TOP
Mama

“De Mommy-Wars-Tag”

140116Het werd wel weer eens tijd voor het invullen van een tag. Deze Mommy-Wars-Tag is bedacht door Esther en Betty.  De vragen zijn onder moeders vaak gevoelige onderwerpen en vandaar ook de titel.  Ik maak er nooit zo’n punt van en heb de tag dan ook met plezier ingevuld.

Geef jij je kind borst- of flesvoeding?

De Muppets hebben beide het eerste half jaar van hun leventje genoten van mijn eigen overheerlijke melk. Daarna gingen ze over op de flesvoeding. Ik ben blij dat ik borstvoeding kon geven, want ik weet dat dat niet vanzelfsprekend is.

Slaapt je kind bij jou in bed?
Hell no! Ik vind bij mij op de kamer al vermoeiend, dus in bed zal geen verbetering zijn. Beide dames liggen in hun eigen bedje in hun eigen kamertje. Bij uitzondering slapen ze bij ons in bed of op de kamer.

Gebruik je wasbare luiers?
Dat zou betekenen, dat ik ze ook moest wassen. Ik loop nu al voortdurend achter met mijn wasjes. Nee dus, ik koop ze in de aanbieding bij de supermarkt of bol.

Uitsluitend houten speelgoed of V-Tech?
Mij is dat eigenlijk om het even. De Muppets zijn erg fan van de geluidjes en lichtjes van het speelgoed van V-Tech, maar spelen net zo graag met hun houten speelgoed. Ik ben voor de afwisseling, dus alles is welkom in ons huis. Als er maar een uitknop op zit!

Trek je een potje open of kook je vers?
We zouden heel graag vaak vers willen koken, maar die potjes zijn zo verrekte handig. Bovendien ben ik er ook ooit op groot geworden, dus verkeerd kunnen ze nooit zijn. Toch?

Dragen of wagen?
Tja, ik maak grote kinderen. Dragen is dan best pittig. Bovendien heeft de wagen zo’n handige mandje eronder hangen waar ik van alles in kwijt kan. Draagdoeken heb ik nooit geprobeerd. Daar ben ik te onhandig voor.

Ga je al vroeg in de weer met de zindelijkheidstraining?
Volop mee bezig!

Koop je alleen eerlijke kleren voor je kind?
Nee! Ik ga er vanuit (misschien onterecht hoor) dat we in Nederland geen kleding verkopen gemaakt door kindertjes of onder onmenselijke omstandigheden. Ik ben wel zuinig op alle kleertjes en deze rouleren vervolgens in de familie. Wat betreft eerlijke babykleding kan ik wel Verh!p aanraden. Fantastisch!!!

Is er ruimte voor onderhandeling met je kind of ben je een drillsergeant?
Poeh, ik denk nu wel het laatste. Er valt weinig te onderhandelen met een tweejarige en een baby. Wel geef ik de oudste graag keuzes. Dat is ook wel een vorm van onderhandelen. Of niet?

Laat jij je kind wel eens huilen of troost je bij de eerste snik?
Dat is echt afhankelijk van het soort huilen. Ik laat de Muppets niet overstuur worden, maar op jengelen reageer ik niet (meer).

Dit was de Mommy-Wars-Tag. Ik ben benieuwd op welke punten jullie een totaal andere mening hebben dan ik. Laat het me weten?

«

»

2 COMMENTS
 • Reshma

  4 jaar ago

  Leuke tag! Mijn dochter (2.5 jaar) slaapt nog wel bij mij, maar vind ik niet erg. ( en zij ook niet 😉

  • Miriam

   4 jaar ago

   AUTHOR

   Wij liggen alweer een week met de jongste op de kamer. Manlief en ik doen geen oog dicht. Wat een geluiden maakt ze!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Gastblog Veerle: ik wil mijn mama!

Jullie hadden vast al gelezen, dat mijn mama klaagde dat ...

Sluiten