Verhalen van een werkende moeder
TOP
Mama

“Waar zijn mijn borsten gebleven?”

Je weet dat ik dol en ontzettend trots ben op mijn meisjes. Ik zou ze echt voor geen goud willen missen. Ook ben ik erg blij dat ik de mogelijkheid heb gehad om alledrie een langere periode borstvoeding te geven. Ik weet heel goed dat dit niet vanzelfsprekend is en dat er genoeg vrouwen zijn die het zouden willen, maar waarbij het lichaam niet meewerkt. Wat dat betreft is de natuur soms wreed. Nou, voor al die vrouwen die nooit een kind aan de borst hebben gehad, heb ik nu een opsteker: alles is weggezogen!

Ben ik veranderd?

Waar ik voor mijn oudste nog aardig mooie volle borsten had, lijkt het nu soms alsof ik weer een tiener ben geworden. Manlief zegt dat het wel meevalt, maar voor mijn gevoel is het zeker een goede cupmaat minder geworden. Twee zelfs als je het vergelijkt met mijn boezem tijdens de borstvoedingsperiode. Oh wat dat betreft voelde ik mij op en top vrouw met mijn volle borsten. Nu zit er wel nog wat, maar niet om over naar huis te schrijven. Ik overweeg soms zelfs om het wel overgebleven vet op mijn heupen te laten transporteren naar mijn voorgeveltje. Win win toch? Van manlief hoeft het niet. Hij vindt me nog steeds prachtig, de schat.

Een veranderde boezem betekent natuurlijk wel weer een nieuwe lingeriegarderobe. Na ruim een jaar is het nog rondlopen in voedingsbeha’s wellicht een beetje overdreven. Mijn oude setjes zitten alleen niet comfortabel meer. Vandaag ben ik dus op pad gegaan voor nieuwe bustehouders. En uiteraard geslaagd!

Lingerie shoppen met kinderen

Het was een interessante manier van winkelen, om met drie kleine meisjes een Hunkemöller in te duiken. De jongste sliep heerlijk in de wagen, de andere twee wilden persé het pashokje mee in. Twee keer werd de deur open geslingerd toen ik daar in mijn ontblote bovenlichaam stond. Verder hadden ze voornamelijk commentaar op elke bh, die ik paste. Eentje zag er zo mooi glad uit, dat ze beiden het even wilden aanraken. De lieftallige dame van de winkel kwam haast niet meer bij van het lachen. Drie BH’s, een bikini, een badpak en twee pakken ondergoed verder liep ik de winkel weer uit. Een rib uit mijn lijf, maar het oh zo waard.

Jep, ze zijn weg

Het avontuur van vandaag heeft wel voor mij bevestigd wat ik vermoedde. Mijn lichaam is niet meer hetzelfde als zes jaar geleden en om zeker te weten of een BH goed zit moet je het aanpassen. Elk merk heeft namelijk weer een andere cup wat weer een andere maat ten gevolge kan hebben. Ik heb nu ook twee verschillende maten mee. Daarnaast is de uitleg die zo’n dame van de Hunkemöller kan geven eigenlijk onmisbaar. Ik draag al twintig jaar BH’s en toch leer ik elke keer weer bij lijkt het wel. Ook al is het een heel gedoe, ik ga toch echt volgende keer weer gewoon naar de winkel. Misschien dan wel zonder mijn kritische kleuterpubliek.


Facebook Comments

«

»

4 COMMENTS
 • Merel

  8 maanden ago

  Stiekem zou ik wel een cupmaat minder willen. Of twee. Hier na de borstvoeding juist gegroeid met een cup. Geen idee waardoor dat komt verder, want ik heb zeker de jongste toch een behoorlijke periode bv gegeven (2 jaar). Misschien kunnen we samen onder het mes haha, bij mij eruit en bij jou erin? Allebei blij

 • Judith

  8 maanden ago

  Hier heb ik een operatie gehad, en alle bh’s drukken dus precies op dat litteken. Ik draag dus bijna alleen bodies. Gelukkig staan de dames nog behoorlijk rechtop.

 • Yvette

  8 maanden ago

  Ik sluit me bij Merel aan, ik zou stiekem wel iets minder willen, Ik vind het maar onhandig allemaal haha! Maar zo is het voor iedereen weer anders, ik kan me best voorstellen dat je dit moeilijk vind hoor…

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Pingback: De laatste vakantie voorbereidingen, oftewel zwemkleding - MeerVanMir on maart 8, 2019
 • Instagram
  • De #giegelchallenge van #mylittlepony. Doe jij ook mee?
  • Sanne voor het eerst bij de kapper #5yearsago
  • Zal ik het ze vertellen of niet? #mijngevoelvoorhumor #ikkonerwelomlachen
  • Stiekem best trots op mijn buikje. Het is bescheiden, zeker voor een vierde, maar er zit weer een lekker groot kind in. Ze wordt verwacht met vier kilo geboren te worden. Zou je niet zeggen, hè? #29wekenzwanger
  • Wist je dat deze week er nog allerlei winacties zijn op mijn blog? Alles in het teken van de @speelgoed_van_het_jaar verkiezing. Wat vind je bijvoorbeeld van het spel Crocs’ Socks van @bs.toys ?
  • Klaar voor Halloween! @carnavalskleding_nl #review #winactie #binnenkortmeer
  • @milou_ligtenberg en haar kids gingen een dagje naar #legoworld in de #jaarbeursutrecht. Dit is haar verslag:
Wat een lekker vakantie dagje hebben we gehad. Vanochtend vroeg vertrokken richting de jaarbeurs in Utrecht om daar een dagje te vertoeven bij Legoworld. De kinderen (4 en 7) waren na ons bezoek vorig jaar, al helemaal enthousiast dat we weer gingen. De grote hallen, waar de mooiste beelden, voertuigen en overige creaties uitgestald waren, en de vele hoeken en tafels waar je vrij uit kan bouwen. Voor de kinderen super tof dat ze hun creativiteit al spelend ontwikkelen. Er is een boot gebouwd, enkele huizen en kastelen hebben ze gemaakt, en zelfs Olaf van Elsa werd in elkaar gelego’d. Buiten de vele Lego plekken, zijn er ook andere activiteiten, die te maken hebben met bepaalde Lego thema’s. Zoals bij de Lego city hoek waar je brandjes kan blussen. Bij Lego Disney kon je je verkleden als Elsa, staafjes vangen bij Olaf. In de Duplo hoek staat een theater waar er een aantal keer in een uur een minidisco voorbij komt, kun je je laten schminken en staat er een springkussen. We hebben onze ogen uitgekeken en hebben er heel wat uurtjes rond gelopen. Voor ons was het een topdag! Volgend jaar zijn wij vast weer van de partij!

Tot en met deze woensdag kan je zelf nog dit leuke event bezoeken!
  • Een impressie van het @indewolkenfestival van @oudersvannu

  Follow Me!

  %d bloggers liken dit:

  Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten

  Lees vorig bericht:
  Ze maakt nu al uitnodigingen voor haar kinderfeestje

  Het is echt net pas maart en mijn oudste heeft ...

  Sluiten