Verhalen van een werkende moeder
TOP
Mama

“Tijd voor het back in shape krijgen van mijn lichaam”

Al een tijdje ben ik niet meer helemaal content met mijn lichaam. Ik heb drie prachtige kinderen op de wereld gezet en dat heeft een beetje effect gehad op mijn postuur. Zo heb ik een klein buikje waardoor het net lijkt alsof ik non-stop net zwanger ben. Verder zijn mijn heupen gewoonweg raar. Ze beginnen vrij breed en hoog, vervolgens komt er een soort van gat en daarna mijn ietwat bredere bovenbeen. Denk maar aan het cijfer drie en dan weet je ongeveer wat ik bedoel. In normale kleren zie je het niet zo, maar als ik iets strakkers aan heb worden de contouren overduidelijk. Het werd dus dat ik weer eens wat aan mijn figuur ging doen. Puur voor mezelf, omdat ik me gewoon fijner voel als ik er wat fitter uit zie.

Fietsen

Als eerste heb ik mij ingeschreven voor het Fietsplan op mijn werk. Om hier aan mee te mogen doen ben ik soort van verplicht minimaal twee keer per week met de fiets naar kantoor te gaan. Dat is negen kilometer en weer negen terug. Nu ken ik mezelf goed genoeg om te weten dat zodra er een beetje tegenwind is, ik gelijk de auto in zal stappen. Om dat te voorkomen hebben we een fiets gekozen met trapondersteuning. Jawel, ik zit op een soort van veredelde scooter. Natuurlijk is het nog niet zo erg met mij dat ik het op het hoogste standje zet en mij naar het werk laat voortduwen. Ik trap nog gewoon vrolijk mee. En het is altijd nog beter dan met de auto gaan. Toch?

Intermittent fasting

Vandaag was mijn eerste dag dat ik aan intermittent fasting deed. Mocht je het nog niet kennen, het is zoals de naam het zegt een vorm van vasten. Gedurende 24 uur eet ik helemaal niets. Gisteravond nuttigde ik dus mijn laatste maaltijd om vervolgens pas vanavond weer wat te eten. Ik kan je zeggen dat het met vlagen best pittig was. Zo rond lunchtijd kreeg ik een enorme hongerklop. Ik wist even niet hoe ik er mee om moest gaan, dus heb ik maar een extra glaasje water gedronken. Ik was even bang dat dat hongerige gevoel de hele dag zou blijven, maar na zo’n tien minuten verdween het en is het eigenlijk niet meer teruggekomen. Zo tegen het eind van de middag had ik ineens heel veel zin in slecht eten (chipjes, patatjes, nootjes ed). Dit hield wat langer aan, maar verdween ook uiteindelijk weer vanzelf. En toen was het al tijd voor het avondeten wat nog nooit zo lekker gesmaakt heeft. Mijn lichaam en hoofd zijn dus geschikt voor deze vorm van gewicht verliezen.

Het idee achter intermittent fasting is dat je een soort van reboot doet met je lichaam. Het heeft een gunstig effect op je bloedwaarde en je bloeddruk.  Het vasten schijnt ook het insulineniveau te normaliseren en het ghrelineniveau te stabilseren. Het laatste is een chique naam voor het hongerhormoon. Door te vasten zal je minder te pas en te onpas hongerig voelen. Het is geen crash dieet, want dan eet je gewoon een stuk minder. Bij intermittent fasting eet je echt niets waardoor er bepaalde reacties ontstaan in je lichaam. Ik ben in ieder geval benieuwd wat het effect gaat zijn.

Dus…

De eerste stappen naar een fitter lichaam zijn dus gemaakt. Nu ook nog een beetje op mijn voeding letten en wellicht kan ik slank de zomer in volgend jaar. Ik zal zo nu en dan een update geven over mijn vorderingen. En tips zijn uiteraard van harte welkom.

 

 

Facebook Comments

«

»

1 COMMENT
 • wendy houben

  1 jaar ago

  Mij heeft het 2 jaar gelden ook. De app van het voedingscentrum bijhouden te gaan houden: de eetmeter. En dan ook echt alles erin zetten. Ik at dan per dag ongeveer 1500 cal. Niet minder want dan gaat je lichaam op de spaarstand. Goed verdeeld over de dag over 3maaltijden en 3 gezonde tussendoortjes. En beweging in het dagelijkse leven in bouweNederland. Inderdaad fietsen wandelen enz. Overigens at ik op feestjes toch wel eens een stuk gebak of nam ik thuis wel eens een enkel dropje. Als je namelijk te streng bent houd je het niet vol. Ben in 1 jaar tijd toen 20 kg afgevallen. Door gelijkelijk af te vallen met een andere gezond voedingspatroon. Is het ook je hele leven vol te houden. Want na het afvallen kun je niet in je oude patroon terug vallen wate dan kom je weer aan. Dus je moet wat zoeen wat je voortaan altijd kunt blijven doen. Overigens een bakje magere kwark om 15.00 uur vult bij mij zo goed dat ik om 17 uur niet begin te snaaien. Succes ermee hopelijk heb je wat aan mijn tips.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Eh.........really?
 • Dit blijf ik zo schattig vinden 😍
 • Mijn rijkdom 😍
 • Het nieuwe vriendje van de kleine. Het is gelijk dikke mik. Dank u @mylittleponybenelux en @theprfactory !!!
 • Op naar een beter ijzergehalte en dus ook meer energie!
 • De mini. Kunnen jullie het zien? #33weekspregnant
 • Geen stakend personeel gisteren in het @reinierdegraafziekenhuis Toch verdienen ook zij de aandacht. Ik vond dit wel een mooie uiting van de dames op de verloskamers. Mijn stem hebben jullie!
 • Zo’n handschoen is maar vreemd...

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Onder de pannen met de Under Wraps bal

Al een paar keer eerder heb ik geschreven over de ...

Sluiten