Verhalen van een werkende moeder
TOP
Algemeen

“Hartverscheurende nieuwsberichten op Facebook”

Soms word ik zo moe en verdrietig van Facebook. Er lijkt geen dag voorbij te gaan zonder dat er een naar bericht over een kindje op mijn tijdlijn verschijnt. Eerlijk gezegd word ik er alleen maar bedroefd van en twijfel ik steeds meer aan de toegevoegde waarde van het delen van een dergelijk bericht. Ik snap ook echt niet waarom iedereen dit zo “enthousiast” blijft doen.

Neem bijvoorbeeld het berichtje over de dreumes Jacob. Hij heeft een paar flinke tikken gekregen van zijn oppas, die nog best wel eens fataal hadden kunnen zijn. Dit bericht is dus viral gegaan. En daar zit bij mij de pijn. Ik begrijp waarom de ouders van Jacob dit online hebben gezet. Zij wonen in een Amerikaanse staat met zulke belachelijke wetgeving, dat de oppas niet vervolgd kan worden omdat de dreumes niet kan zeggen dat hij pijn heeft. Dit terwijl de oppas bekend heeft! Met het online zetten van het bericht hopen de ouders de betreffende wetgeving te veranderen.

Maar wat is dan de reden, dat wij in Nederland het nodig vinden om dit bericht ook massaal te gaan delen? Is het om iedereen ervan te overtuigen dat alle oppassen niet deugen, want dat lijkt me een beetje kort door de bocht. Alhoewel ik frequent de reactie “dit is waarom ik mijn kind thuis houd” heb voorbij zien komen. Ook zijn  er mensen, die menen dat dit weer typisch is voor de Nederlandse rechtstaat om de oppas niet te vervolgen. Eh, artikel niet goed gelezen? Maar wat zou nou de reden zijn dat mensen, en dan voornamelijk moeders, de behoefte hebben om dit soort berichten te delen op hun Facebook? Er is toch niemand die hier blij van wordt? Sterker nog, ik denk dat de meesten een rotgevoel aan dit soort nieuwtjes overhouden. Dus laten we alstublieft de tijdlijnen weer wat vrolijker maken en verder alleen droevige berichten delen die belangrijk dan wel relevant zijn. Of niet?

Als je nou wel goed op de hoogte wil blijven van het nieuws, maar dan wel de betrouwbare, overweeg dan gewoon eens een krant te lezen. Mijn persoonlijke favoriet is het NRC Handelsblad. Daar vind je het echte nieuws en niet de laatste roddels over zogeheten BN’ers.

Facebook Comments

«

»

1 COMMENT
 • Maar

  4 jaar ago

  Helemaal mee eens!
  Dat vind ik zo fijn aan instagram; bijna alle berichten zijn positief. Geeft toch een veel beter gevoel?

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Zo dol op dit meisje 😍
 • We mochten even knuffelen!
 • De kleine is afgelopen donderdag geboren, maar ligt helaas sindsdien op de IC. Op mijn blog leg ik uit wat er aan de hand is. Maar ben dus wat stiller voor nu.
 • Sanne zes jaar geleden. Onherkenbaar gewoon!
 • #40weekspregnant #duedate #expectinganydaynow
 • Jep. Nog steeds zwanger #linkinbio
 • Vandaag de grootste moeite mij van de bank af te krijgen. Nergens zin in. Moe. Klaar met de inwoning. Gewoon een offday denk ik.
 • #tipvanflip

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Kleine meisjes worden groot

Mijn kleine meisje wordt alweer zo groot. In juli wordt ...

Sluiten