Verhalen van een werkende moeder
TOP
Algemeen

“Mijn schuldbekentenis over iets van lang geleden”

Lieve papa en mama,

Ik moet iets bekennen. Ik heb wat stouts gedaan zo’n bijna dertig jaar geleden en ik realiseerde me, dat ik het eigenlijk nooit heb recht gezet. Het is echt niet zo rampzalig, maar toentertijd waren jullie behoorlijk boos. Nou ja, hier komt het dan.

Herinner jullie je de prachtige F getekend op jullie net geschilderde witte muur? Jullie waren boos geworden op mijn broertje, ondat zijn naam met een F begon en het niet logisch was dat iemand anders dat dus gedaan kon hebben. Jullie geloofden hem niet toen hij zei dat ik het was geweest. Hij vertelde toen wel de waarheid. We waren namelijk buurtjes aan het spelen en ik had de F op de muur getekend om zijn denkbeeldige voordeur aan te geven. Overigens stond het er al een dag voordat jullie het door hadden, dus echt opvallen deed het niet. Toen ik zag hoe boos jullie op hem waren had ik niet meer het lef het eerlijk op te biechten en heb ik hem er dus voor laten opdraaien. Erg hè? Weet je wat nog erger is? Kort daarna heb ik het weer gedaan. Ik sliep samen met een nichtje bij opa en oma en heb daar een huisje op de muur getekend. Oma was toen heel erg boos, maar wederom niet op mij. Het nichtje kreeg nu de volle lading en weer durfde ik niet te bekennen.

Zo ver ik me kan herinneren heb ik verder nooit meer op muren getekend. Wel nog een enkele keer op tafels en deuren, maar dat was in een latere puberale en opstandige fase en telt dus niet mee. Kunnen jullie mijn lieve broertje een knuffel geven en met terugwerkende kracht sorry zeggen? Dan zal ik dat binnenkort ook doen. En zullen jullie niet alsnog boos worden op mij?

Dank je wel lieve papa en mama en nogmaals sorry!

 

Facebook Comments

«

»

1 COMMENT
 • Marijke

  3 jaar ago

  O laat je nog even weten hoe het gesprek met je ouders afloopt?

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Wat ben ik toch dol op deze draakjes. Vanochtend deden ze een show voor hun zusje. Natuurlijk wilden ze ook in kostuum naar school. Die blikken onderweg waren geniaal. Ik vind het heerlijk dat het mijn meiden niet kan deren en zij gewoon hun eigen weg gaan.
 • Yup!
 • Nog eentje dan. Zo stond ze op vanmorgen. @theprfactory
 • Kids kijken vol spanning naar het Sinterklaasjournaal en mama is naar Last Christmas van @universal_nl . #binnenkortmeeroverdefilm #winactie
 • De #giegelchallenge van #mylittlepony. Doe jij ook mee?
 • Sanne voor het eerst bij de kapper #5yearsago
 • Zal ik het ze vertellen of niet? #mijngevoelvoorhumor #ikkonerwelomlachen
 • Stiekem best trots op mijn buikje. Het is bescheiden, zeker voor een vierde, maar er zit weer een lekker groot kind in. Ze wordt verwacht met vier kilo geboren te worden. Zou je niet zeggen, hè? #29wekenzwanger

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Dreumes van 14 maanden

De tijd lijkt echt voorbij te vliegen. Kort geleden vierden ...

Sluiten