Verhalen van een werkende moeder
TOP
Boeken, Reviews, Winacties

“Samen gezellig een boekje lezen”

Als je me al wat langer volgt, weet je dat mijn moeder kinderboekenschrijfster is. Het is dan ook van haar dat ik mijn liefde voor het geschreven woord heb gekregen. Eigenlijk al van kinds af aan. Op mijn tiende heb ik namelijk een landelijke verhalenwedstrijd gewonnen van het NRC. Ik kan me dat moment nog goed herinneren. Eigenlijk was ik in eerste instantie glad vergeten dat ik had mee gedaan. Tussen de inzending en uitslag waren maanden overheen gegaan. Het was een doordeweekse avond dat wij erover geïnformeerd werden door een familielid. Mijn ouders hadden het nog niet eens zelf zien staan in de krant! Mijn vader stormde mijn kamer in en ik dacht eerst dat hij ergens boos om was. Waarom zou hij mij anders zo hyper wakker maken. Maar nee hoor, hij was gewoon apetrots! Met goede reden natuurlijk 😉

Ik hoop dat onze kinderen net zoveel liefde voor woorden hebben als hun oma en mama. Thuis proberen we hun daarin zoveel mogelijk te enthousiasmeren door veel en verschillende boekjes met ze te lezen. Tot nu toe vinden ze dat erg leuk. Het is niet alleen goed voor de ontwikkeling van een kind, maar ook gewoon ontzettend gezellig om samen een boekje te lezen. En je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen. Daarom vandaag twee boekjes die je samen kan lezen.

Kiekeboe met Kikker

Iedereen kent Kikker van Max Velthuijs denk ik wel. Aan dit kartonnen boekje is een kleine pluchen variant van Kikker gevestigd. In zijn handjes zitten magneten waardoor je deze voor zijn ogen kan doen. Zo kan je samen verstoppertje spelen. Wie ontdekt als eerste de vriendjes van Kikker? Het boek is leuk voor kinderen vanaf 1,5 jaar.

Illie Billie is jarig

Presentatrice, blogger en moeder Jessica Mendels heeft, net als haar oudste dochter, diabetes (type MODY). Haar jongste dochter heeft dan weer een koemelkallergie. Zij mogen daarom niet alles zomaar eten en drinken. Voor kinderen is dat niet altijd logisch en dus heeft Jessica er een boekje geschreven. Al lezend wordt er meer verteld over bijvoorbeeld gluten-, pinda- en koemelkallergie. Aan het einde blijkt dat je ook met andere eetgewoontes nog prima een leuk feestje met elkaar kan vieren.
Niet alleen op schrift is Illie Billie een mooi streven, want ook in de supermarkt is het kevertje te vinden op sommige allergie- en suikervrije producten. Zelfs ketchup! En die is nog lekker ook.

Winactie

Ik wil een exemplaar van beide boekjes weggeven. Leuk om samen met de kleine te lezen! Je doet mee door een reactie achter te laten. De winactie loopt tot en met 31 januari. Succes!

Facebook Comments

«

»

17 COMMENTS
 • Jikke

  9 maanden ago

  Boekjes zijn altijd goed! Ik doe graag mee. Vooral ook omdat mijn zoon ook een allergie heeft.

 • marion poeste thomas

  9 maanden ago

  ahh super leuk onze dochter is gek op haar kikker badboekje (die verslindt ze helaas wel heel letterlijk sinds ze tandjes heeft). we hebben ook een nijntje kiekeboe knuffel waar ze erg om lacht als je ermee speelt. Ik ben wel nieuwsgierig wat ze vd kikker zou vinden .
  ook het andere boekje lijkt me leuk als ze wat ouder is (deze mama heeft veel allergien)

 • Gerlindeij

  9 maanden ago

  Leuk! Hier genieten we van het voorlezen

 • Erika panjer

  9 maanden ago

  Helemaal geweldig ik waag zeker een kans onze dochter is nu bijna 6 maanden en kan niet wachten tot de tijd van voorlezen komt want dat lijkt me een heerlijk moment dus graag meegedaan voor de boekjes

 • Ingrid

  9 maanden ago

  Voorlezen vinden ze altijd een feest..een nieuw boekje is altijd welkom hier!

