Verhalen van een werkende moeder
TOP
Algemeen, Mama

“De tip om sneller zwanger te worden waar ik het echt niet mee eens ben!”

Afgelopen december ben ik 35 geworden. Op zich niet heel oud, maar voor mij oud genoeg om niet eindeloos te willen wachten op een volgende (succesvolle) zwangerschap. Waar het kan wil ik de natuur dus best een handje helpen. Ik vroeg me daarom af or er meer hulpmiddelen zijn dan het gebruiken van ovulatietesten en even blijven liggen na de gemeenschap. Waar ga je dan kijken? Op Google uiteraard! Met de zoekwoorden “sneller zwanger worden” kwam ik al snel op tig pagina’s met eigenlijk allemaal dezelfde boodschap: gezond leven, niet roken, rond de eisprong intiemer zijn en dat soort niet nieuwe ‘tips’. Ik was eigenlijk meer op zoek naar de nog wat onbekende adviezen zoals tarwekiemolie, acupunctuur en teunisbloemolie.

Ik strandde onverwacht op een verder niet te noemen bekende site waarop een artikel was geplaatst van een eveneens 35-jarige vrouw met DE tips om sneller zwanger te worden. Dat is handig, dacht ik nog. Nou, mijn bloed kookte na het lezen van het artikel. Één van haar grandioze tips was “lieg tegen de dokter. Lukt het even niet? Dan zeg je gewoon, dat je al een jaar aan het proberen bent en word je doorverwezen naar de fertiliteitsarts.” Ik ben heus niet achterlijk en weet dat dit inderdaad gebeurt, dat vrouwen niet eerlijk de waarheid vertellen aan hun huisarts. Maar om het als een tip om sneller zwanger te worden mee te geven aan je vrouwelijke lezers vind ik persoonlijk wel erg ver gaan. Het argument voor dit advies was, dat de artsen wachtlijsten hebben. Maar als alle vrouwen op deze wijze met hun kinderwens om zullen gaan verwacht ik eigenlijk alleen nog maar langere wachtlijsten. Zou dit volgens de schrijfster dan vervolgens betekenen, dat je dan vóór je eerste poging al naar je huisarts moet gaan? Bovendien denk ik ook niet, dat deze manier van handelen een positief effect zal hebben op onze toch al zo dure ziektekosten, dus denk goed na voordat je tot leugens over gaat.

Ik weet het, het voelt als een eeuwigheid elke maand die voorbij gaat vanaf het moment dat je besluit voor een kindje te gaan. Het lijkt alsof alle vrouwen om je heen met de eerste poging al in verwachting zijn en dat is erg frustrerend, maar bedenk dat die grens van een jaar niet voor niets gesteld is. Meeste vrouwen worden namelijk binnen een jaar uiteindelijk toch nog gewoon zwanger. Zo niet, dan is er (gelukkig) de medische molen beschikbaar. Mocht je al een dagje ouder zijn, dan kan ik begrijpen dat je niet eerst een jaar lang wil proberen. Bespreek dit dan gewoon met je huisarts in plaats van erover te liegen. Er zijn namelijk genoeg vrouwen die wel echt al tijden bezig zijn om moeder te worden en die zijn niet gebaat bij nog meer langere wachtlijsten. Daar zou jij dan toch ook niet blij mee zijn?

 

 

Facebook Comments

«

»

4 COMMENTS
 • Marjo

  4 jaar ago

  Ongelofelijk die tip! Wij hebben aan de andere kant van de lijn gestaan dat het echt niet lukte na jaren en dat je dan idd op een wachtlijst komt is vervelend, dan denk je dat iedereen moet wachten maar als Ik dit lees wordt ik wel boos! Onze medische molen is voorbij gelukkig, maar daar moet je niet instappen als het even niet zo snel lukt! Ik hoop dat iedereen snel de blijdschap mag hebben van een zwangerschap maar leugen ervoor is niet oké voor de stellen die echt al lang bezig zijn!

  • miriam

   4 jaar ago

   AUTHOR

   Daarom werd ik ook echt boos toen ik het las

 • Liess

  4 jaar ago

  Nouja zeg. Wat een domme tip.
  Soms Denk ik bij bepaalde dingen wel van, dik t maar een beetje aan dan helpen ze eerder, maar om nou gewoon te gaan liegen….

  Wij konden trouwens 2 weken later bij de fertiliteitsarts terecht …

 • Astrid

  4 jaar ago

  Aj aj aj,, wat een advies. Ik heb na 2 maanden gebeld (omdat ik heel erg bezorgd was, na 3 zwangerschappen die binnen een maand (en zelfs door de pil) er waren) Na 6 maanden nog een keer en na een jaar werden we inderdaad pas doorverwezen. Heb ik eraan gedacht om te zeggen dat we langer bezig waren? Nee nooit! Het heeft een reden waarom je pas na een jaar naar de gynaecoloog mag/hoeft.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Het leed dat kolven heet #earlybird #moedermelk #allesvoordekleine #borstvoeding #kolven #ziekenhuis #neonatologie
 • Dit vandaag met de post gekregen. Zo ontzettend attent!
 • Het waren best heftige dagen met de kleine dame. Op mijn blog vertel ik waarom.
 • Complete surrender 😍
 • Kijk eens wie er wakker is 😍 #nogwelaandezuurstof #langewegtegaan #zekomterwel
 • Zo dol op dit meisje 😍
 • We mochten even knuffelen!
 • De kleine is afgelopen donderdag geboren, maar ligt helaas sindsdien op de IC. Op mijn blog leg ik uit wat er aan de hand is. Maar ben dus wat stiller voor nu.

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Veilig onderweg op de motor

Yes, eindelijk lijkt de lente dan echt aangebroken! De tijd ...

Sluiten