Overal om mij heen lees ik dat iedereen in de vakantie modus begint te komen. De paklijstjes worden gemaakt en de vraag wordt gesteld wat er mee moet. Ik kan zo uit mijn hoofd een hele lijst opnoemen met alle spulletjes die je niet moet vergeten mee te nemen, maar ik weet zeker dat je uiteindelijk toch nog wat vergeet. Ik wel althans. Ik zou eigenlijk een checklist moeten maken, maar zelfs dat lijk ik jaar op jaar weer te vergeten. Daarom ga ik je ook niet lastig vallen met een “wat-moet-je-op-vakantie-meenemen” artikel, want wat weet ik er nou van. Nope, ik ga je alleen een tip geven.

Wat ik namelijk iedereen met kleine kinderen kan aanraden, zijn zwemsokken. Vorig jaar heb ik ze voor het eerst mogen proberen en ik wist gelijk dat ik niet meer zonder op vakantie zou willen. Voor de kinderen dan. Mijn meiden willen ook niet meer zonder naar het zwembad. Ik begrijp het wel, want ze hadden duidelijk meer grip met de sokken aan. Maar dat niet alleen. Door de zon werden de tegels rondom het zwembad gloeiend heet. Met de sokjes aan konden ze er zonder problemen over heen lopen. Zonder gilden ze het soms letterlijk uit van de pijn. Eerlijk gezegd had ik niet eens eerder stil gestaan dat ook deze bescherming nodig zou zijn. Een dubbele functie dus.

Er zijn veel verschillende merken en soorten zwemsokken te vinden. De kinderen hebben de Sweakers van Ockyz geprobeerd. Ze zijn in allerlei leuke kleurtjes en patroontjes verkrijgbaar, maar wij vonden de basic grey eigenlijk ook wel prima. Het scheelt in ieder geval in kosten als je niet voor een gekleurd model gaat. En het doet niet af aan het doel van de sokken.

Om in de vakantie stemming te komen, heb ik een leuke winactie voor je. Ik mag van Ockyz een leuke prijs weggeven. Je kan kiezen tussen twee paar basic grey sweakers of een paar kleurrijke sokken inclusief zwemkleding (Check de homepage). Lastige keuze hè? Je doet mee door mij te laten weten welke van de twee je zou kiezen. De winactie eindigt op 8 juli en de winnaars maak ik bekend op Facebook. Denk je ook aan mijn winactievoorwaarden? Deze kan je hier vinden.