis zijn was namelijk niet zoals thuis zijn in het weekend de rest van het jaar. In de zomervakantie was het lekker weer en speelde je voornamelijk buiten. Vroeger waren de zomers voor mijn gevoel ook minder regenachtig dan ze nu zijn. De enkele dagen dat er een buitje was wisten we ons daarom ook wel te vermaken. Nu lijkt het alsof de helft van de zomer in het water is gevallen en als je dag in dag uit binnen moet zitten is het leuk om de dagen soms wat specialer te maken.

Één van de leuke dingen om te doen als het regent is “alsof” spelen. Denk maar aan net vadertje / moedertje of doktertje spelen. Als kind konden wij ons eindeloos vermaken met ‘schooltje” of “postkantoortje”.  Ook waren we vaak genoeg ridders of politie agenten die boeven vingen (hetgeen gepaard ging met veel geren en dichtgeknalde deuren tot groot ongenoegen van mijn ouders). Met attributen uit de dagelijkse huishouding creëerden we de meest prachtige accesoires, bijvoorbeeld een kookpan als helm of een pollepel als zwaard. Als kinderen waren wij best creatief en vindingrijk. Toch had ik stiekem wel leuk gevonden als ik ook eens echt een ridderkostuum aan had kunnen trekken of als ik een keer als een sprookjesfiguur verkleed kon gaan. Helaas waren de verkleedkleren in mijn kindertijd vrij prijzig en voornamelijk ook moeilijker te vinden. Tenzij je in een carnaval gebied woonde ;-).

Tegenwoordig is alles dusdanig binnen handbereik, dat je binnen 24 uur wel een leuk outfit in huis kan hebben. Dit is het voordeel van het digitale tijdperk waar we in leven. Online zijn er genoeg winkels te vinden waar ze verkleedkleding verkopen. Kijk maar bijvoorbeeld eens op Feestwinkel XL. Als ik nu een ridderkostuum nodig zou hebben dan surf ik naar de webshop, tik ik ridder in bij de zoekopdracht en binnen enkele seconde verschijnen meerdere ridderkostuums, voor zowel jong als oud, op mijn scherm. Heb je liever een sneeuwwitje jurk? Wil je dan eentje met een lange of korte rok? Of de zombievariant? Kortom, keuze genoeg.

Van Feestwinkel XL mag ik iemand blij maken met een shoptegoed van € 25,-. Wil jij hier kans op maken? Laat dan in een reactie onder dit bericht of op Facebook achter als wat jij het liefste verkleed zou willen gaan. Meedoen kan tot en met zaterdag 6 augustus.

Facebook Comments

«

»

4 COMMENTS
 • Marian Zw.

  4 jaar ago

  Dochterlief is inmiddels zo hard gegroeid dat alle prinsessenjurken uit de kist korte jurkjes geworden zijn….wat zou het super leuk zijn als we dit winnen er een nieuwe prinsessen jurk kunnen uitzoeken!

  • Marian Zw.

   4 jaar ago

   Aanvulling: ik zou zelf wel eeng graag als Mega mindy verkleed gaan 🙂

 • Heleen

  4 jaar ago

  Mijn jongens zijn momenteel helemaal superhelden gek, dus ik zou kiezen voor een batwoman kostuum oid. Ik denk dat ze het hilarisch zouden vinden, hihi. Kan ik ook daadwerkelijk meedoen met hun spel.

 • Bodil

  4 jaar ago

  Onze oudste wordt deze maand 4 en heeft volgens mij al behoorlijk zin in haar feestje! Dat zou natuurlijk extra feestelijk zijn in een prinsessenpakje of verkleed als mooie fee!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Af en toe vind ik nog een ontbrekende sok. We geven niet op!
 • Wat een uitzicht 😍
 • Zo dol op dit meisje 😍
 • Vond ik deze ineens tussen mijn foto’s 😂 #selfie
 • Me and minime
 • Even geen schoolwerk, want het is weekend. Maandag gaan we er weer fris tegenaan. We blijven positief! #Corona #thuisonderwijs #quarantine #scholendicht #mamaisjuf
 • Mijn heerlijke bollie 😍
 • Even tussendoor wat uitwaaien

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Gastblog: De medische molen om zwanger te worden

Janneke en haar man hadden een kinderwens, maar het zwanger ...

Sluiten