Verhalen van een werkende moeder
TOP
Oeps

“Waarom jezelf buitensluiten als je je ook kan opsluiten?”

Het is weer maandag, dus weer tijd voor een blunderblog. Het is alweer de 4e in de reeks. Ben ik nou echt zo onhandig en / of naïef?

De ochtend is, zoals bij velen van jullie waarschijnlijk ook, een hectisch dagdeel met veel gehaast en geregel. Het helpt ook niet, dat de laatste Sanzilla ‘s-ochtends aanwezig is. Helaas moet ik bekennen, dat ze dit geweldige ochtendhumeur van haar moeder heeft. Op twee van de vier werkdagen is manlief al vroeg weg van huis en sta ik er dus alleen voor met de Muppets. Inmiddels heb ik daar wel een beetje een routine in gevonden. Ik sta op voordat de dames wakker zijn en ga als eerste douchen. Dan aankleden, Veerle wakker maken, haar aankleden en dan voeden. Tussendoor doe ik de gordijnen open bij Sanne zodat ze rustig aan wakker kan worden (alsof dat helpt). Als Micro klaar is met drinken, kleed ik Sanne aan en breng haar naar beneden. Daar parkeer ik haar in de stoel met een boterham en ga ik vervolgens Micro van boven halen. Zij wordt dan in haar wippertje geparkeerd. Terwijl Grote Mup eet, maak ik het tasje van Veerle voor het KDV klaar (lees: potjes mamamelk) en pak ik mijn kolftas en werktas in. Als Sanne aan haar 2e boterham begint laad ik alvast de auto in. En daar was het probleem.

En toen was ik in huis opgesloten

Wij hebben zo’n handige voordeur, dat als je de deurhendel omhoog trekt het in het slot valt. Ik heb gelukkig altijd mijn huissleutel op zak uit de angst om mezelf buiten te sluiten. Nu had ik het geniale plan mijn huissleutels in de auto te leggen. Omdat ik de autosleutels om mijn nek draag zou dat geen probleem zijn, want ik kon er dan altijd bij en mezelf dus niet buitensluiten. Toen ik naar binnen ging trok ik  de voordeur achter me dicht en deed, heel stom, de hendel omhoog. De deur viel in het slot en wij waren…jawel…binnen opgesloten! Gelukkig waren de Muppets nog niet in de auto. Dus ik ging op zoek naar een uitweg. De gevonden reservesleutel werkt alleen van buiten naar binnen, dus dat was geen optie. Dit was namelijk de sleutel van de schoonmaakster en haar heb ik per ongeluk ook eens opgesloten. Zo kwamen we er achter. De buren, die ook een sleutel hebben, namen de telefoon niet op. Normaal gesproken zou het geen ramp zijn, maar ik had een zitting die ochtend en moest dus op tijd weg. Uiteindelijk heb ik manlief weg laten roepen uit zijn vergadering en kon hij mij, nadat hij mij heel hard uitgelachen had, vertellen waar de andere wel werkende reserve sleutel verstopt lag. Half uur later was ik onderweg naar de rechtbank en zowaar alsnog op tijd. Het blijft wel nog steeds…Oeps!

Gelukkig is er wel een oplossing voor als ik mijzelf eens mocht buitensluiten. Bij Slotenmaker Den Haag kan ik 24 uur per dag terecht mocht ik weer gedachteloos mijn sleutels in huis hebben laten liggen of kwijt zijn geraakt.

Facebook Comments

«

»

7 COMMENTS
 • Dayanara

  5 jaar ago

  Hahaha ik zie het helemaal voor me! 😀 Wat een pech! Gelukkig is het goed gekomen.

 • Huisvlijt

  5 jaar ago

  Wat een toestand! Ik heb mezelf een keer búiten gesloten en heb toen in mijn eigen huis moeten inbreken. Ik heb me door het keukenraam naar binnen weten te wringen…

  Top dat je toch nog op tijd aankwam!

 • twinkelbella

  5 jaar ago

  Ooh! Ik heb dit ook weleens gehad. Sindsdien hebben we een sleutel liggen bij onze schoonouders die om de hoek wonen 🙂

  • Miriam

   5 jaar ago

   De buren hebben er 1, maar moeten ze wel opnemen!

 • Jeannet

  5 jaar ago

  Nee hoor, je bent geen kluns. Die nieuwe huizen zijn soms net bunkers. Pas trouwens ook op voor buitensluiten. Laatst was iedereen al weg. Ik ging even op mijn sokjes naar buiten. Gooide eerst de voordeur dicht en voelde toen pas of ik de sleutels had en daar stond ik, zonder huissleutel, autosleutel, telefoon, geld. De buren waren allemaal al weg, dus kon ook geen reserve vragen. Dus op sokjes naar de school gelopen om de sleutel van de kinderen te halen. Gênant.

 • Slotenexpert

  2 jaar ago

  Wat een samenloop van omstandigheden, haha! Gelukkig eind goed al goed…

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Af en toe vind ik nog een ontbrekende sok. We geven niet op!
 • Wat een uitzicht 😍
 • Zo dol op dit meisje 😍
 • Vond ik deze ineens tussen mijn foto’s 😂 #selfie
 • Me and minime
 • Even geen schoolwerk, want het is weekend. Maandag gaan we er weer fris tegenaan. We blijven positief! #Corona #thuisonderwijs #quarantine #scholendicht #mamaisjuf
 • Mijn heerlijke bollie 😍
 • Even tussendoor wat uitwaaien

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Mijn vliezen braken tijdens mijn babyshower

Manlief had het weekend van de babyshower een paar vrienden ...

Sluiten