Verhalen van een werkende moeder
TOP
Producten, Reviews, Winacties

“Drie leuke Just Games spelletjes voor kinderen”

Weet je wat ik in mijn studententijd nou echt gezellig vond? Om met mijn huisgenoten ’s-Avonds een spelletje te doen. Ik heb zo ontzettend veel Kolonisten van Catan gespeeld. Bordspellen zoals Risk en Axis en Allies waren dan weer niet aan mij besteed. Misschien omdat ik gewoon niet zo strategisch aangelegd ben. Dat ik het wel leuk vind om spelletjes te doen, komt denk ik door mijn ouders. Als kind leerden wij al hoe gezellig het is om dat samen te doen. Pas als volwassene heb ik geleerd dat het ook nog eens belangrijk voor de ontwikkeling van een kind is. Niet alleen om te leren om te gaan met verliezen (waar ik een kei in ben), maar ook voor de cognitieve ontwikkeling. Ik ben dan ook een groot voorstander van spelletjes, dus zet er vandaag drie in het zonnetje.

Sesamstraat ABC & 123 puzzel

Inmiddels is mijn tweede meisje naar school en beschouw ik mezelf als een ervaren kleuter moeder. Wat ik heb gemerkt is dat de kleuterklas niet meer uit spelen en leren veters strikken bestaat. Nee, eind groep wordt er verwacht dat je kind nagenoeg alle letters uit het alfabet kent. Ook moet er gevoel voor cijfers zijn, weten wat er na de 7 komt en hoeveel het totaal is als je er 4 bij doet. Eigenlijk dus een goede basis voor groep drie. Daarom kan je het beste zo vroeg mogelijk beginnen. De Sesamstraat ABC & 123 puzzel is daar perfect voor. Spelenderwijs leert het kind de letters en getallen herkennen. Als de combinatie klopt, dan past de puzzel.

Casper en Emma memospel

Memory heb ik zelf altijd een leuk spel gevonden. Eindelijk eentje waar ik mee kom winnen. Wat ik niet wist was dat het ook echt nog eens goed voor je is. Het traint het (fotografisch) geheugen en het leert je kind verbanden te leggen. Er zijn uiteraard enorm veel verschillende memory’s te vinden, maar die met een uitgebreid plaatje, zoals die bij die van Casper en Emma memo, zijn natuurlijk wel leuk. Dan kan je tijdens het spelletje met je kleuter bespreken wat je allemaal ziet. Misschien dat dat een extra training voor de hersenen is?

Buurman & Buurman Kaartenhuisspel

De chaotische buurtjes hebben ook een reeks van eigen spelletjes. In het kaartenhuisspel is het een wedstrijd tussen twee teams wie het hoogste kaartenhuis kan bouwen. Appeltje eitje denk je? Niet als je het Buurman & Buurman stijl doet. Want dan gaat er natuurlijk niets normaal. Ooit geprobeerd om met je ogen dicht iets in elkaar te zetten? Als je op één van de buurmannen lijkt is dat geen probleem, maar anders wordt het nog een hele uitdaging.

Winactie

Heb je nu ontzettend zin gekregen om bovenstaande spelletjes te proberen? Laat mij dan weten welke je het meeste aanspreekt en wie weet ontvang je alle drie binnenkort per post thuis! Mee doen kan tot en met 24 augustus. Succes!

Facebook Comments

«

»

30 COMMENTS
 • Betti Scheringa

  2 maanden ago

  Sesamstraat ABC & 123 puzzel lijkt mij het leukste voor dochters en gastkinderen
  Maar denk mijn eigen meiden voor buurman en buurman gaan omdat ze daar de filmpjes geweldig van vinden

 • Kim Pijnaker

  2 maanden ago

  Wauw wat een leuk pakket. Casper en Emma en Buurman en buurman zijn toevallig allebei favoriet op tv bij mijn kids, dus in spelvorm vinden ze dat vast ook geweldig. Mij lijkt het Sesamstraat spel erg leuk. Mijn dochter start na de vakantie in groep 2 dus ik denk dat dit erg leuk en uitdagend voor haar is.

