Verhalen van een werkende moeder
TOP
Zwangerschap

“Mijn vliezen braken tijdens mijn babyshower”

Manlief had het weekend van de babyshower een paar vrienden over de vloer om spelletjes te spelen. Heel handig, want het bed moest nog op klossen dus konden ze gelijk een handje helpen. Die zondag werd ik opgehaald door een vriendin. We gingen naar mijn zusje waar iedereen zich verzameld had voor de babyshower. Het was heerlijk warm buiten, dus ik parkeerde mezelf met een bord voor lekkernijen in één van de tuinstoelen op het dakterras. Binnen waren de dames druk bezig allemaal vlaggetjes te versieren wat uiteindelijk door mijn zus tot een slinger gemaakt zou worden.

“Je hebt gewoon in je broek geplast”

Ik weet nog heel goed, dat ik een rare druk voelde. Het kon niet mijn blaas zijn, want ik had vlak daarvoor nog geplast. Zekerheidshalve wilde ik toch een extra bezoekje brengen aan het toilet. Op het moment dat ik opstond voelde ik een warme straal mijn broek ingaan. Geschrokken plofte ik terug in de stoel. Mijn moeder keek me aan en zei “wat doe je raar!”. Op mijn mededeling, dat ik dacht dat mijn vliezen gebroken waren, zei ze dat ik gewoon in mijn broek had geplast. (Achteraf verklaarde ze, dat ze dat gewoon hoopte. Immers was ik nog maar 35 weken zwanger en was het dus te vroeg om te bevallen.) Helaas, want toen ik weer ging staan was binnen 2 seconden mijn hele broek doorweekt. Mijn lieve collega en vriendin rook er nog even aan (ze stak haar hand tussen mijn benen) en bevestigde dat het inderdaad vruchtwater was. Paniek!!! Binnen no time stonden alle dames op het dakterras, allen vol ongeloof. In eerste instantie dachten ze namelijk dat het een grap was, dus de verbazing was groot toen ze mij daar zagen zitten met de steeds groter wordende plas onder mijn stoel.

Manlief moest dus gebeld worden. Uiteraard nam hij niet op, dus zijn vrienden werden stuk voor stuk gebeld tot er eindelijk eentje eens op zijn telefoon keek. Ze waren net bezig het bed op klossen te zetten. Timing! Terwijl ik naar het ziekenhuis gebracht werd, met 3 handdoeken om mijn middel heen en een vuilniszak op de stoel, gingen de dames binnen verder met de vlaggetjes. De babyshower ging dus gewoon verder zonder mij. ‘s Avonds kwam mijn zus nog langs in het ziekenhuis met enkele cadeautjes en een groot stuk taart en had ik dus toch nog een minishower. De verpleging vond het allemaal hilarisch en hebben het lang gehad over “die mevrouw die de babyshower iets te letterlijk nam”.

De volgende dag is Sanne geboren.

03-2014 098 03-2014 101

Facebook Comments

«

»

3 COMMENTS
 • Jeannet

  4 jaar ago

  Rare collega;)

 • Op je babyshower.. hihi wat een timing! Ik moet inmiddels ook op een plastic zak zitten in de auto van mijn man. Anders wordt zijn stoel vies :/

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Go Glam nageltjes. Mogelijk gemaakt door @pinkstudio.amsterdam
 • Twee kleine diva’s helemaal happy met hun nieuwe nageltjes van Go Glam. Iedereen mocht het bewonderen van ze. #goglam @lindenbarbosa #binnenkortmeer #uitgenodigd #mamablogger #reviewvolgt @pinkstudio.amsterdam
 • Dol op die oude filmpjes. Mini Sanne hier 😍
 • Dit soort humor houd ik van 😂
 • Ja hoor, we zijn alweer in de stemming 😂
 • Dit is toch zoveel liefde op een vierkante meter? Mijn meisjes! Ze zijn mijn draakjes en mijn allesjes. Wat ben ik trots op wie ze zijn. En ja, er is nog een lange weg te gaan met ook veel hulp van derden, maar de liefde is er niet minder om. En wat zijn ze ook dol op elkaar! Een zusje erbij maakt het helemaal af.
 • Tja...
 • Vind dit spel nu al leuk #megableu #whatdoyoumeme

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Oeps…foutje 3

Mijn moeder en ik hebben beiden, dat we af en ...

Sluiten