Verhalen van een werkende moeder
TOP
Algemeen

“Kritiek hoort bij het online gaan met je leven”

Vorige week had ik een artikel online gezet waarin ik liet weten, dat ik mijn dreumes eventjes had laten huilen voor het slapen gaan. Ik heb met mijn methode een aantal moedersharten gebroken en ook behoorlijk wat kritiek over me heen gekregen. Een fractie van een seconde voelde ik mij aangevallen, maar toen besefte ik me dat kritiek nou eenmaal inherent is als je informatie over jezelf online gooit.

Ik kan er dus ook niet boos om worden, dat sommige moeders een andere mening hebben dan ik. Sterker nog, ik juich het toe. Wat zou het saai zijn als we allemaal hetzelfde waren. Bovendien leer ik nog dagelijks in het moederschap en lees ik vaak nuttige tips in de reacties van andere moeders. Als ik niet tegen negatieve reacties zou kunnen had ik ook niet over persoonlijke dingen moeten bloggen. Als je jezelf openstelt voor het publiek kan je nou eenmaal verwachten, dat er negatief over je gesproken kan worden. Voordat ik met bloggen begon heb ik daarom dit uitgebreid besproken met manlief en hebben we de grenzen gesteld wat wel en wat niet online mocht gaan. Alles wat ik schrijf vloeit dus voort uit een weloverwogen beslissing van meerdere maanden terug.

Het is nooit mijn bedoeling om mensen te kwetsen met wat ik op papier zet. Ik hoop dat al mijn lezers zich realiseren, dat mijn mening niet altijd de juiste hoeft te zijn. Gelukkig wonen we in een vrij land waar de vrijheid op meningsuiting nog hoog in het vaandel staat. Zolang ik puur vanuit mezelf schrijf is er ook geen enkele reden er enige vorm van censuur op los te laten. Ik zal dit dus ook nooit doen!!! Hetzelfde geldt voor de reacties op mijn artikelen. Deze blijven ook gewoon online staan. Het hoort nou eenmaal bij het jezelf open opstellen op het internet: if you can’t stand the heat, stay out of the kitchen!

Facebook Comments

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
  • 35 weken en 3 dagen en kleine is groter dan gemiddeld. Waar verbergt ze zich dan?
  • De kamer van Veerle is deels “early dew”. Heeft ze helemaal zelf uitgezocht. Nu nog wat bloesemwit erbij en dan kan de interne verhuizing starten. Voordat er paniek komt: nee, niet zelf geverfd!
  • Verlof betekent ook extra dutjes doen. Het moet ook wel, want het begint nu gewoon al te rommelen. Veel en pijnlijke harde buiken. Wil haar wel nog twee weken binnen houden, dus wat meer rust nemen nu.
  • Eh.........really?
  • Dit blijf ik zo schattig vinden 😍
  • Mijn rijkdom 😍
  • Het nieuwe vriendje van de kleine. Het is gelijk dikke mik. Dank u @mylittleponybenelux en @theprfactory !!!
  • Op naar een beter ijzergehalte en dus ook meer energie!

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Uit eten met de Muppets

Sinds de geboorte van Veerle zijn we in totaal drie ...

Sluiten