 • Nele V

  2 maanden ago

  Het Buurman & Buurman Kaartenhuisspel is wel iets origineel, dat gaan ze wel leuk vinden.

 • Tamara

  2 maanden ago

  Super leuk! Wij spelen elke avond na het eten een spelletje met onze oudste zoon. Gezellig én goed voor zijn otwikkeling. De ABC & 123 puzzels sluiten goed aan bij zijn leerinteresse van dit moment. Hij vindt Casper en Emma ook leuk en het buurman en buurmanspel zorgt vast voor veel lol. Wij zouden dit pakket dus graag winnen.

 • Annick

  2 maanden ago

  Het Sesamstraat spel!Mijn oudste dochter blijft nog even een jaartje kleuteren. Door dit spel zal ze de cijfers vast wel interessant gaan vinden!

 • Anna Wienen

  2 maanden ago

  Het leukste spel lijkt ons het Casper & Emma spel…

  Wij zijn dol op spelletjes

 • elisabeth maria martina

  2 maanden ago

  het sesamstraat spel valt vast heel erg in de smaak
  alle kleinkinderen zijn dol op spelletjes spelen, we zullen ons niet gauw vervelen

 • Landje Bleeker

  2 maanden ago

  Buurman & Buurman Kaartenhuisspel lijkt mij een superleuk spel , want de kinderen gaan er vast gieren en brullen .

 • Marian B

  2 maanden ago

  Mijn zoontje is een grote fan van Buurman & Buurman. Het Buurman & Buurman Kaartenhuisspel zal ongetwijfeld in de smaak vallen. Een niet zo standaard en verrassend spel.

 • Claudia Diependaal

  2 maanden ago

  Wat een super gave actie! Ik vind ze alle 3 erg leuk! Maar zou t9ch voor Casper en Emma faagaann

 • G. T.

  2 maanden ago

  Duidelijk het spel van de Buurmannen! Dat kan niet anders dan hilarisch zijn. Ik maak dus graag kans.

 • iris

  2 maanden ago

  buurman en buurman vinden mijn kids er het leukste uitzien

 • Renilda

  2 maanden ago

  ik denk dat mijn kleinkinderen al deze spelletjes leuk vinden. persoonlijk lijkt me het sesamstraat spel wel iets

 • Susan

  2 maanden ago

  Moeilijk kiezen, zijn allemaal leuke spelletjes

 • Oma Will

  2 maanden ago

  Het Buurman & Buurman kaartenhuisspel spreekt mij het meeste aan, omdat mijn kleinzoon een groot fan is van deze klungelige klusmannen.
  Ik volg op Bloglovin en doe graag mee.

 • Maaike

  2 maanden ago

  Buurman en Buurman kaartenhuis, hilarisch!

 • Jacco

  2 maanden ago

  Het Casper en Emma memospel zal mn nichtje heel leuk vinden. Ze vind de serie heel leuk en is net begonnen om memory te spelen. Een perfecte combi voor haar lijkt me :).

 • Esther

  2 maanden ago

  Heel erg leuk. Ik ben dol op ‘gewone’ ouderwetse spelletjes. Weg van de tablets en met zijn allen om de tafel. Het sesamstraatspel lijkt me het leukste.

 • Heleen Haarsma

  2 maanden ago

  Het Buurman & Buurman spel lijkt ons superleuk! Mijn kleindochters komen elke maand samen logeren en dan kijken we altijd met zijn allen afleveringen van Buurman & Buurman, wat we allemaal zo leuk vinden! Dit leuke spel gaat hier dan zeker weten ook wel een groot succes zijn! 🙂
  Duimen maarrr….

 • Renate Groeneveld

  2 maanden ago

  Buurman & Buurman Kaartenhuisspel spreekt ons het meest aan omdat de filmpjes van Buurman & Buurman hier ook altijd de grote favoriet zijn.
  We wisten niet van het bestaan van dit spel, maar we zijn hier nu heel benieuwd naar en we zouden dus heel graag kans maken op deze super leuke prijs!

