Verhalen van een werkende moeder
TOP
Algemeen

“Een klein diefje in mijn kindertijd”

Zal ik je eens een geheimpje vertellen? Ik was vroeger stiekem een klein crimineeltje. Echt een mini diefje. Het is allemaal thuis begonnen. Mijn moeder haalde elke week voor vijf gulden een flinke zak snoep op de markt. Deze leegde ze in de snoepjespot en na het avondeten mochten we dan twee stuks uitzoeken. Ik kon alleen de verleiding overdag niet zo goed weerstaan. Wat zagen al die snoepjes er mooi en vooral ook lekker uit. Eentje minder zou ze toch niet merken? Aangezien we alle vier zo dachten merkte mijn moeder heus wel dat de pot sneller leeg was dan zou moeten.

Er was één vrijdag dat ze echt de heerlijkste dropsnoepjes in huis had gehaald. Zo lekker dat ik er echt niet van af kon blijven. Ik heb de halve zak meegenomen en mijn klasgenootjes ook mee laten genieten. Mijn moeder was woedend en vroeg ons wie zo stout was geweest. Toen niemand reageerde dreigde ze onze ontlasting te gaan controleren. Van veel drop wordt dat immers goed donker. Ik kan je eerlijk zeggen, dat ik hem toen wel even kneep. Gelukkig heeft ze nooit de daad bij het woord gevoegd.

Maar mijn ergste criminele activiteit ging nog een stapje verder. Het was een zaterdag dat we gezellig met het gezin naar de supermarkt gingen. Mijn zus en ik konden uren vertoeven op de snoepjesafdeling. Dat was in de tijd, dat ze van die rechthoekige kauwgom verkochten met een plakplaatje er omheen gewikkeld. In deze supermarkt hing de Donald Duck kauwgom variant. Die moest en zou ik hebben. Ik heb werkelijk geen idee meer hoe ik het voor elkaar heb gekregen, maar om de een of andere manier heb ik ongemerkt een pakje weggemoffeld en verstopt in mijn onderbroek. Logische plek, toch? Dat is dan ook hoe mijn moeder er achter was gekomen. Ik zat op het toilet met de deur open en zij zag ineens het pakje in mijn onderbroekje bungelen. Dat pijnlijke moment herinner ik me al te goed. Hoe en of mijn moeder het verder opgelost heeft met de supermarkt weet ik niet.

Mijn liefde voor zoetigheid is er dus altijd al geweest. Gelukkig kan ik er tegenwoordig gewoon legaal aan komen. Ik ben benieuwd of jij ook zoiets hebt meegemaakt als klein kind. Vertel het me!

Facebook Comments

«

»

2 COMMENTS
 • Leonie van Mil

  4 jaar ago

  Hahahaha die kauwgom!!!
  Ik heb ooit een keer een hele lading stickers uit de klas gejat. Ik was zo bang om gepakt te worden, dat ik ze bij thuiskomst meteen in de kliko heb gedumpt. Weg met al dat bewijs hahaha

  • miriam

   4 jaar ago

   AUTHOR

   Hahaha, geniaal!!!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Vond ik deze ineens tussen mijn foto’s 😂 #selfie
 • Me and minime
 • Even geen schoolwerk, want het is weekend. Maandag gaan we er weer fris tegenaan. We blijven positief! #Corona #thuisonderwijs #quarantine #scholendicht #mamaisjuf
 • Mijn heerlijke bollie 😍
 • Even tussendoor wat uitwaaien
 • Zou dit een voorbode voor de rest van het onderwijs zijn? #corona #thuisonderwijs #scholendicht
 • Was een heerlijke middag met @mamasliefste en @lisetteschrijft bij @dekoperenkat in #Delft.
 • Lekker in dromenland 😍. Mijn mooie dochter. En ja, ze heeft berg op haar hoofdje en een ooievaarsbeet op haar ogen, maar ik vind haar nog steeds prachtig.

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Het krijspaleis, ja of nee?

Afgelopen weekend ben ik met Sanne weer eens naar een ...

Sluiten