Verhalen van een werkende moeder
TOP
Algemeen

“Waarom ik altijd voor dezelfde vloer op de slaapkamer kies”

Alhoewel een nieuwbouwhuis mij fantastisch lijkt, omdat je dan alles zelf kan uitkiezen, weet ik ook gewoon dat het mij veel stress zal geven. Om precies te zijn, keuzestress. Ik kan niet eens beslissen welke chipjes ik wil, hoe kan ik dan in hemelsnaam over iets als een keuken een keuze maken? Wat dat betreft heb ik liever een kant en klaar huis waar ik in de loop van tijd dingetjes aan verander. Het geeft me in ieder geval genoeg tijd om rustig na te denken over mijn wensen en al mijn opties af te wegen. Tot bepaalde hoogte hoor, want er zijn wel een paar “eisen” die ik op voorhand al heb. Eentje daarvan is de vloer.

Het is onmogelijk in ons huishouden

In mijn ouderlijk huis lag er vloerkleed in de slaapkamers. Alhoewel het best comfortabel voor je voetjes is in de winter, heeft het ook veel nadelen. Vooral als je (kleine) kinderen of een huisdier heb. Want we weten allemaal dat die gewoon een tikkeltje ranzig zijn. Denk maar aan vieze voeten, ongecontroleerde braaksels, omgevallen glazen, mislukte pogingen tot zindelijkheid en ga zo maar door. Je moet er toch niet aan denken dat dat allemaal in of op je vloerkleed komt? Soms vraag ik mij wel eens af hoe mijn ouders dat deden, maar ik weet ook dat het vloerbedekking gewoon om de zoveel jaren vervangen werd. Dan zag het er weer fris en fruitig om na een (paar) jaar weer dubieuze vlekken te hebben. Nee, voor mij geen poezelige vloerbedekking.

Lang leve het laminaat

Gelukkig is er de geweldige uitvinding van het laminaat. Vanaf het moment dat ik op mezelf woonde heb ik eigenlijk altijd dit lattensysteem wel op de vloer gehad. Het is in de loop der jaren alleen misschien qua smaak wat veranderd. En qua prijsklasse, want als werkende vrouw heb ik net wat meer te besteden dan als net afgestudeerd meisje. Toch ben ik ook nu nog van de koopjes hoor. Voor laminaat ga ik geen tientallen euro’s per meter neerleggen als dat ook niet hoeft. Ik ben en blijf een Hollander uiteraard. Maar dat ik niets anders in de slaapkamers wil, dat blijft altijd hetzelfde. Hooguit een vloerkleedje over het hout heen. Met een laminaat vloer krijg ik de boel nou eenmaal sneller en zichtbaarder schoon. Valt er een beker om? Geen probleem, ik dweil het wel even op. En voilà, geen vlek zichtbaar. En wees nou eerlijk, met kinderen kan je toch eigenlijk ook gewoon niet anders?

Facebook Comments

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
  • @milou_ligtenberg en haar kids gingen een dagje naar #legoworld in de #jaarbeursutrecht. Dit is haar verslag:
Wat een lekker vakantie dagje hebben we gehad. Vanochtend vroeg vertrokken richting de jaarbeurs in Utrecht om daar een dagje te vertoeven bij Legoworld. De kinderen (4 en 7) waren na ons bezoek vorig jaar, al helemaal enthousiast dat we weer gingen. De grote hallen, waar de mooiste beelden, voertuigen en overige creaties uitgestald waren, en de vele hoeken en tafels waar je vrij uit kan bouwen.  Voor de kinderen super tof dat ze hun creativiteit al spelend ontwikkelen. Er is een boot gebouwd, enkele huizen en kastelen hebben ze gemaakt, en zelfs Olaf van Elsa werd in elkaar gelego’d. Buiten de vele Lego plekken, zijn er ook andere activiteiten, die te maken hebben met bepaalde Lego thema’s. Zoals bij de Lego city hoek waar je brandjes kan blussen. Bij Lego Disney kon je je verkleden als Elsa, staafjes vangen bij Olaf.  In de Duplo hoek staat een theater waar er een aantal keer in een uur een minidisco voorbij komt, kun je je laten schminken en staat er een springkussen. We hebben onze ogen uitgekeken en hebben er heel wat uurtjes rond gelopen. Voor ons was het een topdag! Volgend jaar zijn wij vast weer van de partij!

Tot en met deze woensdag kan je zelf nog dit leuke event bezoeken!
  • Een impressie van het @indewolkenfestival van @oudersvannu
  • Even de kussens testen in @ikeanederland 😂
  • #28weekspregnant #cantwaittomeetyou
  • Weeeeeeeeeekend!
  • Als je ontdekt dat de kubus van @vtechspeelgoed wel heel erg leuk is!
  • Vandaag ook weer een weekje verder, dus een pens foto mocht wel weer. Derde trimester baby!!! #27weekspregnant
  • Twee jaar geleden vandaag werd dit meisje geboren. Het zijn twee zeer emotionele jaren geweest, waar gelukkig de liefde altijd bovenaan heeft gestaan. De toekomst is nog altijd onzeker, maar gelukkig zien we vooral een heel blij meisje. Uiteindelijk is dat het belangrijkste. Zij komt er wel op haar manier. Lief klein meisje van me, mama is zo ontzettend trots op jou! Nog vele liefdevolle jaren toegewenst! Ik houd van je!!!

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Taffy is de nieuwe serie op Boomerang

Heb je al genoeg ideeën en inspiratie voor de komende ...

Sluiten