Verhalen van een werkende moeder
TOP
Algemeen

“This or That Sinterklaas style | TAG”

Joyce en Carmelina hebben speciaal met het oog op Sinterklaas een nieuwe tag gemaakt en mij vervolgens verzocht het ook in te vullen. Aan dit soort verzoeken geef ik graag gehoor, dus bij deze mijn “visie” op de Goedheiligman vragen.

Sinterklaas of Piet?

Het hangt ontzettend van de Sinterklaas af. Bijna iedere Piet is wel leuk, grappig en sociaal. Soms tref ik ook echt een humoristische Sint en dat heeft voor mij dan echt een meerwaarde.

Pepernoten of Chocoladeletter?

Deze vraag is niet moeilijk. Als de keuze kruidnoten of chocolade was geweest dan had ik wel even moeten nadenken, maar dat staat er nou eenmaal niet. Chocolade dus!

Gourmetten of  heel veel zoetigheid?

Gourmetten! Ik ben een echte carnivoor. Geef mij een pannetje en wat stukjes vlees en ik ben de hele avond happy. Vooral omdat het gepaard gaat met gezellig lang samen aan tafel zitten. Dat heb je bij zoetigheid niet zo snel. Het enige nadeel van gourmetten vind ik dat je er zo ontiegelijk van gaat stinken.

Schoen zetten of pakjesavond?

Op dit moment geniet ik meer van de schoen zetten. Sanne krijgt voor het eerst dit jaar echt wat mee van het hele Sinterklaasgebeuren en dan is de schoen zetten net wat specialer dan een pakjesavond. Het laatste heeft namelijk veel weg van een verjaardag of wordt ook vaak gedaan met Kerst. De schoen zetten doe je echt alleen maar in deze weken voorafgaand aan 5 december. Vooral het zingen voor de Sint vind ik erg vertederend.

Sinterklaas op bezoek of vieren zonder sint?

Ook het antwoord op deze vraag is afhankelijk van de Sinterklaas die langs komt. Het is wel zo, dat we pakjesavond vieren met oudere neefjes en nichtjes en dan vind ik een Sint op bezoek wel een toegevoegde waarde hebben.

Intocht op TV of intocht in het echt?

In het echt!!! Die spanning terwijl je samen met honderden andere kindjes wacht op de Goedheiligman en Pieten is niet te evenaren met ernaar kijken op tv. Tenzij het echt heel hard regent. Dan ben ik bereid het op de televisie te aanschouwen.

Sint geheim of open kaart?

Ik vergeet af en toe dat er ouders zijn, die hun kinderen van jongs af aan alles vertellen over het geheim achter Sinterklaas. Ik ben van mening, en dit is echt mijn eigen mening, dat je een kind meer plezier doet als zij even in de onschuld van een traditioneel Nederlands feestje mogen geloven.

Surprises en gedichten of sint dobbelspel?

Dobbelspel! Dit is puur uit gemakzucht, want ik vind surprises en gedichten wel leuk als ik het maar niet zelf hoef te doen.

Sinterklaasjournaal of Club van Sinterklaas?

Eh….geen idee. Het is pas het eerste jaar dat Sanne echt het feestje mee krijgt, dus ik ben nog niet helemaal op de hoogte van de verschillen tussen de  twee.

Zo, dit waren dan mijn antwoorden. Ik ben benieuwd naar die van jullie Fleur, Saskia, Charlotte en Mirjam.

 

Facebook Comments

«

»

10 COMMENTS
 • Fleur

  3 jaar ago

  Leuke TAG en dank je voor het taggen! Ik zal hem volgende week ook invullen en op mijn blog plaatsen

 • MetMirjam

  3 jaar ago

  Leuk! Ik ga ‘m volgende week ook invullen – thanks!

 • Saskia

  3 jaar ago

  Bedankt voor je tag. Ik ga hem binnenkort invullen. Maar ik kan je in ieder geval verklappen dat ik ook chocolade zal kiezen en niet voor pepernoten. Ondanks dat je chocolade het hele jaar door kunt eten en niet echt speciaal met sinterklaas.

  • miriam

   3 jaar ago

   AUTHOR

   My girl! Tot zondag?

 • Marguerita

  3 jaar ago

  Leuk om te lezen Miriam!

  • miriam

   3 jaar ago

   AUTHOR

   Thx

 • Vlijtig Liesje

  3 jaar ago

  Ik houd ook van het geheim van Sinterklaas. Ik vertelde het ook pas als het echt moest.

 • Joyce & Carmelina

  3 jaar ago

  Aah leuk Mir dankjewel voor het invullen/beantwoorden

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Pingback: This or That Sinterklaas style | MetMirjam on november 17, 2016
 • Instagram
  Instagram has returned invalid data.

  Follow Me!

  %d bloggers liken dit:

  Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten

  Lees vorig bericht:
  De Nijntje kledingcollectie is terug van weggeweest

  Toen Sanne nog een klein hummeltje was en ik nog ...

  Sluiten