Verhalen van een werkende moeder
TOP
Kids, Mama

“Uit het leven van een nanny”

Perine werkt al jaren als nanny en maakt de meest grappige dingen mee. Vandaag vertelt zij over drie gebeurtenissen, die haar zijn bijgebleven. 

Het poepincident

Vorig jaar werkte ik in een gezin met 3 kinderen. De middelste van toen 2 was net zindelijk en dat ging eigenlijk heel erg goed. Tot die ene dag…

Ik had haar op bed gelegd voor haar middagslaapje. Toen ik haar uit bed wilde gaan halen omdat we haar oudere broer moesten gaan halen stond mij een verrassing te wachten. Halverwege de trap naar boven rook ik (letterlijk) al onraad. Wat ik aantrof toen ik de deur opendeed wens ik niemand toe. Mevrouw had in haar broek gepoept en werkelijk het hele bed zat eronder. En niet alleen het bed. De muren, de dekens, zij zelf ALLES!

Op zo’n moment zit er maar 1 ding op en dat is neus dicht en schoonmaken. Om te beginnen heb ik de kleine meid onder de douche gezet en schone kleren aangedaan om vervolgens het bed te verschonen en de muren te schrobben. Dit alles moest uiteraard in sneltreinvaart, want we moesten immers naar school om nog iemand op te halen.

Snuffelen in de kastjes

Kinderen zijn nieuwsgierig en kijken graag op plekken waar ze eigenlijk niet moeten kijken

Zo ook een kereltje waar ik op heb gepast. Hij was 1,5 en een erg ondernemend ventje, altijd in de weer. Hij had in deze periode de keukenkastjes ontdekt en vond dit volgens mij een hele interessante ontdekking. De kast waarin de pot met Nutella stond werd regelmatig open getrokken (TIP: zet dit soort dingen op een plek waar je kinderen er niet bij kunnen)

Op de bewuste dag was hij lekker aan het spelen en ik zat in de woonkamer (voorin het huis) de was op te vouwen. Ik vond het opeens wel erg stil en dat is altijd verdacht. Ik ging dus kijken in de keuken en daar zat meneer met een bus poedersuiker in zijn hand. Veel poedersuiker zat er niet meer in de bus, de hele keuken was wit en hij zag eruit alsof hij net bij een explosie aanwezig was geweest.

Op dat moment kon ik alleen maar lachen.

Kind kwijt

Ik ben onlangs bij een nieuw gezin begonnen. Ik werkte er net 3 weken toen de scholen weer begonnen. Ik moest de oudste van het stel (ze hebben 3 kinderen van bijna 5, 1,5 en 5 maanden) naar school brengen.

Dit was dus de eerste ontmoeting met de school, de juf en de moeders van alle vriendinnen. We waren met de bakfiets, dus ik had de jongste op mijn arm toen we naar binnen liepen. De twee oudsten liepen keurig hand in hand naar binnen. Terwijl de oudste haar spullen weglegt en ik de juf een hand geef weet de middelste te ontsnappen (zonder dat ik het zie) Hij was nergens te bekennen. Nou ik kan je vertellen dan is zo’n school GROOT! Ik bleef maar tegen mezelf zeggen geen paniek het komt goed, hij kan niet ver zijn. Maar na een paar minuten van onrustig heen en weer lopen stond het zweet me wel op de rug en begon die paniek toch wel te komen. Zal me toch niet gebeuren dat ik een kind kwijtraak op de eerste schooldag! Gelukkig was hij snel terecht. Zijn moeder kon er wel om lachen ’s avonds. “ja hij is snel”

Binnenkort komt Perine terug met DE tips voor ouders!

20160724_133512

Facebook Comments

«

»

2 COMMENTS

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
  • Complete surrender 😍
  • Kijk eens wie er wakker is 😍 #nogwelaandezuurstof #langewegtegaan #zekomterwel
  • Zo dol op dit meisje 😍
  • We mochten even knuffelen!
  • De kleine is afgelopen donderdag geboren, maar ligt helaas sindsdien op de IC. Op mijn blog leg ik uit wat er aan de hand is. Maar ben dus wat stiller voor nu.
  • Sanne zes jaar geleden. Onherkenbaar gewoon!
  • #40weekspregnant #duedate #expectinganydaynow
  • Jep. Nog steeds zwanger #linkinbio

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Wat zijn PLUSBRICKS en hoe kom je er aan? – gesloten

Het zal je vast niet ontgaan zijn, dat de PLUS ...

Sluiten