Verhalen van een werkende moeder
TOP
Het zwanger worden van..., Rubrieken

“Het zwanger worden van …”

Vandaag is het woord aan Manja, een 38 jarige moeder van een prachtdochter. Lees mee over het bijzondere verhaal hoe ze samen met haar vrouw voor een gezin ging.

Mijn partner is eveneens een vrouw, dus kinderen krijgen ging niet in het ouderlijk bed zoals bij anderen. Het was een lange geduldige weg. We hebben namelijk eerst 1,5 jaar op de wachtlijst bij kliniek kinderwens gestaan voordat we konden beginnen met insemineren. Eenmaal aan de beurt ging het vrij snel. Drie pogingen, dus drie maanden.

Uiteraard moesten we ovulatietesten gebruiken. In het traject zijn die verplicht. Heb je een smiley moet je bellen en voor de komende dag een afspraak maken. Ik kon overigens mijn eisprong voelen.

Op de vraag of we bewust vaker intiemer zijn geweest kan ik zeggen, dat het bij ons werkelijk niets zou hebben uitgemaakt.

02Ik begon met zwangerschapstesten al voor mijn eerste menstruatiedag. Althans, dat deed ik bij de eerste twee rondes. Toen ik pas testte op de dag dat ik ongesteld had moeten worden bleek het positief. Dit was dertien dagen na de ovulatie. Mijn zwangerschap heb ik verder geen kwaaltjes gehad anders dan vermoeidheid aan het einde.

19 week 37Ik was de hele tijd bang dat er iets niet goed zou gaan of dat ze heel erg ziek zou zijn. Ik was niet misselijk, mijn borsten deden niet zeer, tot de 20e week was er geen buik te zien. Voor mijn gevoel kon dat niet kloppen. Later was ik de hele tijd aan het voelen of ze nog bewoog. Een keer heb ik mee zo gek gemaakt dat ze in het ziekenhuis zeiden dat ik maar voor een hartfilmpje langs moet komen. En ja, ik lang net op dat bed en ik kreeg een schop tegen mijn rib.

 

Mijn boodschap aan andere vrouwen is: Laat je niet gek maken door de borstvoedingsmaffia als de melkproductie niet op gang komt. Dat heeft voor mij de hele eerste week na de geboorte verpest. Ondanks dat ik maar 2 melkklieren had, werd nog geadviseerd dat ik het met oxytocine-neusspray zou kunnen proberen. Tsss…

DSCN1310 Lilo (43)

 

Facebook Comments

«

»

1 COMMENT
  • Vlijtig Liesje

    4 jaar ago

    Wel fijn dat ze je in het ziekenhuis lieten komen zodat je gerustgesteld kon worden!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Angstig of bang om te bevallen. Is dat terecht?

Toen ik zwanger was van Sanne zag ik enorm op ...

Sluiten