Verhalen van een werkende moeder
TOP
Kids, Mama

“Taboe op zingen”

Ik ben dol op zingen. Het liefst zing ik de hele dag door en vaak doe ik dat ook zonder dat ik het door heb. Dit doe ik al heel erg lang en helaas werd het niet altijd even goed gewaardeerd.

Ik was een jaar of vijftien denk ik en we waren met de familie op vakantie in Italië. Ik heb werkelijk geen idee welk liedje ik al de hele dag zong, maar de familie werd er blijkbaar knettergek van, want er werd mij vriendelijk doch dringend verzocht mee te stoppen. Hebben jullie ooit geprobeerd te stoppen met een liedje te zingen dat in je hoofd zit?  Nou, dat lukte mij dus ook niet. Ik zweer dat ze bijna in staat waren mij te duckedtapen om mij maar het zwijgen op te leggen. Op een onbewaakt ogenblik heb ik, zonder dat het de bedoeling was, hardop gezucht dat ik zo graag wilde zingen. Nadat de hele familie klaar was met me uit te lachen opperden mijn ouders dat ik dan maar op zangles moest gaan. Dat heb ik dan ook een jaar lang elke week trouw gedaan. Als ik nu zing verzoekt mijn familie niet meer om mijn mond te houden. Sterker nog, ze luisteren graag naar me.

03-2014 047Ik zing ook graag voor de Muppets. Als ik ze naar bed breng krijgen ze een speciaal voor hun gemaakt liedje te horen en soms zetten we kinderen voor kinderen of K3 aan en zing ik keihard mee. Veerle swingt dan volop mee vanuit de kinderstoel. Het moment is helaas al gekomen dat ik weer niet mag meezingen en dit keer van Sanzilla. Zodra ik ook maar één toon van de themesong van Thomas de Trein ten gehore breng word ik een halt toegeroepen. “Nee mama, niet!” Ik ga er maar van uit, dat ze genieten wil van het origineel en dat het niet zozeer aan mijn zangkwaliteiten ligt.

Facebook Comments

«

»

1 COMMENT
 • Marijke

  4 jaar ago

  Ik mag ook niet zingen hier. De oudste vindt het inmiddels wel gezellig samen zingen. Maar de jongste vindt het niets. Zou dat ook gewoon een fase zijn?

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • De bewondering van grote zus
 • Het leed dat kolven heet #earlybird #moedermelk #allesvoordekleine #borstvoeding #kolven #ziekenhuis #neonatologie
 • Dit vandaag met de post gekregen. Zo ontzettend attent!
 • Het waren best heftige dagen met de kleine dame. Op mijn blog vertel ik waarom.
 • Complete surrender 😍
 • Kijk eens wie er wakker is 😍 #nogwelaandezuurstof #langewegtegaan #zekomterwel
 • Zo dol op dit meisje 😍
 • We mochten even knuffelen!

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Waanzinnige woensdag deel 8

Vorige week is de prijs niet geclaimd, dus is deze ...

Sluiten