 • Ilona Molenaar

  9 maanden ago

  Super leuk

 • Loes van Bommel

  9 maanden ago

  Jaaa leuk, ik doe mee voor mijn kindjes! De oudste van 2 jaar is dol op boekjes en ‘leest ook voor’ aan zijn zusje van 5 maandjes.

 • Milou

  9 maanden ago

  Nu hier alle letters zijn geleerd hebben wij de rollen omgedraaid, zoon lief leest ons en kleine broer voor. Het illie Billie boekje lijkt ons heel tof!

 • Bonnie

  9 maanden ago

  Leuk! Doe graag mee. Boekjes zijn altijd welkom. Zo een fijn rustig momentje onder het lezen

 • Marian B

  9 maanden ago

  Altijd leuk! Wij zijn hier ook dol op samen boekjes lezen. Mijn dochtertje vindt Kikker erg leuk en kiekeboe spelen al helemaal. Doe graag mee.

 • Marjan van Nieuwenhoven

  9 maanden ago

  Superleuke actie en goed om de motorische en cognitieve ontwikkeling van onze zoon Daan te stimuleren.

 • Djotie

  9 maanden ago

  Wat een mooie winactie. Je kan zoveel kanten op met een boek. De kleine leest zelf voor aan ons nadat we het een paar keer hebben voorgelezen. We knutselen vaak ook over een karakter zo blijft het verhaal beter hangen. We willen graag aan de slag met deze prachtige boeken.

 • Corinne

  9 maanden ago

  Leuk voor mijn kleine neefje.Welk boekje maakt niet uit.

 • Nele

  9 maanden ago

  voorlezen aan de kindjes vinden we super leuk, ze genieten dan ook zo hard, boekjes zijn hier dan ook altijd welkom.

 • Linda

  9 maanden ago

  Onwijs leuk, je kunt niet genoeg boekjes hebben vind ik. Fenna is er in ieder geval dol op!

 • Lynn Mahieu

  9 maanden ago

  Mijn dochtertje van 15 maanden is helemaal gek op boekjes! Ze loopt de hele dag met haar boekjes rond en vraagt geregeld om voor te lezen. Een paar nieuwe boekjes zijn hier zeker welkom! 😀

 • Femke Dekker

  9 maanden ago

  Wat een leuke boekjes voor onze Teun en Mees. Grote zus Sara wil vast graag voorlezen.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • #28weekspregnant #cantwaittomeetyou
 • Weeeeeeeeeekend!
 • Als je ontdekt dat de kubus van @vtechspeelgoed wel heel erg leuk is!
 • Vandaag ook weer een weekje verder, dus een pens foto mocht wel weer. Derde trimester baby!!! #27weekspregnant
 • Twee jaar geleden vandaag werd dit meisje geboren. Het zijn twee zeer emotionele jaren geweest, waar gelukkig de liefde altijd bovenaan heeft gestaan. De toekomst is nog altijd onzeker, maar gelukkig zien we vooral een heel blij meisje. Uiteindelijk is dat het belangrijkste. Zij komt er wel op haar manier. Lief klein meisje van me, mama is zo ontzettend trots op jou! Nog vele liefdevolle jaren toegewenst! Ik houd van je!!!
 • Zie je deze gave race auto van @vtechspeelgoed ? Ik vertel meer over op mijn blog en over de racebaan. Bovendien geef ik ook nog eens een set weg. #LinkInBio #winactie @speelgoed_van_het_jaar #leukvoordesint #mamablogger
 • Vandaag de verjaardag van dit poppetje een beetje gevierd. De taart smaakte haar heerlijk. Gefeliciteerd moppie 😍
 • Lekker in slaap vallen bij mama. Wat blijft het toch heerlijk. Zo samen op de bank. Ben zo blij dat mijn kindje zo van knuffelen houden. Deze mama ook hoor.

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Ik heb een flinke collectie Original Dooky Covers

Je hebt al kennis gemaakt met veel mijn favoriete producten ...

Sluiten