Verhalen van een werkende moeder
TOP
Mama

“Waar zijn mijn borsten gebleven?”

Je weet dat ik dol en ontzettend trots ben op mijn meisjes. Ik zou ze echt voor geen goud willen missen. Ook ben ik erg blij dat ik de mogelijkheid heb gehad om alledrie een langere periode borstvoeding te geven. Ik weet heel goed dat dit niet vanzelfsprekend is en dat er genoeg vrouwen zijn die het zouden willen, maar waarbij het lichaam niet meewerkt. Wat dat betreft is de natuur soms wreed. Nou, voor al die vrouwen die nooit een kind aan de borst hebben gehad, heb ik nu een opsteker: alles is weggezogen!

Ben ik veranderd?

Waar ik voor mijn oudste nog aardig mooie volle borsten had, lijkt het nu soms alsof ik weer een tiener ben geworden. Manlief zegt dat het wel meevalt, maar voor mijn gevoel is het zeker een goede cupmaat minder geworden. Twee zelfs als je het vergelijkt met mijn boezem tijdens de borstvoedingsperiode. Oh wat dat betreft voelde ik mij op en top vrouw met mijn volle borsten. Nu zit er wel nog wat, maar niet om over naar huis te schrijven. Ik overweeg soms zelfs om het wel overgebleven vet op mijn heupen te laten transporteren naar mijn voorgeveltje. Win win toch? Van manlief hoeft het niet. Hij vindt me nog steeds prachtig, de schat.

Een veranderde boezem betekent natuurlijk wel weer een nieuwe lingeriegarderobe. Na ruim een jaar is het nog rondlopen in voedingsbeha’s wellicht een beetje overdreven. Mijn oude setjes zitten alleen niet comfortabel meer. Vandaag ben ik dus op pad gegaan voor nieuwe bustehouders. En uiteraard geslaagd!

Lingerie shoppen met kinderen

Het was een interessante manier van winkelen, om met drie kleine meisjes een Hunkemöller in te duiken. De jongste sliep heerlijk in de wagen, de andere twee wilden persé het pashokje mee in. Twee keer werd de deur open geslingerd toen ik daar in mijn ontblote bovenlichaam stond. Verder hadden ze voornamelijk commentaar op elke bh, die ik paste. Eentje zag er zo mooi glad uit, dat ze beiden het even wilden aanraken. De lieftallige dame van de winkel kwam haast niet meer bij van het lachen. Drie BH’s, een bikini, een badpak en twee pakken ondergoed verder liep ik de winkel weer uit. Een rib uit mijn lijf, maar het oh zo waard.

Jep, ze zijn weg

Het avontuur van vandaag heeft wel voor mij bevestigd wat ik vermoedde. Mijn lichaam is niet meer hetzelfde als zes jaar geleden en om zeker te weten of een BH goed zit moet je het aanpassen. Elk merk heeft namelijk weer een andere cup wat weer een andere maat ten gevolge kan hebben. Ik heb nu ook twee verschillende maten mee. Daarnaast is de uitleg die zo’n dame van de Hunkemöller kan geven eigenlijk onmisbaar. Ik draag al twintig jaar BH’s en toch leer ik elke keer weer bij lijkt het wel. Ook al is het een heel gedoe, ik ga toch echt volgende keer weer gewoon naar de winkel. Misschien dan wel zonder mijn kritische kleuterpubliek.


Facebook Comments

«

»

4 COMMENTS
 • Merel

  1 jaar ago

  Stiekem zou ik wel een cupmaat minder willen. Of twee. Hier na de borstvoeding juist gegroeid met een cup. Geen idee waardoor dat komt verder, want ik heb zeker de jongste toch een behoorlijke periode bv gegeven (2 jaar). Misschien kunnen we samen onder het mes haha, bij mij eruit en bij jou erin? Allebei blij

 • Judith

  1 jaar ago

  Hier heb ik een operatie gehad, en alle bh’s drukken dus precies op dat litteken. Ik draag dus bijna alleen bodies. Gelukkig staan de dames nog behoorlijk rechtop.

 • Yvette

  1 jaar ago

  Ik sluit me bij Merel aan, ik zou stiekem wel iets minder willen, Ik vind het maar onhandig allemaal haha! Maar zo is het voor iedereen weer anders, ik kan me best voorstellen dat je dit moeilijk vind hoor…

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Pingback: De laatste vakantie voorbereidingen, oftewel zwemkleding - MeerVanMir on maart 8, 2019
 • Instagram
  • Dit dus...
  • Geen protest op de Dam, want ik vind dat weer te ver gaan ten opzichte van alles wat we de afgelopen weken hebben doorgemaakt en richting de zorgverleners. Maar aandacht voor de strijd tegen racisme kan natuurlijk altijd. Op een stille manier in dit geval. #blackouttuesday #blacklivesmatter
  • Die voetjes 😍
  • Borstvoeding! Het blijft iets bijzonders. Ik wil het weer minimaal een half jaar geven. Zo mooi dat dat kan. #normalizebreastfeeding #borstvoeding #moedermelk #vloeibaargoud #mamaslagroom #metmijntietinjefeed
  • Zusterliefde 😍
  • Mijn rijkdom 😍
  • Dit zijn mijn oudste boefjes. Vanavond komt er een artikel online over hun bekentenissen 😂
  • Even een selfie in het zonnetje, want dat doe ik niet zo vaak. Ik maak liever foto’s van anderen. Vooral omdat ik bijna nooit een foto van mezelf echt leuk vind. @rvgpr vroeg mij wat over mijzelf te vertellen na hun eerste online paneldag met producten van @karchernl @zoedt_nl @dutchdeluxes @asmodeenl en Cobi. Ik vond het wel een leuk idee. Leren jullie ook gelijk wat meer over mij.
.
Ik ben dus Miriam en mama van vier heerlijke meiden. In het dagelijkse leven werk ik als juriste en blog ik op meervanmir.eu. Samen met manlief woon ik in de omgeving van Den Haag. Ik ben dol op gezelligheid met mijn familie en vriendinnen. Op mijn site vertel ik over alles wat ik als moeder van 4 tegenkom qua opvoeding en producten. Ik voer een Jan Steen huishouden, dus je zal geen picture perfect aantreffen. Wel gewoon eerlijkheid. Ik heb toch geen tijd voor Photoshop en filtertjes? Dus als je een kijkje in mijn hectische leventje wil, weet je waar je zijn moet.
.
Nu ben ik ook nieuwsgierig naar jullie leven, dus...

  Follow Me!

  %d bloggers liken dit:

  Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten

  Lees vorig bericht:
  Ze maakt nu al uitnodigingen voor haar kinderfeestje

  Het is echt net pas maart en mijn oudste heeft ...

  Sluiten