Verhalen van een werkende moeder
TOP
Films / Series, Reviews

“Review van The Beauty and the Beast”

Nog voordat de film in de bioscoop draait had ik al de eer om hem al te zien, Beauty and the Beast. Als geastblogger voor Meer van Mir ben ik op donderdag 2 maart naar de persvoorstelling van Beauty and the Beast geweest in Pathé Arena. Een mooie bioscoop, dat kan je ook zien in mijn vlog onderaan dit artikel.

Ik kan me nog goed herinneren hoe wij vroeger thuis, op een enkeling na, alle Disney films op videoband hadden. De videobanden zijn in mijn jeugd grijs gedraaid, en de liefde voor Disney films is nooit meer over gegaan.

De karakters, de liedjes en verhalen vind ik nog steeds geweldig. Ik kijk dan ook nog graag naar de films. Meestal samen met mijn zoon Ifan van 5, maar stiekem ook wel eens alleen!

De animatie films geven me een warm gevoel, een fijne herinnering aan vroeger. En nu heb je de kans om de films opnieuw te ervaren in de live-action versies.

 

Beauty and the Beast

Belle wordt gespeeld door Emma Watson. Ik was erg benieuwd naar haar zangkunsten, en ze heeft een prachtige stem! Ik vind Emma perfect voor de rol van Belle, ze heeft een bepaalde elegantie die helemaal past bij deze rol.

Tevens was ik erg benieuwd hoe er vorm zou worden gegeven aan de “levende” huisraad. Ik was bang dat het misschien te kinderachtig zou zijn, maar dit is op een heel goede manier gedaan. Helemaal passend bij de film.

Gaston haalde het bloed onder m’n nagels vandaan, precies zoals de bedoeling is. Eigenlijk is hij een van mijn favoriete karakters van de film, erg goed gespeeld! Maar ik heb ook wel een zwak voor Belle’s vader, precies zoals iedere vader hoort te zijn. Lief en zorgzaam.

Het decor van de film is echt prachtig, met name het kasteel van the Beast. Elke ruimte is ontzettend mooi gedecoreerd, helemaal zoals je zou verwachten als je naar de animatiefilm kijkt.

De verhaallijn van de live-action versie is gelijk aan de animatiefilm. Her en der zijn er natuurlijk wel wat extra dingen bijgehaald of juist weggelaten, maar in de basis is het verhaal hetzelfde.

Ik heb de film gezien in 3D. Voor mij zeker geen must, alhoewel ik wel moet bekennen dat dit een van de betere 3D films is die ik heb gezien. Het effect van het bijna kunnen aanraken was op sommige momenten goed aanwezig, wat in deze scenes zeker een toevoeging is.

Ik vond het een prachtige film die ik zeker nog eens zou kijken. Een absolute aanrader om naartoe te gaan, zeker als Disney fan!

Liefs, Charlotte

www.lovelycharlotte.nl

Facebook Comments

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Weten ouders het nou echt altijd beter?

⊂Je wist vast nog wel dat ik vier dagen per ...

Sluiten