Verhalen van een werkende moeder
TOP
Kids

“Van ik als oma tot mijn moeder als oma”

Over 30 jaar ben ik misschien wel oma. Dat is nu nog zo moeilijk voor te stellen. Ook dat de Muppets al hun baarmoedertje, eierstokjes en eicelletjes hebben. Hoe gaan ze er als volwassen vrouwen uit zien? Wat voor personen zullen zij worden? Willen ze wel kinderen later? Hoe zal ik als oma zijn? Ik ben benieuwd of ik dan alles wat ik nu weet dan weer vergeten ben. Er zal natuurlijk heel veranderen in de tussentijd. Er zullen vast andere opvoedingsideeën heersen of andere opvattingen zijn wat betreft voeding. Vooral de meningen over eten wisselt vaak. Dan wordt bijvoorbeeld aangeraden om met 4 maanden te starten met groentehapjes en dan weer met 6 maanden. Ook is er de vraag om wel of niet de Rapley methode te gebruiken. Pffff, wat een hoop keuzes! Mijn moeder vertelde me, dat mijn jongere zusje met 6 maanden al met de pot mee at. Daar moet je tegenwoordig toch niet meer aan denken. Misschien dat ze daarom soms niet meer weet wat te doen als het om eten voor de kleinkinderen gaat?

Ik geef het eerlijk toe: wij geven Mirco eten uit potjes. Olvarit en de biologische hapjes van de AH staan hier op voorraad in de kast. Ook het fruit is vaak genoeg al gepureerd en in glas voor ons gestopt. Dit leek ons ook wel zo gemakkelijk voor de opa’s en oma’s, die eens in de 4 weken oppassen. Vandaag kreeg ik echter het volgende smsje van mijn moeder:

Veerle kijkt me verwijtend aan. Papa had geen vruchtenpotje klaar gezet en ik voerde haar dus koude groente? Wat nu?

Tja mam, na 4 kinderen groot gebracht te hebben, moet dit toch wel op te lossen zijn? Toen ik haar belde en vertelde waar de vruchtenpotjes stonden, bleek dat deze gewoon op waren. “Wat moet ik dan doen?” Eh…..een banaan uit de fruitschaal pakken, prakken en geven? Zoals je vroeger voor ons ook altijd deed! Het is de angst, dat ze iets doet wat ik niet zou willen denk ik. Waar dat vandaan komt weet ik niet, want ik heb het volste vertrouwen in beide oma’s. De opa’s hebben wel hun echtgenotes nodig ;-).

Lieve oma’s, jullie doen het super goed en zijn toppers!

Facebook Comments

«

»

2 COMMENTS
 • Jeannet

  4 jaar ago

  Als je een tijdje uit de babies bent, weet je het ook niet meer. Wanneer eten ze wat en hoe…..

  • Miriam

   4 jaar ago

   AUTHOR

   Dus jij bent het ook al kwijt?

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Als je ontdekt dat de kubus van @vtechspeelgoed wel heel erg leuk is!
 • Vandaag ook weer een weekje verder, dus een pens foto mocht wel weer. Derde trimester baby!!! #27weekspregnant
 • Twee jaar geleden vandaag werd dit meisje geboren. Het zijn twee zeer emotionele jaren geweest, waar gelukkig de liefde altijd bovenaan heeft gestaan. De toekomst is nog altijd onzeker, maar gelukkig zien we vooral een heel blij meisje. Uiteindelijk is dat het belangrijkste. Zij komt er wel op haar manier. Lief klein meisje van me, mama is zo ontzettend trots op jou! Nog vele liefdevolle jaren toegewenst! Ik houd van je!!!
 • Zie je deze gave race auto van @vtechspeelgoed ? Ik vertel meer over op mijn blog en over de racebaan. Bovendien geef ik ook nog eens een set weg. #LinkInBio #winactie @speelgoed_van_het_jaar #leukvoordesint #mamablogger
 • Vandaag de verjaardag van dit poppetje een beetje gevierd. De taart smaakte haar heerlijk. Gefeliciteerd moppie 😍
 • Lekker in slaap vallen bij mama. Wat blijft het toch heerlijk. Zo samen op de bank. Ben zo blij dat mijn kindje zo van knuffelen houden. Deze mama ook hoor.
 • Met volle aandacht en luisteren naar de gids die ons van alles over Suriname aan het vertellen is. Zo leuk dat mijn meisjes zo dol zijn op het museum. Ze gaan er echt graag naar toe.
 • Vandaag met de meiden naar Amsterdam afgereisd voor de nieuwe tentoonstelling in het Tropenmuseum. Vooral de kleine Noor was er gefascineerd van alles wat ze om zich heen zag. Binnenkort zal ik er meer over vertellen, maar ik kan je nu al zeggen dat het zeker de moeite waard is om naar deze tentoonstelling te gaan. #tropenmuseum #suriname #mati #tentoonstelling #vakantietip #herfstvakantie

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Peuter voedt op

Kennen jullie dat? Dat je in je kinderen jezelf terug ...

Sluiten