Verhalen van een werkende moeder
TOP
Kids, Mama

“Sinterklaas is hartstikke leuk en ook totaal niet”

Elk jaar kijk ik, net zoals mijn kinderen, echt uit naar Sinterklaas. Ik vind het een geweldig feestje en zou het voor geen goud willen missen. De hele discussie over de Pieten laat ik langs mij heen gaan. Ik snap het verhaal van beide kanten, maar de manier waarop ze hun mening denken te kunnen uiten vind ik uiterst merkwaardig. Soms lijkt het voor sommige mensen gewoon een goed excuus om even met elkaar op de vuist te kunnen gaan. Ga dan lekker naar een boksschool of zoiets. Of start een fight club. Het leek wonderen te verrichten in de gelijknamige film. Ik heb verder dus geen keiharde mening over de hele Zwarte Pieten discussie en ik hoop dat mijn kinderen later nooit zullen herinneren hoeveel gezeik het met zich had mee gebracht. Ongeacht of de Pieten over tien jaar zwart of pimpelpaars met een goud randje zijn.

Sinterklaas is gewoon leuk

Nee, ik ben dol op het feestje zelf. Ik geniet er met volle teugen van hoe mijn kinderen heilig geloven in de Goedheiligman en zwaar onder de indruk van hem en zijn Pieten zijn als ze ze in real life tegenkomen. Het ene moment zijn ze helemaal hyper om vervolgens uiterst timide naar zijn verhaal luisteren. Geniaal! Het is ook de periode in het jaar dat ze wat beter lijken te luisteren naar wat ze moeten doen. Immers staat er een hoop op het spel, want stel je voor dat de Sint hoort dat ze stout zijn geweest. Ik vind het echt prachtig om mijn kindjes bij de open haard te zien zitten, in volle borst Sinterklaas liedjes zingend. En hoe snel ze de volgende ochtend aangekleed en al naar beneden rennen om te zien wat er in hun schoentjes achter is gelaten. Gelukkig is deze Sint het dit jaar (nog) niet vergeten!  

Sinterklaas is ook verschrikkelijk

Toch heb ik ook ergens een bloedhekel aan het Sinterklaasfeest en ben ik blij als het weer voorbij is. De kinderen zijn namelijk niet altijd even leuk. De hoeveelheid suikers, die ze binnen krijgen heeft nare bijwerkingen. Ze lijken af en toe in een soort van sugar rush te verkeren om daarna keihard naar beneden te denderen. En dat moment is echt niet fijn. Nu letten wij er echt op dat ze niet voortdurend kruidnootjes en snoepgoed naar binnen werken, maar waar je ook komt, het ligt er gewoon om op te rapen (soms letterlijk). Ik heb echt soms het gevoel dat ze gewoon ook aankomen in deze tijd. En dan al die spanning bovenop de suikers, maakt de kinderen af en toe niet de meest relaxte kinderen in deze tijd. Wat dat betreft vind ik het niet erg als Sinterklaas komende week weer naar Spanje vertrekt.Alhoewel ik best wel met hem was meegegaan. Al was het maar voor een weekend.

En toch blijft het leuk!

En toch weet ik dat ik in januari alweer uitkijk naar december volgend jaar. Want uiteindelijk blijft het gewoon een fantastisch kinderfeest. Wij ouders moeten de twee weken hyper kinderen maar gewoon accepteren voor wat het is en zelf gaan genieten. Misschien zelf ook wat meer kruidnootjes gaan eten? Even de afslanksessie laten voor wat het is. Ik ga in ieder geval heerlijk genieten van het onbezorgde, onschuldige enthousiasme en geloof van mijn kinderen voor de Goedheiligman. En het elke avond samen vol spanning kijken naar het Sinterklaasjournaal. Ik hoop dat dit nog jaren zo zal blijven voor ze.

Facebook Comments

«

»

1 COMMENT
  • Oma Will

    1 jaar ago

    Heerlijk van blijven genieten Miriam, die tijd is voorbij voordat je er erg in hebt.
    Fijne feestdagen gewenst!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Ze lag twee verdiepingen lager op de kinderafdeling

Afgelopen week vertelde ik je dat ik maandag onder het ...

Sluiten