Verhalen van een werkende moeder
TOP
Producten, Reviews, Winacties

“Leren tellen en rekenen begint met Hubelino”

De informatie avond op school
Afgelopen maandag mochten wij voor het eerst naar een informatie avond op de basisschool van onze kleuter. Daar kregen we uitgelegd waar de kleuterklas zich het komende jaar mee zal bezig houden en waar en hoe ze aan de ontwikkeling van de leerlingen werken. Zo vernamen we dat de kleuters elke dag een sportmomentje hebben, omdat kleuters nou eenmaal niet te lang stil kunnen zitten. Maar ook dat ze als Engels les zullen krijgen en leren programmeren. Ik vroeg me af of het niet allemaal een beetje teveel van het goede was en kleuters gewoon alleen maar hoefden te spelen, maar toen legde de leraar het aan mij uit. Alle beginselen van de vaardigheden zoals rekenen, lezen en schrijven, worden in de kleuterklas al aangelegd. Hoe kan een kleuter immers rekenen als het nog niet kan tellen of begrijpt hoe getallen werken. Denk maar aan hoe een kind in eerste instantie met zijn vingers telt. Dat is omdat het nog het gevoel voor cijfers moet ontwikkelen. Ik vond het allemaal vrij logisch klinken en was blij dat wij ook al de hulp daarvoor in huis hadden inmiddels.

Leren tellen met Hubelino
Een paar weken geleden ontving ik namelijk een pakketje van Hubelino. Wellicht ken je dit merk al van de knikkerbanen? Hubelino had mij gevraagd om hun bouwsteentjes voor kinderen te beoordelen. En zoals je weet ben ik dol op testen. Het blauwe pakketje, voorzien van de woorden “tellen leren“, zag er uitnodigend uit. In de doos trof ik vijf bouwplaten aan en een grote hoeveelheid bouwstenen elk voorzien van een vorm van getal. Dit was afgebeeld als het daadwerkelijke cijfer, een dobbelsteen, een handje, een telraam of een aantal turfjes. Ik vond het al leuk verzonnen, maar sinds de informatieavond van de kleuterklas begrijp ik ook beter het doel achter de verschillende afbeeldingen. Door een getal op meerdere manieren af te beelden leert het kind beter een gevoel te krijgen voor de getallen waardoor het rekenen uiteindelijk ook veel logischer zou zijn.

 

Het oefenen
Nu ik het idee achter de verschillende afbeeldingen begreep, wilde ik de proef aangaan met de kleuter. Ik wist wel dat ze de cijfers zou herkennen, maar zouden de andere blokjes ook logisch voor haar zijn? Dat bleek inderdaad een stuk lastiger. Voor een volwassene is de combinatie van een cijfer met hetzelfde aantal stippen in één oogopslag te zien en volkomen vanzelfsprekend.  Een kleuter ziet dat niet en telt eerst nog alle stipjes om tot het getal te komen. Hoe meer cijfers we probeerden te achterhalen hoe leuker ze het begon te vinden. Ik heb er dus nu alle vertrouwen in dat het wel goed komt met het gevoel voor getallen bij de kleuter. We hebben in ieder geval een leuke en opbouwende manier gevonden om het te oefenen.

Winactie
Hubelino was zo vriendelijk een extra door “leren tellen” mee te sturen om iemand blij mee te maken. Meedoen is simpel. Je laat een reactie achter onder dit bericht. Ook dit keer is delen niet verplicht, maar het wordt zeker gewaardeerd en ik weet wie dit trouw blijven doen. Je kan meedoen tot en met 9 september. Daarna maak ik de winnaar bekend op mijn facebookpagina. (Klik hier voor de winactievoorwaarden).

Facebook Comments

«

»

33 COMMENTS
 • Noor Linn

  2 jaar ago

  Super leuk! Als juf moedig ik dit zeker aan en ik
  Zou het heel tof vinden om dit thuis te hebben voor mijn eigen kids!