 • Suus

  2 maanden ago

  Wat een mooie winactie, ik waag graag een kansje. Het Buurman en buurman spel spreekt mij het meest aan.

 • Nelly

  2 maanden ago

  Ik ga voor de sesamstraat puzzel.

 • Anneliese De Waal

  2 maanden ago

  Buurman en Buurman erg leuk voor de kinderen, de jongens vinden Buurman en Buurman erg leuk

 • Lottie

  2 maanden ago

  Het spel van Buurman en Buurman: mijn neefjes zijn er dol op!

 • m chen

  2 maanden ago

  Ik doe mee, van de drie ben ik het meest geïnteresseerd in de Buurman & Buurman Kaartenhuisspel!

 • Jan

  2 maanden ago

  Super leuk, graag wagen wij een kansje voor de kids.

 • Lynn Brekelmans

  2 maanden ago

  Sesamstraat ABC & 123 puzzel lijkt mij het allerleukste, maar ook de andere spellen zouden zeer gewaardeerd worden 🙂

 • Ingrid Langstraat

  2 maanden ago

  Erg leuke spelletjes. Onze jongste is helemaal gek van buurman en buurman en zal dit spel het leukste vinden!

 • Annelies van Hurne

  2 maanden ago

  Het Buurman & Buurman Kaartenspel is wel iets , dat ze leuk gaan vinden hier in huis.

 • Tamara

  2 maanden ago

  Buurman & Buurman kaartenspel, hilarisch 🙂

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • @milou_ligtenberg en haar kids gingen een dagje naar #legoworld in de #jaarbeursutrecht. Dit is haar verslag:
Wat een lekker vakantie dagje hebben we gehad. Vanochtend vroeg vertrokken richting de jaarbeurs in Utrecht om daar een dagje te vertoeven bij Legoworld. De kinderen (4 en 7) waren na ons bezoek vorig jaar, al helemaal enthousiast dat we weer gingen. De grote hallen, waar de mooiste beelden, voertuigen en overige creaties uitgestald waren, en de vele hoeken en tafels waar je vrij uit kan bouwen. Voor de kinderen super tof dat ze hun creativiteit al spelend ontwikkelen. Er is een boot gebouwd, enkele huizen en kastelen hebben ze gemaakt, en zelfs Olaf van Elsa werd in elkaar gelego’d. Buiten de vele Lego plekken, zijn er ook andere activiteiten, die te maken hebben met bepaalde Lego thema’s. Zoals bij de Lego city hoek waar je brandjes kan blussen. Bij Lego Disney kon je je verkleden als Elsa, staafjes vangen bij Olaf. In de Duplo hoek staat een theater waar er een aantal keer in een uur een minidisco voorbij komt, kun je je laten schminken en staat er een springkussen. We hebben onze ogen uitgekeken en hebben er heel wat uurtjes rond gelopen. Voor ons was het een topdag! Volgend jaar zijn wij vast weer van de partij!

Tot en met deze woensdag kan je zelf nog dit leuke event bezoeken!
 • Een impressie van het @indewolkenfestival van @oudersvannu
 • Even de kussens testen in @ikeanederland 😂
 • #28weekspregnant #cantwaittomeetyou
 • Weeeeeeeeeekend!
 • Als je ontdekt dat de kubus van @vtechspeelgoed wel heel erg leuk is!
 • Vandaag ook weer een weekje verder, dus een pens foto mocht wel weer. Derde trimester baby!!! #27weekspregnant
 • Twee jaar geleden vandaag werd dit meisje geboren. Het zijn twee zeer emotionele jaren geweest, waar gelukkig de liefde altijd bovenaan heeft gestaan. De toekomst is nog altijd onzeker, maar gelukkig zien we vooral een heel blij meisje. Uiteindelijk is dat het belangrijkste. Zij komt er wel op haar manier. Lief klein meisje van me, mama is zo ontzettend trots op jou! Nog vele liefdevolle jaren toegewenst! Ik houd van je!!!

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Mijn lichaam doet een beetje raar

Ik weet niet wat er met mij aan de hand ...

Sluiten