Verhalen van een werkende moeder
TOP
Mama, Producten

“Vijf tips voor als je gaat shoppen voor een voedingsbh”

Als je mij vijf jaar geleden had gevraagd hoeveel bh’s ik in mijn lade had liggen, dan had ik je geantwoord dat ik de trotse bezitter was van drie stuks bustehouders. Inmiddels zijn het er vijf keer zoveel geworden. Het is alleen niet zo, dat ik ineens de behoefte had aan extra exemplaren. De andere twaalf zijn namelijk speciaal voor de borstvoedingsperiode. Het zijn ook niet twaalf dezelfde soort bh’s. Mijn zoektocht en ervaringen van de afgelopen jaren heeft geleid tot veel verschillende soorten ervan. Uiteraard heb ik mijn favorieten ertussen zitten, maar ik gebruik ze wel allemaal. Mijn dochter kannamelijk niet drinken zonder te morsen. Ik heb ook wel een enorme productie en waarschijnlijk kan ze de hoeveelheid dat er in één keer uit komt niet helemaal goed wegslikken. Dus loopt er geregeld melk langs haar mondje tijdens het drinken. Dit leidt doorgaans ook tot een natte bh. Ik moet dus elke dag een schone aan en soms moet ik me zelfs halverwege de dag verkleden. Dan is een grote hoeveelheid bh’s dus niet zo’n slecht idee.

Ik heb ook vaak op de meest onhandige momenten van die toeschietreflexen. Als de pads (zo noem ik de zoogcompressen) niet goed zitten, heb ik steevast een nat shirt. Maar niet alle bh’s zijn helemaal geschikt voor die dingen. Ik heb er eentje dat dan zo’n rare vorm aanneemt, dat het net lijkt alsof ik met twee sjoelbakschijfjes rond loop. Ook vind ik het nogal een raar gezicht als ik twee witte vlakken zie doorschijnen in mijn kanten bh. Bij dit soort dingen sta je eigenlijk niet stil op het moment dat je de aankoop doet. Daarom heb ik mijn tips wat betreft de aanschaf van een voedingsbh even op een rijtje voor je heb gezet:

 • Borsten veranderen nogal na de bevalling. Koop daarom niet teveel bh’s tijdens de zwangerschap. Het zou zo kunnen dat ze dan niet meer passen. Toch zou ik er wel al twee in huis hebben. De eerste dagen geef je immers al voeding en draag je dus ook een bh.
 • Als je gaat winkelen voor een voedingsbh, neem dan een setje pads mee. Dan zie je gelijk hoe dat eruit ziet in de bh, die je voor ogen hebt.
 • Overweeg ook om sowieso een beugelvrije bh aan te schaffen. Als je net zo’n overkill aan melk hebt als ik, dan is het fijn om ‘s-nachts ook ondersteuning te hebben. Een beugelbh is niet altijd even fijn. Bij bijvoorbeeld Lascana kan je fijne en betaalbare voedingsbh’s vinden. Ik zelf heb de Petit-Fleur aangeschaft en ben daar zeer tevreden mee.
 • De sluitingen van de bh’s kunnen flink verschillen. Sommige hebben er geen en dan schuif je gewoon de stof op zij. Andere hebben een boven- of een voorsluiting. Als je een voorgevormde bh’s wil, dan ontkom je niet aan een sluiting. Mijn voorkeur heeft het als die aan de voorkant zit en je de flappen dus naar de zijkant gaan. Hierdoor zal er minder snel melk op komen.
 • Zorg ervoor dat je echt een comfortabel zittende bh aanschaft. Zelfs als deze eruit ziet als iets wat je oma zou dragen.  Je borsten krijgen het al zwaar genoeg, dus een goede ondersteuning is wel het minste wat je kan bieden.

Natuurlijk zijn dit mijn tips gebaseerd op mijn ervaringen. Misschien dat je zelf te zijner tijd wel heel andere ervaringen hebt met het kopen van een borstvoedingsbh. Deze hoor ik dan uiteraard graag van je.

Facebook Comments

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Eh.........really?
 • Dit blijf ik zo schattig vinden 😍
 • Mijn rijkdom 😍
 • Het nieuwe vriendje van de kleine. Het is gelijk dikke mik. Dank u @mylittleponybenelux en @theprfactory !!!
 • Op naar een beter ijzergehalte en dus ook meer energie!
 • De mini. Kunnen jullie het zien? #33weekspregnant
 • Geen stakend personeel gisteren in het @reinierdegraafziekenhuis Toch verdienen ook zij de aandacht. Ik vond dit wel een mooie uiting van de dames op de verloskamers. Mijn stem hebben jullie!
 • Zo’n handschoen is maar vreemd...

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Onze eerste ervaring met een baby in de luiers

Er zijn van die momenten, dat je je af vraagt ...

Sluiten