 • Heidie van der Steeg

  2 jaar ago

  Dat wil ik heel graag voor mijn dochtertje van 5 jaar ontvangen. Vorig schooljaar vertelde de juf dat ze een beetje moeite heeft met cijfers. Ik heb inmiddels al een fijn Rompom-boekje over cijfers gekocht, om af en toe samen door te lezen en te oefenen. Maar met zo’n leuke bouwblokjes kun je actiever bezig zijn. Ik denk dat dit wellicht beter werk. We hebben al Hubelino in huis (knikkerbaan). Ik weet niet of het te combineren is, maar als dat zo is, kan er nog meer mee gespeeld worden natuurlijk.

 • Miekske Dingens

  2 jaar ago

  Graag voor ons kapoentje! Hij zou dit zeker leuk vinden! hebben zelf al een hubelino knikkerbaan, die leuk met duplo te combineren valt, maar stilaan wat meer kennis opdoen, spelenderwijs is echt te gek!

 • Marjo

  2 jaar ago

  Wauw wat gaaf. Echt iets voor.mij meisjes rhodè zit in groep 3 en heeft soms moeite met rekenen. De jongste zit in groep 1 en vind cijfers erg interessant

 • Ineke

  2 jaar ago

  Oh voor deze doe ik graag ook weer eens mee :D.
  Onze jongste gaat nu naar kleuterklas en onze oudste dubbelt haar 1ste leerjaar en helaas heeft ze nog steeds soms problemen met haar getalbeelden 🙁

 • Anna

  2 jaar ago

  Gaaf! Ik doe graag mee…

  Facebook: An Na

 • Jolanda

  2 jaar ago

  Lijkt me heel geschikt voor mijn dochter die nu naar groep 1 gaat, ze wil heel graag van alles leren. Ik doe dus graag mee met deze winactie.

 • Miranda

  2 jaar ago

  Leuk! Leuk! Ik denk dat deze set wel geschikt is voor mijn zoontje. Hij is 4,5 jaar oud en heeft een taalontwikkelingsstoornis en is twee weken geleden begonnen in groep 1. Hij zit op een speciale school met kinderen die dezelfde handicap hebben. Deze set biedt hem de visuele ondersteuning bij het leren tellen. Hij speelt graag met duplo, dus dit geeft de duplo weer een extra dimensie.

 • Ariaene

  2 jaar ago

  Nooit geweten dat er al zo’n basis wordt gelegd met rekenen. Zoonlief heeft extra hulp met taal op de basisschool (hij heeft TOS) en op zo’n manier de cijfers bij te brengen verlaagt de druk en zorgt voor fun, dus kick dingt graag mee

 • Lieke van wijk

  2 jaar ago

  Wat gaaf!!! Op een speelse manier leren! Leuk voor thuis en goed inzetbaar voor ‘mijn’ schoolkinderen!!

 • Joyce

  2 jaar ago

  Wat is dit leuk zeg! Luuk begint volop interesse te krijgen in cijfers, dus dit zou heel leuk zijn om hem daar wat mee te helpen. En hij gaat ook bijna naar de basisschool, dus het is gelijk een goede manier om thuis ook te kunnen oefenen. Wij doen dus heel graag mee! 🙂

 • wendy

  2 jaar ago

  Leuk, hier 2 kleine mannen die wel van een uitdaging houden.

 • Rewana

  2 jaar ago

  oh wat gaaf, ik waag een gokje voor mijn zoontje die al veel met letters bezig is dus de nummers/cijfers zulle snel volgen;) en ook nog eens lekker bouwen haha, super!!!

 • CindY jerphanion

  2 jaar ago

  Wauw voor ontelbare leermomenten met mijn zoontje en mijn 2 dochtertjes!
  Wat is huboline een goed aanvulling cijver en letters ! Voor yven lili en femi!

 • Lyn

  2 jaar ago

  Ik doe graag mee aan deze leuke winactie!

 • Daan

  2 jaar ago

  Dit is ontzettend leuk en leerzaam! Ik doe graag mee

 • G.T.

  2 jaar ago

  Oh leuk! Deze set kende ik nog niet. Ik zou hem goed kunnen gebruiken in mijn kleuterklas en over een poosje kan mijn zoontje er ook mee aan de slag. Hij is fan van Duplo en alles wat daar mee te combineren valt.
  Ook leuk trouwens om te horen wat je als ouder opgestoken hebt van de informatie van de leerkracht. Het is zó goed als ouders begrijpen wat voor voorbereidend werk er gedaan wordt in groep 1 en 2!

