Verhalen van een werkende moeder
TOP
Zwangerschap

“Vanaf komende vrijdag heb ik zwangerschapsverlof!”

Eindelijk is het dan zo ver! Morgen zal mijn officiële laatste werkdag van het jaar zijn, want vrijdag start mijn zwangerschapsverlof. Stiekem heb ik er al best naar uitgekeken. Morgen ga ik nog één keer naar kantoor om de laatste puntjes op de “i” te zetten en voor een gezellige afscheidslunch met collega’s. Daarna plof ik neer op de bank met de voetjes omhoog en doe ik even niets meer. Voor een uurtje waarschijnlijk dan, want mijn agenda is weer goed gevuld inmiddels. De komende twee weken staat het vol met afspraken en events voor de blog. Daar neem ik namelijk geen verlof van. De komende weken zal ik dus gewoon vrolijk doorgaan met het schrijven. Als het op een gegeven moment wat stiller wordt, zou het nog best eens kunnen dat ik dan druk bezig ben met puffen.

Toch moet ik ook wel tijd vrij gaan maken voor voorbereidingen op de komst van de kleine. Ik heb bijvoorbeeld de vluchtkoffer nog niet eens klaar staan, het bed staat ook nog niet op klossen en ik moet nog een schema maken voor wat te doen met de meiden op het moment dat de mini zich aandient. Verder is de kamer ook echt nog niet gereed, dus daar zal nog wat tijd vrij gemaakt voor moeten worden. Kortom, nog genoeg te doen nog de komende weken.

De grootste voorbereiding is echter de peuter in huis. Zij is alles behalve klaar voor de komst van haar zusje. Een baby is maar een bedreiging en dat laat ze duidelijk weten. Zodra ik een ander kindje in mijn armen heb, stort ze zich naar de grond en hoor ik haar luid snikkend “mijn mama” zeggen. Zelfs knuffelen met haar nichtje wordt niet getolereerd. Zodra ik mijn shirt omhoog doe en mijn buik ontbloot (omdat dat zo heerlijk verkoelend is) komt ze op mij afgerend en trekt ze de boel weer naar beneden. “Nee mama, niet doen. Mag niet!”.

Ik kan me werkelijk niet herinneren of de kleuter ook zo toentertijd reageerde op de komst van haar zusje en hoop dat het gewoon een fase is waar ze even doorheen moet. Anders worden het een zware eerste babyweken. Hoe reageerden jullie kind(eren) op de komst van het broertje of zusje?

Facebook Comments

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
  • Wat een uitzicht 😍
  • Zo dol op dit meisje 😍
  • Vond ik deze ineens tussen mijn foto’s 😂 #selfie
  • Me and minime
  • Even geen schoolwerk, want het is weekend. Maandag gaan we er weer fris tegenaan. We blijven positief! #Corona #thuisonderwijs #quarantine #scholendicht #mamaisjuf
  • Mijn heerlijke bollie 😍
  • Even tussendoor wat uitwaaien
  • Zou dit een voorbode voor de rest van het onderwijs zijn? #corona #thuisonderwijs #scholendicht

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Gastblog Lisette: trouwen in de zwangerschap

'Gaan jullie nog trouwen?' 'Wanneer gaan jullie trouwen' 'Jullie zijn ...

Sluiten