Verhalen van een werkende moeder
TOP
Zwangerschap

“Mijn vliezen braken tijdens mijn babyshower”

Manlief had het weekend van de babyshower een paar vrienden over de vloer om spelletjes te spelen. Heel handig, want het bed moest nog op klossen dus konden ze gelijk een handje helpen. Die zondag werd ik opgehaald door een vriendin. We gingen naar mijn zusje waar iedereen zich verzameld had voor de babyshower. Het was heerlijk warm buiten, dus ik parkeerde mezelf met een bord voor lekkernijen in één van de tuinstoelen op het dakterras. Binnen waren de dames druk bezig allemaal vlaggetjes te versieren wat uiteindelijk door mijn zus tot een slinger gemaakt zou worden.

“Je hebt gewoon in je broek geplast”

Ik weet nog heel goed, dat ik een rare druk voelde. Het kon niet mijn blaas zijn, want ik had vlak daarvoor nog geplast. Zekerheidshalve wilde ik toch een extra bezoekje brengen aan het toilet. Op het moment dat ik opstond voelde ik een warme straal mijn broek ingaan. Geschrokken plofte ik terug in de stoel. Mijn moeder keek me aan en zei “wat doe je raar!”. Op mijn mededeling, dat ik dacht dat mijn vliezen gebroken waren, zei ze dat ik gewoon in mijn broek had geplast. (Achteraf verklaarde ze, dat ze dat gewoon hoopte. Immers was ik nog maar 35 weken zwanger en was het dus te vroeg om te bevallen.) Helaas, want toen ik weer ging staan was binnen 2 seconden mijn hele broek doorweekt. Mijn lieve collega en vriendin rook er nog even aan (ze stak haar hand tussen mijn benen) en bevestigde dat het inderdaad vruchtwater was. Paniek!!! Binnen no time stonden alle dames op het dakterras, allen vol ongeloof. In eerste instantie dachten ze namelijk dat het een grap was, dus de verbazing was groot toen ze mij daar zagen zitten met de steeds groter wordende plas onder mijn stoel.

Manlief moest dus gebeld worden. Uiteraard nam hij niet op, dus zijn vrienden werden stuk voor stuk gebeld tot er eindelijk eentje eens op zijn telefoon keek. Ze waren net bezig het bed op klossen te zetten. Timing! Terwijl ik naar het ziekenhuis gebracht werd, met 3 handdoeken om mijn middel heen en een vuilniszak op de stoel, gingen de dames binnen verder met de vlaggetjes. De babyshower ging dus gewoon verder zonder mij. ‘s Avonds kwam mijn zus nog langs in het ziekenhuis met enkele cadeautjes en een groot stuk taart en had ik dus toch nog een minishower. De verpleging vond het allemaal hilarisch en hebben het lang gehad over “die mevrouw die de babyshower iets te letterlijk nam”.

De volgende dag is Sanne geboren.

03-2014 098 03-2014 101

Facebook Comments

«

»

3 COMMENTS
 • Jeannet

  4 jaar ago

  Rare collega;)

 • Op je babyshower.. hihi wat een timing! Ik moet inmiddels ook op een plastic zak zitten in de auto van mijn man. Anders wordt zijn stoel vies :/

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Kids kijken vol spanning naar het Sinterklaasjournaal en mama is naar Last Christmas van @universal_nl . #binnenkortmeeroverdefilm #winactie
 • De #giegelchallenge van #mylittlepony. Doe jij ook mee?
 • Sanne voor het eerst bij de kapper #5yearsago
 • Zal ik het ze vertellen of niet? #mijngevoelvoorhumor #ikkonerwelomlachen
 • Stiekem best trots op mijn buikje. Het is bescheiden, zeker voor een vierde, maar er zit weer een lekker groot kind in. Ze wordt verwacht met vier kilo geboren te worden. Zou je niet zeggen, hè? #29wekenzwanger
 • Wist je dat deze week er nog allerlei winacties zijn op mijn blog? Alles in het teken van de @speelgoed_van_het_jaar verkiezing. Wat vind je bijvoorbeeld van het spel Crocs’ Socks van @bs.toys ?
 • Klaar voor Halloween! @carnavalskleding_nl #review #winactie #binnenkortmeer
 • @milou_ligtenberg en haar kids gingen een dagje naar #legoworld in de #jaarbeursutrecht. Dit is haar verslag:
Wat een lekker vakantie dagje hebben we gehad. Vanochtend vroeg vertrokken richting de jaarbeurs in Utrecht om daar een dagje te vertoeven bij Legoworld. De kinderen (4 en 7) waren na ons bezoek vorig jaar, al helemaal enthousiast dat we weer gingen. De grote hallen, waar de mooiste beelden, voertuigen en overige creaties uitgestald waren, en de vele hoeken en tafels waar je vrij uit kan bouwen. Voor de kinderen super tof dat ze hun creativiteit al spelend ontwikkelen. Er is een boot gebouwd, enkele huizen en kastelen hebben ze gemaakt, en zelfs Olaf van Elsa werd in elkaar gelego’d. Buiten de vele Lego plekken, zijn er ook andere activiteiten, die te maken hebben met bepaalde Lego thema’s. Zoals bij de Lego city hoek waar je brandjes kan blussen. Bij Lego Disney kon je je verkleden als Elsa, staafjes vangen bij Olaf. In de Duplo hoek staat een theater waar er een aantal keer in een uur een minidisco voorbij komt, kun je je laten schminken en staat er een springkussen. We hebben onze ogen uitgekeken en hebben er heel wat uurtjes rond gelopen. Voor ons was het een topdag! Volgend jaar zijn wij vast weer van de partij!

Tot en met deze woensdag kan je zelf nog dit leuke event bezoeken!

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Oeps…foutje 3

Mijn moeder en ik hebben beiden, dat we af en ...

Sluiten