Verhalen van een werkende moeder
TOP
Het zwanger worden van..., Rubrieken

“Het zwanger worden van…”

Vandaag is weer een bijzondere moeder aan het woord. Renske (34) vertelt over haar kinderwens na een uitstrijkje met slecht nieuws, en hoe en wanneer deze toch in vervulling is gegaan. Inmiddels is ze namelijk de trotse moeder van een mooi meisje van anderhalf jaar.

Zwanger worden is echt niet vanzelfsprekend. Wij zijn ongeveer 8 maanden bezig geweest. Omdat mijn cyclus heel erg onregelmatig was heb ik de laatste drie maanden voor ik zwanger werd ovulatie testers gebruikt. Toen werden we ook wat meer gepland actief rondom mijn uitgerekende eisprong. Ik weet niet of ik deze daadwerkelijk kon voelen. Ik dacht soms van wel, maar zeker weten doe je dat nooit. Als ik rare pijn in mijn onderrug kreeg en in die tijd een ovulatie tester deed waren ze wel positief. Maar ook vaak was dat niet het geval en bleven de testers negatief.

In de maand, dat ik zwanger werd had ik geen positieve ovulatie testers gehad. Wel in de ongeveer juiste weken om de dag sex gehad. Maar dacht dat het toch niet gelukt was. dus een zwangerschapstest leek me toen niet nodig. Ik was rond de 40 dagen over tijd toen ik mijn eerste test deed. Deze was negatief. Ik dacht jammer zal nu wel snel ongesteld worden, maar dat gebeurde niet. Een week daarna voelde ik mij niet lekker. Vaak misselijk na het eten en een vol opgeblazen gevoel. Ik heb toen tegen mijn partner gezegd ik doe nog een test en als die weer negatief is ga ik naar de dokter voel mij zo raar. De test gedaan en ja positief!!! Achteraf bleek toe al 6 weken zwanger te zijn. Mijn eerste verschijnselen waren dus rond de zes weken. Na een week of vijf waren deze weg. Rond de  acht weken tot het einde kon ik niet normaal mijn tandenpoetsen zonder te kokhalzen.

Het vertrouwen in een goede zwangerschap had ik niet gelijk. Op mijn 29ste en 30ste ben ik namelijk geopereerd aan een voorstadium van baarmoederhalskanker. Toen ik net zwanger was en voor een controle uitstruikje naar de gynaecoloog moest, vertelde hij dat ik grote kan had op een te vroeg geboren baby. Dit zou komen doordat mijn baarmoedermond dun was en daardoor sneller week kon worden en open gaan staan. De kans dat ik met 20 weken volledige bed rust moest houden was heel groot. Ik kreeg dan ook met 16 weken en 20 weken een cervix meting. Zodat er in geval van nood een ringetje om mijn baarmoedermond gezet kon worden. waardoor ik mijn baby niet kon verliezen. De eerste keer ging in met lood in mijn schoenen daar heen, maar gelukkig niets aan de hand. En mocht ik gewoon nog steeds alles doen. De tweede keer was ik weer zo gespannen. Zelf had ik verwacht dat ze mij gelijk in het ziekenhuis zouden houden. Maar wonder boven wonder was er nog steeds niet aan de hand en kreeg ik te horden dat ik gewoon tot het einde van mijn zwangerschap alles mocht doen. Vanaf dat moment was ik helemaal zeker dat ik mijn zwangerschap zonder problemen verder zou verlopen.

Wat ik aan alle vrouwen mee wil geven is: Ga alsjeblieft naar het bevolkingsonderzoek voor baarmoederhals kanker!! Het is geen leuk en fijn onderzoek. Maar doen het alsjeblieft gewoon. Ik was gelukkig twee keer er op tijd bij. Verder wil ik iedereen mee geven geniet van je zwangerschap, je kindje en alles wat er om heen komt kijken. Het is zo bijzonder. Geniet er van!! Ook al voel je je dik en lelijk en zit je vol hormonen die allemaal gekke dingen met je lijf doen. Blijf genieten.

031

Facebook Comments

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
  • Complete surrender 😍
  • Kijk eens wie er wakker is 😍 #nogwelaandezuurstof #langewegtegaan #zekomterwel
  • Zo dol op dit meisje 😍
  • We mochten even knuffelen!
  • De kleine is afgelopen donderdag geboren, maar ligt helaas sindsdien op de IC. Op mijn blog leg ik uit wat er aan de hand is. Maar ben dus wat stiller voor nu.
  • Sanne zes jaar geleden. Onherkenbaar gewoon!
  • #40weekspregnant #duedate #expectinganydaynow
  • Jep. Nog steeds zwanger #linkinbio

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Het drama van de haren wassen

De Muppets zijn dol op het water. Als Veerle een ...

Sluiten