Toen we net in ons huis kwamen wonen, hadden we nog maar één kind. Inmiddels zijn het er vier, dus we wonen er al even. Onze vorige buren hebben net de geboorte van onze tweede dochter meegemaakt en gingen toen verhuizen. Hun eigen kinderen waren een paar jaartjes ouder, dus ze besloten hun speeltoestellen voor in de tuin niet mee te nemen. Of wij daar interesse in hadden? Zeker! Dus mochten we de grote glijbaan en mini trampoline bij ze ophalen. Die laatste is inmiddels vervangen. Het was namelijk zo’n succes bij de meiden, dat we een trampoline met een doorsnede van drie meter gekocht hebben.

Motorische ontwikkeling

Mijn kinderen zijn stuk voor stuk late lopers. Dat betekent dat ook springen iets is wat ze pas later gaan doen dan het gemiddelde kind. Toch is een trampoline dan ook al goed voor ze. Het is namelijk een goede manier om je stabiliteit te oefenen. Heb je wel eens gelopen in een trampoline? Je moet dan voortdurend je evenwicht herpakken. Als je net bent gaan lopen is dat al helemaal een uitdaging. Mijn jongste kan er geen genoeg van krijgen om er rondjes in te lopen. Zo traint ze niet alleen haar balans, maar wordt ze ook steeds sterker in haar beentjes. Al helemaal als haar zussen ondertussen ook springen.

Het verveelt niet

Ik had half verwacht dat een trampoline haar aantrekkingskracht zou verliezen als deze altijd beschikbaar zou zijn. Het tegendeel bleek gelukkig waar. Zeker als het mooi weer is wordt het dagelijks gebruikt. De meest creatieve spelletjes verzinnen ze om tijdens het springen uit te voeren. Er wordt op gedanst en gezongen, er wordt met de bal gegooid. Ze weten er genoeg dingen op te doen naast het springen. Het is al de vierde zomer, dat we de grote trampoline hebben en ik kan zeggen dat het de investering helemaal waard is geweest. Het enige wat ik nu wellicht anders zou doen, is er eentje kopen die je ingraaft in plaats van met een net er om heen. Maar voor de peuter is die laatste wel zo veilig, dus voor nu komt er nog geen vervanging.