 • Tamara

  2 jaar ago

  Leuk om te lezen! Ik doe mee voor Emma!

 • Sharon de Ridder

  2 jaar ago

  Wat een mooie set! Ik maak hierop graag kans voor mijn dochtertje die net is gestart in groep 2 🙂 Ze kan al aardig tellen, maar de cijfers herkennen is nog wel een dingetje…

 • Iris

  2 jaar ago

  Wat leuk zeg, dit lijkt me een leuk spel voor mijn zoontje van 4

 • Els

  2 jaar ago

  Wat leuk! Ik doe graag mee met deze winactie. Mijn dochtertje van 3 kan al wel tellen tot 10, maar herkent nog geen cijfers. Met deze set zou je dat leuk kunnen leren.

 • melissa

  2 jaar ago

  Wat leuk en leerzaam dit. Jarno is vorige week gestart in groep 1 en aangezien grote zus Elise al naar groep 3 is, kan het leren hem niet snel genoeg gaan, haha. Dit is leuk om na schooltijd samen te doen!

 • Tamara

  2 jaar ago

  Heel leuk! Ik heb geen facebook, maar zou dit wel heel graag voor mijn zoon willen winnen!

 • Marita Cuypers

  2 jaar ago

  Ik zou graag willen meedoen voor onze kleinzoon!

 • Andy E

  2 jaar ago

  Mijn zoontje is erg bezig met cijfers, hij speelt ook graag met blokken en Duplo. Dit lijkt me een leuke manier om hem al spelend te laten leren.

 • Goele H

  2 jaar ago

  Ik doe graag mee. Heb al veel gelezen over Hubelino en deze set lijkt me super om thuis aan de slag te gaan met het leren van cijfers.

 • Rianne Weerd

  2 jaar ago

  wat een supergave actie heb je! Ik doe heel graag mee. Thuis hebben we veel duplo en zijn we fan van hubelino. Ik had al gezien dat ze leerzame delen nu hadden. Lijkt mij fantastisch voor mijn groep, om nog meer op een spelende wijze de kinderen te laten leren.

 • Meryll

  2 jaar ago

  Ik doe graag mee voor mijn zoontje die net naar school gaat. 🙂

 • Marian B

  2 jaar ago

  Mijn zoontje is druk bezig met cijfers en tellen, dit gaat hij heel interessant en leuk vinden. Wat zou het een mooi en leerzaam cadeautje zijn!

 • Linda Smeets

  2 jaar ago

  Heel leuk! Onze kleuter heeft enorm veel interesse in cijfers en ik doe daarom dan ook graag mee.

 • Iris

  2 jaar ago

  Ik zou onze bijna-kleuter die volgende maand naar school mag, hier heel blij mee maken

 • Tamara

  2 jaar ago

  Dit lijkt mij erg leuk voor mijn zoon 🙂

 • Maria Kan

  2 jaar ago

  Oh dat klinkt perfect voor onze jongste dochter Hannah. Net gestart in groep 3 en o.a. met rekenen wordt al veel geoefend. Dit zou een welkome aanvulling zijn om er ook thuis op spelenderwijze mee bezig te zijn!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Zo dol op dit meisje 😍
 • We mochten even knuffelen!
 • De kleine is afgelopen donderdag geboren, maar ligt helaas sindsdien op de IC. Op mijn blog leg ik uit wat er aan de hand is. Maar ben dus wat stiller voor nu.
 • Sanne zes jaar geleden. Onherkenbaar gewoon!
 • #40weekspregnant #duedate #expectinganydaynow
 • Jep. Nog steeds zwanger #linkinbio
 • Vandaag de grootste moeite mij van de bank af te krijgen. Nergens zin in. Moe. Klaar met de inwoning. Gewoon een offday denk ik.
 • #tipvanflip

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Zo mis je nooit meer een artikel van mij

Zoals je weet ben ik een werkende vrouw en zit ...

Sluiten