Verhalen van een werkende moeder
TOP
Kids, Mama

“Taboe op zingen”

Ik ben dol op zingen. Het liefst zing ik de hele dag door en vaak doe ik dat ook zonder dat ik het door heb. Dit doe ik al heel erg lang en helaas werd het niet altijd even goed gewaardeerd.

Ik was een jaar of vijftien denk ik en we waren met de familie op vakantie in Italië. Ik heb werkelijk geen idee welk liedje ik al de hele dag zong, maar de familie werd er blijkbaar knettergek van, want er werd mij vriendelijk doch dringend verzocht mee te stoppen. Hebben jullie ooit geprobeerd te stoppen met een liedje te zingen dat in je hoofd zit?  Nou, dat lukte mij dus ook niet. Ik zweer dat ze bijna in staat waren mij te duckedtapen om mij maar het zwijgen op te leggen. Op een onbewaakt ogenblik heb ik, zonder dat het de bedoeling was, hardop gezucht dat ik zo graag wilde zingen. Nadat de hele familie klaar was met me uit te lachen opperden mijn ouders dat ik dan maar op zangles moest gaan. Dat heb ik dan ook een jaar lang elke week trouw gedaan. Als ik nu zing verzoekt mijn familie niet meer om mijn mond te houden. Sterker nog, ze luisteren graag naar me.

03-2014 047Ik zing ook graag voor de Muppets. Als ik ze naar bed breng krijgen ze een speciaal voor hun gemaakt liedje te horen en soms zetten we kinderen voor kinderen of K3 aan en zing ik keihard mee. Veerle swingt dan volop mee vanuit de kinderstoel. Het moment is helaas al gekomen dat ik weer niet mag meezingen en dit keer van Sanzilla. Zodra ik ook maar één toon van de themesong van Thomas de Trein ten gehore breng word ik een halt toegeroepen. “Nee mama, niet!” Ik ga er maar van uit, dat ze genieten wil van het origineel en dat het niet zozeer aan mijn zangkwaliteiten ligt.

Facebook Comments

«

»

1 COMMENT
 • Marijke

  4 jaar ago

  Ik mag ook niet zingen hier. De oudste vindt het inmiddels wel gezellig samen zingen. Maar de jongste vindt het niets. Zou dat ook gewoon een fase zijn?

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Kids kijken vol spanning naar het Sinterklaasjournaal en mama is naar Last Christmas van @universal_nl . #binnenkortmeeroverdefilm #winactie
 • De #giegelchallenge van #mylittlepony. Doe jij ook mee?
 • Sanne voor het eerst bij de kapper #5yearsago
 • Zal ik het ze vertellen of niet? #mijngevoelvoorhumor #ikkonerwelomlachen
 • Stiekem best trots op mijn buikje. Het is bescheiden, zeker voor een vierde, maar er zit weer een lekker groot kind in. Ze wordt verwacht met vier kilo geboren te worden. Zou je niet zeggen, hè? #29wekenzwanger
 • Wist je dat deze week er nog allerlei winacties zijn op mijn blog? Alles in het teken van de @speelgoed_van_het_jaar verkiezing. Wat vind je bijvoorbeeld van het spel Crocs’ Socks van @bs.toys ?
 • Klaar voor Halloween! @carnavalskleding_nl #review #winactie #binnenkortmeer
 • @milou_ligtenberg en haar kids gingen een dagje naar #legoworld in de #jaarbeursutrecht. Dit is haar verslag:
Wat een lekker vakantie dagje hebben we gehad. Vanochtend vroeg vertrokken richting de jaarbeurs in Utrecht om daar een dagje te vertoeven bij Legoworld. De kinderen (4 en 7) waren na ons bezoek vorig jaar, al helemaal enthousiast dat we weer gingen. De grote hallen, waar de mooiste beelden, voertuigen en overige creaties uitgestald waren, en de vele hoeken en tafels waar je vrij uit kan bouwen. Voor de kinderen super tof dat ze hun creativiteit al spelend ontwikkelen. Er is een boot gebouwd, enkele huizen en kastelen hebben ze gemaakt, en zelfs Olaf van Elsa werd in elkaar gelego’d. Buiten de vele Lego plekken, zijn er ook andere activiteiten, die te maken hebben met bepaalde Lego thema’s. Zoals bij de Lego city hoek waar je brandjes kan blussen. Bij Lego Disney kon je je verkleden als Elsa, staafjes vangen bij Olaf. In de Duplo hoek staat een theater waar er een aantal keer in een uur een minidisco voorbij komt, kun je je laten schminken en staat er een springkussen. We hebben onze ogen uitgekeken en hebben er heel wat uurtjes rond gelopen. Voor ons was het een topdag! Volgend jaar zijn wij vast weer van de partij!

Tot en met deze woensdag kan je zelf nog dit leuke event bezoeken!

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Waanzinnige woensdag deel 8

Vorige week is de prijs niet geclaimd, dus is deze ...

Sluiten