Het verjaardagscadeau voor onze kleuter


Bij ons thuis is het de vierde verjaardag een bijzondere mijlpaal. De peuter is geen peuter meer, maar een kleuter. Wij wilden ons meisje dan ook een speciaal cadeau geven. Maar wat is dat lastig! Er is zoveel speelgoed beschikbaar en niets was uniek genoeg om haar mee te verblijden op haar verjaardag. We dachten aan een houten poppenhuis, maar mijn oude van vroeger staat al drie jaar bij haar op de kamer en tot nu toe heeft ze het alleen maar gebruikt om haar schoenen in op te bergen. Eigenlijk wilden we gewoon iets geven waar ze langere tijd plezier van kon hebben en niet zo in de kast zou verdwijnen. Een abonnement op de dieren- of speeltuin was dus ook nog een optie dat we overwogen. Maar we kennen ons zelf en dan waren we misschien in het begin een paar keer geweest en daarna zou zo’n abonnement verdwijnen in de la. Dat zou zonde zijn, nietwaar?

Ik begon te denken over mijn eigen jeugd en waar ik als klein kind echt blij mee ben geweest. Als eerste dacht ik aan een nieuwe fiets, maar aangezien ze dit nog steeds een beetje eng vindt en ze vorig jaar een prachtexemplaar al had gekregen, was dit eigenlijk geen optie. Toen herinnerde ik mij het voertuig waar ik uren vol speelplezier aan heb gehad. De step!!!! Zowel mijn zusje als ik waren erg fan van het grote rode gevaar dat mijn grootouders voor de kleinkinderen hadden aangeschaft. Het was heerlijk om net zoals de grote kinderen jezelf op een manier voort te bewegen dat sneller ging dan lopen of rennen. Aangezien ik pas laat leerde fietsen (omdat ik doodsbang was om te vallen) was de step mijn grote vriend om toch een beetje mee te kunnen doen,

De kogel was toen snel door de kerk. Onze kleuter zou een step voor haar vierde verjaardag krijgen. Dat moest toch snel geregeld zijn? Nou, sinds mijn jeugd is er een hoop veranderd in de wondere wereld van de step. Er is niet meer één model, maar er zijn tientallen verschillende modellen als merken. Even een step kopen is dus niet meer zo eenvoudig. Je moet bedenken of je twee of drie wielen wil of dat er een motortje op zit of niet. Dat laatste vonden wij niet nodig, dus het ging alleen maar nog om het aantal wielen en de grootte daarvan. Hiervoor heb ik even bij mijn vriendengroep gepolst wat hun ervaring was. Sommige waren enthousiast over twee wieltjes voor, maar anderen zworen bij de klassieke tweewieler. Het nadeel van de driewielvariant zou zijn dat het nemen van de bochten niet meer natuurlijk zou aanvoelen en daardoor voor sommige kinderen erg lastig. Aangezien onze kleuter ook niet altijd goed evenwichtig is, besloten we dus voor de step met twee wieltjes te gaan.

Een kleine zoektocht op het internet leidde ons vervolgens tot het merk Yedoo. Dit merk step had al van veel mensen een positieve review gekregen. Wij zelf vonden het er ook degelijk uit zien en het was geschikt voor kinderen vanaf vier jaar. Ideaal dus voor de kleuter! In een doe-het-zelf-pakket werd het bij ons thuis bezorgd. Aangezien er een handrem op zit, was het de taak van manlief om het in elkaar te zetten (mijn vorige keer was niet zo’n succes). Een half uurtje later kon Sanne samen met haar papa haar eerste steppogingen uitvoeren. Ze vond het best wel spannend en dan met name de bochten waren beangstigend, maar al snel had ze de smaak te pakken. Het model en de stevigheid gaf haar voldoende zelfvertrouwen om wat eerste stepjes te wagen. Voor onze kleine meid dus een geslaagd cadeau.

Wist je trouwens dat een step bij volwassenen ook nog steeds erg populair is? Mocht je overwegen eentje aan te schaffen, neem dan eens een kijkje op www.steppenstore.com.

 

Facebook Comments