Verhalen van een werkende moeder
TOP
Mama

“Kolven of borstvoeding geven op de negenmaandenbeurs”

Vandaag was het wederom een dagje negenmaandenbeurs. Er zijn namelijk zoveel bedrijven en producten dat ik aan één dag echt niet genoeg had. Ondertussen verschijnen allemaal verslagen van andere bloggers online. Maar stiekem mis ik wel één dingetje waar ik nou juist wat meer van had willen weten. Namelijk: waar kan je kolven op de beurs?

Kolven op negenmaandenbeurs
Het is natuurlijk niet zo dat alle vrouwen, die rond lopen op de negenmaandenbeurs, een kolfbehoefte hebben. Sterker nog, het merendeel is of zwanger of heeft de baby mee. Je kan haast je kont niet keren zonder tegen een kinderwagen aan te stoten. Op zich is zo’n wagen wel handig om al je tassen met aankopen aan te hangen, maar persoonlijk vind ik een dagje negenmaandenbeurs een stuk handiger zonder kind. Maar dat betekent in mijn geval wel dat er gekolfd moest worden. Gisteren heb ik dat even vlug in de auto gedaan. Het leek mij toen wel praktisch, omdat het van binnen zo koud was dat ik gelijk een koelkast had voor mijn afgekolfde melk. Toen wist ik nog niet beter. Vandaag ontdekte ik namelijk dat in hal 11 een stand speciaal was ingericht voor de borstvoedende mama’s. Je kan daar samen met je baby terecht, maar ook in alle rust even kolven. Heb je zelf je apparatuur niet bij je? Geen probleem, want ook daar in kunnen de medewerkers je voorzien. In elk hokje vind je al de Symphony borstkolf van Medela, maar ook de potjes zijn voorradig. En als je klaar bent, mag je je melk achterlaten in hun koelkast. Deze haal je gewoon weer op als je klaar bent met shoppen. Geen druppeltje melk hoeft dus verloren te gaan!

Een nieuwe soort kolf
Nu we toch in het onderwerp  kolven zijn beland, wil ik je graag kennis laten maken met een bijzondere nieuwe manier van kolven. Misschien heb je deze al op de beurs zien staan, want dit jaar heeft het de prijs Baby Innovation Award gewonnen. Ik heb het natuurlijk over de siliconen borstkolf van Haakaa. Ik zal bekennen dat ook ik erg sceptisch was over de efficiency van deze handkolf, maar inmiddels weet ik wel beter. De kolf werkt heel simpel. Je knijpt erin, zet het aan je borst en laat dan los. Het zuigt dan vacuüm waardoor een toeschietreflex ontstaan en de melk begint te stromen. Je hoeft dus eigenlijk niets te doen. De kolf is bij mij echt een uitkomst geweest toen ik tegen een borstontsteking aan zat. De Haakaa kan je namelijk gewoon mee onder de douche nemen. Terwijl het warme water mijn klieren open zette, kon ik met de kolf de verstopping eruit krijgen. Dat had nooit gekund met de elektrische kolf. Wat ik ook wel een voordeel vind is, dat je het zo makkelijk kan gebruiken aan de ene borst terwijl je kindje drinkt uit de andere. Eigenlijk komt het er op neer dat de Haakaa zeer gebruiksvriendelijk is. En dat voor een schappelijk prijsje! Wil je de kolf zelf bewonderen? Breng dan een bezoekje aan de stand van Je suis baby in hal 11. Zij kunnen je nog veel meer vertellen over hun prijswinnende product. (Doe je ze dan wel even de groeten van mij?)

Facebook Comments

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
De leukste stands van de negenmaandenbeurs

Vandaag was het mijn vierde keer dat ik over de ...

Sluiten