Verhalen van een werkende moeder
TOP
Baby

“Baby Veerle is 10 maanden. Wat kan ze nu?”

Mijn kleine meisje is vandaag tien maanden oud alweer. Wat is de tijd snel voorbij gegaan en wat is ze hard gegroeid. Het is grappig om te zien, dat ze nu echt een klein mensje met een eigen karaktertje aan het worden is. Ze is zo anders dan haar zus Sanne, ook qua uiterlijk. En toch zijn die twee dol op elkaar. Mijn moederhart smelt als ik zie dat ze samen in een deuk liggen om niets. Mijn moppies…

IMG_6049Maar wat doet mijn tien maanden oude baby inmiddels? Nou, niet zoveel eigenlijk. Ze is wel een ster in het rechtop zitten. Dat houdt ze uren vol terwijl ze zoet met haar speeltjes aan het spelen is. Ze kan ook rollen van buik naar rug en andersom en heel af en toe duwt ze zich zelf naar achteren. Kruipen, uit zichzelf gaan zitten of (gaan) staan zijn bewegingen, die nog nooit zijn beoefend door deze kleine meid. Het scheelt dat ik dus ook niet achter haar aan hoef te rennen. Ze laat het vast om rekening met mij te houden. Haar fijne motoriek is dan wel weer uitstekend. Ze grijpt alles en kan met de lepel spelen tussen twee handjes. Ook is ze prima in staat zelf eten naar haar mondje te brengen. Dit is dan ook haar favoriete bezigheid. Het komt vaak genoeg voor, dat ze na haar eigen eten en het toetje ook vervolgens weer wil mee eten met ons. Echt een kind van haar vader ;-). Verder wordt er veel gekletst, maar alleen de woorden papa, mama en eten zijn duidelijk verstaanbaar. Oh ja, ook één keer opa en één keer oma. Waar ze wel weer uniek in is, is dat ze inmiddels welgeteld 7 stuks tanden heeft en 3 kiesjes. Daarin loopt ze voor op haar leeftijdsgenootjes. (yes!)

Eigenlijk ben ik prima tevreden met het doen en laten van Veerle. Ik ben benieuwd of het consultatiebureau mijn mening gaat delen. Over drie weken mogen we namelijk weer naar de slachtbank. Hoe dat verlopen is laat ik te zijner tijd nog wel weten.

Facebook Comments

«

»

1 COMMENT

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Pingback: Baby 11 maanden controle bij consultatiebureau - MeerVanMir on januari 24, 2016
 • Instagram
  • Kijk eens wie er wakker is 😍 #nogwelaandezuurstof #langewegtegaan #zekomterwel
  • Zo dol op dit meisje 😍
  • We mochten even knuffelen!
  • De kleine is afgelopen donderdag geboren, maar ligt helaas sindsdien op de IC. Op mijn blog leg ik uit wat er aan de hand is. Maar ben dus wat stiller voor nu.
  • Sanne zes jaar geleden. Onherkenbaar gewoon!
  • #40weekspregnant #duedate #expectinganydaynow
  • Jep. Nog steeds zwanger #linkinbio
  • Vandaag de grootste moeite mij van de bank af te krijgen. Nergens zin in. Moe. Klaar met de inwoning. Gewoon een offday denk ik.

  Follow Me!

  %d bloggers liken dit:

  Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten

  Lees vorig bericht:
  Winactie en Verkleden is een feestje

  Vroeger wilde ik graag bakker worden tot ik hoorde hoe ...

  Sluiten