TOP
Mama

“Zwemmen met de dreumes en de peuter”

Ons laatste zwemavontuur,waar ik over geschreven had, is alweer van bijna een jaar geleden. Tijd dus voor een update hoe het tegenwoordig gaat als we gaan zwemmen. Nog steeds ga ik liever niet in mijn eentje met de Muppets naar het zwembad. Ik denk wel dat ik het uitkleden nu best zonder hulp af zou kunnen, maar in het water zelf heb ik toch echt een extra paar handen nodig.

We beginnen in het kleine zwembadje. Daar gaat alles prima en is er nog geen helpende hand nodig. Totdat Sanne het grote bad (her)ontdekt. Al heel snel maakt ze dan duidelijk dat zij onmogelijk zal zijn als ze niet naar het grote bad mag.  Als ik dan die kant op ga zal Veerle toch mee moeten. Zij is net als haar zus intens dol op het grote zwembad. Het probleem is alleen dat zij denkt dat zij net zo goed kan drijven als haar zus. Ze laat zich voortdurend in het water vallen en wordt boos op mij als ik haar in mijn armen neem. Loslaten is echt geen optie, want dan zinkt ze als een baksteen (ondanks de bandjes). Een ring of zwemband wordt al helemaal niet getolereerd door Veerlosaurus. Het enige waar ze nog voor open staat is het vlot. Daar kan ik haar dan op neerzetten met een bal. Als Sanne er vervolgens naast komt zitten is het al helemaal goed en komt er zowaar een klein lachje. Maar Sanne wil liever in het water spartelen, dus zij blijft niet lang zitten.

Hoewel ze best aardig boven water blijft, kan ik Sanne ook echt niet alleen laten zwemmen. Hoeveel zij mij nodig heeft in het zwembad is van tevoren niet te voorspellen. De ene dag kan ze namelijk heerlijk zelf spelen en boven water blijven met haar hoofdje terwijl ze de andere dag weer volop naar adem lijkt te happen. Op dat soort dagen is het fijn als er iemand mee is.

Zwemmen met de Muppets is dus nog steeds een behoorlijke exercitie, maar wat vinden zij het leuk. Uiteindelijk is dat toch het belangrijkste! Stiekem verheug ik me wel al op de zwemdiploma’s.

«

»

2 COMMENTS
 • Nathalie

  4 jaar ago

  Ik ga wel eens alleen zwemmen met alle drie de kids. Lang leve de familie omkleedkabines. Maar ik snap je volkomen. Ik heb ook liever dat er iemand mee gaat maar soms is het even niet anders bij ons 😉

  • miriam

   4 jaar ago

   AUTHOR

   Heldin!!!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Review bolletjeskleed van Sukhi

Soms kom ik bepaalde producten of merken tegen, die vanwege ...

Sluiten