Verhalen van een werkende moeder
TOP
Het zwanger worden van..., Rubrieken

“Het zwanger worden van…”

Vandaag weer een bijzonder verhaal over een vrouw met kinderwens. Dit keer vertelt Julia, 43 jaar oud, over haar kinderwens en hoe het haar is vergaan.

Ik heb mijn twee kinderen op latere leeftijd gekregen, dus met meer risico op miskramen. Toch heb ik uiteindelijk maar één miskraam gehad en dat was voor de zwangerschap van mijn eerste. Twee maanden daarna was ik alweer zwanger. Voor onze tweede zijn we vier maanden actief bezig geweest met zwanger worden. Waar ik de eerste twee zwangerschappen alleen temperatuurde heb ik bij de laatste wel ovulatietesten gebruikt. 

Ik heb nooit mijn eisprong gevoeld, dus we waren wel bewust vaker intiem. Blijkbaar heeft dat wel geholpen 😉

Net zoals veel andere dames met kinderwens kon ik niet wachten met testen tot mijn eerste verwachte menstruatiedag. Blijkbaar maak ik zoveel hormonen aan, dat het ook niet hoefde want op de 24e dag testte ik al positief. Vervolgens werd ik misselijk en groeiden mijn tepels enorm.

Bij mijn eerste zwangerschap had ik het volste vertrouwen in een goede afloop en deze eindigde in een miskraam. Je kan je voorstellen, dat daarna het vertrouwen een flinke deuk had opgelopen en dat het moeilijk was er in te blijven geloven. Zeker ook, omdat op mijn leeftijd de kans op een miskraam nog eens 50% is. Gelukkig is het bij één miskraam gebleven en heb ik inmiddels twee prachtkinderen op de wereld gezet.

Wat ik nog aan andere vrouwen wil meegeven is:  Begin op tijd, bij mij kon dat helaas niet. Wij gebruikten altijd Pre-seed. Dat hielp dus goed. Maar volgens mij hebben wij gewoon heel erg veel geluk gehad. Ik was 40 bij de eerste en 42 bij de tweede. Mijn vriend twee jaar ouder. En zo snel zwanger drie keer. Dat is volgens mij niet zo heel erg gangbaar. Voor de dames, die net zoals ik op latere leeftijd beginnen aan kinderen, geef niet op! Het is gewoon mogelijk!

 

130316

 

 

Facebook Comments

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
De minder besproken zwangerschapskwaaltjes

Tijdens de zwangerschap van Sanne ben ik extreem misselijk geweest. ...

Sluiten