Voor als je je kinderen kwijt bent op vakantie


Vakanties met kinderen zijn niet meer de relax vakanties van vroeger. Toen kon je nog aan het zwembad hangen, eventjes je ogen sluiten of diep in je boek verzinken. Als ouder moet je continu alert zijn, want je kind kan er zomaar vandoor gaan of niet meer boven water komen. Ik vond het met twee kinderen al pittig, dus diep respect voor mijn moeder die vier kinderen in de gaten hield / kon houden. Al helemaal omdat ik nogal een dromertje was en soms daardoor onbedoeld wegliep. De afspraak tussen mijn ouders was dan ook vaak, dat mijn vader mij in het oog hield en mijn moeder de andere drie.

De super tip van opa
Toevallig had ik het er nog vorige week met mijn vader over. Hij gaf me toen een tip waar ik zelf echt niet aan gedacht had. Als je je kind kwijt bent op het strand, loop deze dan af met de windrichting mee. Als kleine kinderen weglopen, zullen ze altijd met de wind in de rug wandelen. Er is namelijk niets vervelenders voor ze dan tegen de wind in lopen en daardoor zand in het gezicht te kunnen krijgen. Bovendien loopt het voor een kind een stuk makkelijker met de wind mee.

SOS Armbandjes met naam
Tegenwoordig kan je hele hippe armbandjes voor je kinderen bestellen . Hier staat dan hun naam op samen met het telefoonnummer van de ouder. Je kan deze natuurlijk zelf in elkaar zetten, maar waarom zou je als het zo gemakkelijk is te bestellen. Gastblogger Dana probeerde die van de website Goedgemerkt:

Als ik eerste wil ik zeggen dat het een uitstekende service is bij Goedgemerkt. Het is een zeer gebruiksvriendelijke site. Stap voor stap word je door de keuzes heen geleid. Er zijn diverse kleuren, symbolen en lettertypen waar je uit kan kiezen. Dat is ook het enige waardoor het plaatsen van een bestelling lang duurt. Er is teveel keuze! Wat ook zeker een voordeel is, is dat er verschillende maten armbanden zijn. Je kan kiezen uit drie verschillende maten, namelijk 14, 16 of 18 cm. Heel handig, want kinderen van verschillende leeftijden hebben nou eenmaal verschillende polsmaten. Als je alle stappen van de bestelling hebt voltooid, heb je vervolgens binnen enkele dagen de armbandjes op je deurmat liggen. Super snelle service dus! Tip: vergeet niet de +31 voor het telefoonnummer op het bandje te zetten. 

Winactie
Ga jij ook binnenkort op vakantie en zou je wel een setje SOS armbandjes kunnen gebruiken? Dan heb je geluk, want ik mag een setje van twee stuks weggeven. Het enige wat je hoeft te doen is in een reactie je vakantiebestemming achter te laten. Tot donderdag 12 juli kan je meedoen.

 

Facebook Comments