Er heeft een kleine verschuiving in ons huishouden plaats gevonden. Onze kleine peuter heeft haar stoel moeten afstaan aan haar jongere zusje, zodat ook zij gezellig aan tafel kon in een babyzitje. De oudere zussen zitten nog heerlijk op hun eigen Trip Trap, dus leek het er op dat we toch een stoel tekort zouden komen. Aangezien we nog wel geruime tijd iets van een verhoogde zetel nodig hebben, wilde ik er graag nu eentje die je eventueel ook zou kunnen meenemen. De bekende witte stoeltjes van het Zweedse merk waren prima voor op de camping, maar hoefde ik nou niet echt persé permanent in mijn woonkamer hebben staan. Gelukkig kwam Stokke net met de oplossing, namelijk de Stokke Clikk kinderstoel. Die wilde ik wel aan een nader onderzoek onderwerpen.

Het in elkaar zetten van de Stokke Clikk kinderstoel

Voordat ik start met een bouwpakket, verzamel ik eerst altijd alle juiste gereedschap bij elkaar. Er is niets zo frusterend om halverwege te ontdekken dat je niet verder kan, omdat je net een kruiskop nodig hebt terwijl je alleen een platte schroevendraaier in de buurt hebt. Dit keer had ik alle soorten en maten alvast bij elkaar gezocht, inclusief die slingerarmpjes die je vaak gebruiken moet bij het Zweedse merk. Volledig voorbereid dus. En geen één ervan gebruikt! De Clikk in de Stokke Clikk kinderstoel staat voor de klik waarmee je het in elkaar zet. Het is echt een kwestie van poten erin tot je een klik hoort en je bent klaar! Hetzelfde gemak geldt voor het blad en de voetensteun. Ik denk dat ik welgeteld twee minuten ben bezig geweest met het in elkaar zetten van de Stokke Clikk kinderstoel. Je haalt het ook net zo snel weer uit elkaar, waardoor het heel gemakkelijk mee te nemen is. Love it!

Highlights van de stoel

Het is natuurlijk al heel fijn, dat je het zo gemakkelijk in elkaar zet. Maar het heeft nog meer voordelen. Zo komt de Stokke Clikk kinderstoel, dus inclusief eetblad en veiligheidstuigje. Het eerste kan in de vaatwasser mee en laatste mag in de wasmachine. Dit maakt gelijk dat de hele stoel goed schoon te maken is. Wat uiteraard ook belangrijk is, is dat het een ergonomisch ontwerp heeft en geschikt is voor kinderen vanaf 6 maanden tot 3 jaar. Het heeft drie instellingen voor een optimale zithouding en de voetsteun heeft ook nog eens twee standen. Dat dat belangrijker is dan je denkt, heb ik al eerder verteld. Je kan dus ook wel begrijpen waarom de Stokke Clikk kinderstoel al de eerste prijs in de wacht heeft gesleept, namelijk de Red Dot Award: Volgens het motto “In search of good design and innovation” worden alleen de beste ontwerpen bekroond. Slechts 1,2% van de ingezonden voorwerpen ontvangt een Red Dot: de ‘Best of the Best’.

Als je meer wil weten over de Stokke Clikk kinderstoel, ga je naar de website van Stokke.

De Clikk in gebruik

Inmiddels is de Stokke Clikk kinderstoel al even in gebruik in ons huis en ik ben er nog steeds blij mee. Het enige nadeel zijn denk ik wel de poten. Deze steken nogal uit, voor de stabiliteit nodig vermoed ik, en soms vergeet ik dat wel eens. Dan struikel ik erover. De stoel kan je dus beter niet in je looppad zetten. Verder is het echt een zeer gemakkelijk schoon te maken kinderstoel en zit de kleine er comfortabel in. Zelf ben ik nog steeds erg enthousiast over hoe eenvoudig je het in en uit elkaar haalt. Dat, in combinatie met het lichte gewicht, maakt het een makkelijke stoel om mee te nemen op vakantie. En daarnaast is het gewoon een mooie zetel om aan te zien en in je woonkamer te hebben. Een mooi alternatief voor de Trip Trap wat mij betreft.