Verhalen van een werkende moeder
TOP
Algemeen

“Vroeger was het echt niet zoveel beter”

Een paar maanden terug vertelde ik over mijn lelijke val en dat niemand mij overeind hielp. Dat terwijl ik huilend en met dikke zwangere buik op handen en voeten naar de kant kroop. Ik was toen erg verontwaardigd over de mentaliteit van de medemens tegenwoordig en dacht er aan hoe het vroeger beter was. Nou, dat is dus gewoon niet zo. Ik was alleen even vergeten dat ik als kind net zoiets heb meegemaakt. Het was Sanne die het me deed herinneren toen ze vroeg hoe ik aan mijn litteken op mijn knie kwam.

Ik denk dat ik een jaar of acht was toen ik zo lelijk te val kwam. Ik was op mijn fiets onderweg naar school. Het laatste stukje bij de school was het handiger op de stoep te fietsen, omdat er zoveel auto’s aan en af kwamen rijden. Oké, het mocht waarschijnlijk niet, maar alle kinderen deden het. Toch was er één ouder er blijkbaar helemaal klaar mee, want die vond het nodig mij een flinke dus te geven waardoor ik mijn evenwicht verloor en tegen een geparkeerde auto aan botste. Met mijn knie viel ik vol op de rand van de stoep. Ik kan me nog steeds herinneren hoe verschrikkelijk veel pijn ik had. Mijn broek was open gescheurd en het bloed stroomde letterlijk langs mijn benen. Aangezien ik toen nog een zeer lage pijngrens had, heb ik het waarschijnlijk extreem hard op een brullen gezet. En toch weet ik nog heel goed, dat desondanks alle volwassenen gewoon doorliepen en mij gewoon lieten zitten, met naast mij een fiets met verbogen voorwiel. Uiteindelijk heb ik mijzelf weten te hervinden, want ik ben zelf de school in gestrompeld. Daar heeft de kleuterjuf mijn knie geplakt. Achteraf had het gewoon gehecht moeten worden (mijn knieschijf was praktisch zichtbaar), maar de betreffende kleuterjuf was wel vaker wat gemakzuchtig.

Het is dus niet iets van nu, dat mensen elkaar niet meer willen helpen op straat. Men is altijd al enigszins egocentrisch geweest, alleen valt het mij nu pas meer op. Ik hoop oprecht dat ik mijn kinderen te zijner tijd zo heb opgevoed, dat zij wel het bloedende kind of de zwangere vrouw overeind helpen. Alhoewel ik vind dat het nog steeds vanzelfsprekend voor een ieder zou moeten zijn, dat je niet iemand op straat laat liggen. Ach, misschien ben ik wel naïef.

 

Foto: www.shutterstock.nl

Facebook Comments

«

»

1 COMMENT
 • Els

  2 jaar ago

  Ja ik snap het ool niet, kleine moeite toch om iemand even te helpen

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • “Ik wil niet slapen. Ik wil niet slapen”
 • Eh...tja. Soort van carnaval toch?
 • Mevrouw heeft spekkies gekregen 😍
 • Er is geen leuker speelgoed dan een pakje billendoekjes 😂
 • #newborn #1month #baby #babygirl #daughters #momsgirl #girlsmom #fourdaughters #sofieke #mamablogger
 • Dit zijn echt top kraamcadeau’s! Dankjewel @mamasliefste @lisetteschrijft en @lotuswritings
 • Valentijnsdiner met mijn skatjes @lisetteschrijft en @lotuswritings
 • Men noemt mij ook wel “de melkkoe van Nootdorp” 😂

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Wat kleine grappige cadeau ideetjes voor onder de Kerstboom

Nu die eerste oude Baardmans het land weer heeft verlaten ...

Sluiten