TOP
Uitjes

“Eropuit-tag”

De herfstvakantie komt er alweer bijna aan. Mocht je nog geen plannen hebben, dan kan deze vragenlijst (bedacht door Linda )wellicht ter inspiratie dienen.    

WAT NEEM JE ALTIJD MEE ALS JE OP PAD GAAT?

Als ik een dag weg ben neem ik een flesje water en de buggy mee. Zo kan er altijd wel eentje zitten. Verder gaat er een enorme hoeveelheid aan luiers mee naast twee stuks reservekleding per kind. Voor de Muppets neem ik de drinkbekers mee en een pakje rozijnen of sultana.

HOE VAAK GA JE GEMIDDELD OP PAD?

Poeh, dat varieert sterk. Het ene moment zijn we nauwelijks thuis en dan kan het wekenlang weer rustig zijn. Het is een beetje afhankelijk van de verplichtingen die we verder in het weekend hebben.

GA JE ALLEEN OP PAD MET DE KINDEREN OF ALTIJD SAMEN MET JE PARTNER?

Op de woensdagen ga ik alleen met de kids erop uit. In het weekend is het samen met manlief. Het komt ook vaak genoeg voor, dat de kinderen verdeeld worden voor de dag. Een dagje weg met maar één kind kan ook heerlijk zijn.

WAT IS JE FAVORIETE ATTRACTIEPARK?

Ik ben nog niet echt naar attractieparken geweest met de Muppets. Op zich ben ik altijd wel fan geweest van de Efteling, maar deze ligt niet echt om de hoek en is ook niet heel goedkoop. Voor de leeftijd van Sanne en Veerle is het Linneaushof het meest geschikt denk ik. Alhoewel Drievliet ook wel een aanrader schijnt te zijn.

WAT IS JE FAVORIETE DIERENTUIN?

Ik vind Blijdorp in Rotterdam wel handig dichtbij en misschien daarom ook wel favoriet. Maar de Apenheul blijft toch het allerleukst.

WAT IS JE FAVORIETE MUSEUM?

Het is misschien een beetje luguber, maar twee keer per jaar (in ieder geval in oktober) stelt het LUMC “haar museum” open voor publiek. Het is heel bijzonder en bizar om alle menselijke afwijken in het echt en van dichtbij te kunnen bewonderen. Een enigszins sterke maag is wel vereist. Dit museum is perfect te combineren met Naturalis dat daar op loopafstand vanaf ligt.  Verder ben ik dol op “het meisje van Vermeer”. Naar dat schilderij kan ik uren kijken.

WAT IS JE FAVORIETE GRATIS UITSTAPJE?

Mijn favoriet is boerderij ‘t Geertje. Het is zo leuk om de geitjes melk te geven en als je op de dieren uitgekeken raakt is er een leuke speeltuin waar de kinderen zich kunnen vermaken.

WELK UITSTAPJE IN HET BUITENLAND WAS DE GROOTSTE VERRASSING?

Ik ben nog met de Muppets op uitstapjes in het buitenland geweest. Voor kinderen kan ik daar dus weinig over zeggen. Wat ik zelf als zeer bijzonder heb ervaren is het openluchttheater in Verona. Ik heb daar zowel Aidia als Il Trovatore mogen aanschouwen en het was werkelijk prachtig. Het is moeilijk voor te stellen, dat de zang onversterkt ten gehore wordt gebracht.

WELKE UITSTAPJES STAAN ER NOG OP JE WISHLIST?

Manlief en ik willen echt heeeeeel graag een keer La Traviata in Verona willen zien. Met de Muppets willen we graag een keer naar Disneyland in Parijs. Het plan is om als de Muppets wat groter zijn mooie reizen met ze te gaan maken. Verder zoek ik nog iemand die met mij een keertje naar Corpus zou willen gaan. Roept u maar!

WAAR ZOU JE NIET SNEL NOG EEN KEER HEEN GAAN?

Poeh, dat is een lastige. Op dat moment heb ik geen uitstapjes op mijn verboden lijstje staan.

Zoals het hoort draag ik het stokje nu over aan een andere blogger. Saskia en Esmée, de eer is aan jullie!

Heb jij misschien nog een tip voor een uitstapje om te maken?

 

«

»

3 COMMENTS
 • Saskia

  4 jaar ago

  Bedankt voor de tag!

 • Denise

  4 jaar ago

  Gewoon je kinderen ook mee op reis nemen als je de kans hebt. Dat is juist zo leuk! En wat die herfstvakantie betreft… De kinderen in Zuid-Nederland hebben nog zomervakantie! 😉

  • miriam

   4 jaar ago

   AUTHOR

   Ja, dat hoorde ik ook daarna

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
“Dat ik daar nou niet bij heb stilgestaan!”

Dat ik niet de meest handige vrouw ooit ben zal ...

Sluiten