Verhalen van een werkende moeder
TOP
Producten, Reviews

“Spetter Pieter pater, met Zwitsal gevoelige huidjes in het water”

Zes weken geleden ben ik bevallen van een zoontje. Het valt me op dat je zo’n tweede kraamtijd toch heel anders beleefd (lees een stuk relaxter) dan de eerste. Vaak vraag ik me af waar ik bij mijn oudste dochter zo druk mee geweest bezig ben. Ook moet ik vaak terugdenken aan mijn eerste kraamtijd en ga je toch vanzelf een beetje vergelijken, alhoewel je ook (nu al!) heel veel zaken niet precies meer weet.
Een van de interessante verschillen is het in bad doen. Mijn dochter is in mei geboren, dus het was niet perse erg koud. Toch was het altijd terror om mevrouw uit bad te halen. Ze krijste heel de boel bij elkaar. Elke keer ontdekte we op die manier dat ze weer een nieuwe volume knop had gevonden. Het was daardoor niet echt een feest om haar in bad te doen. Uiteindelijk hadden we een tip gekregen van iemand om met een haarföhn je baby droog te föhnen. Dit werkte verrassend goed! Het gekrijs werd daardoor alleen nog maar beperkt tot het moment dat de föhn aanging. Natuurlijk moet je wel zorgen dat je de föhn niet te dicht bij het huidje doet, maar dat is gelukkig altijd goed gegaan (ondanks de stress om dat ding zo snel mogelijk aan te zwengelen voor weer een beetje rust).
De eerste keer onze zoon in bad doen was eigenlijk een groot succes. Hij vond het heerlijk in bad. We hadden de föhn natuurlijk al klaar gezet. Tot mijn verbazing bleef hij ook relaxed nadat we hem uit bad hadden getild. De föhn hebben we dus helemaal niet nodig gehad! Ook heeft mijn zoon veel minder plooitjes dan mijn dochter dus dat scheelt ook in efficiënt afdrogen.
Een vriendinnetje heeft eerder het omgekeerde effect. Haar dochter ging prima in bad, maar haar zoontje die ook net geboren zet al zijn keel luidkeels open als het bad bij hem in de buurt is. Zelfs het eerste stukje in bad is dus geen pretje. Je kan je voorstellen dat zij aan het consultatie bureau vroeg wat nou de minimale hoeveelheid is dat je je kindje in bad moet doen (1x per week kreeg ze terug).
Van Mir kreeg ik een paar producten om te testen van Zwitsal. Zwitsal ken ik van hun heerlijke geur en de gele verpakkingen. Blijkbaar hebben ze sinds kort ook een andere lijn met pure natuurlijke ingrediënten. Ze hebben daar waslotion, shampoo, bodylotion en billencrème van die allemaal meteen vanaf de geboorte gebruikt kunnen worden. Ook hebben ze iets wat voor mijn vriendin ideaal kan zijn: schoonmaken zonder water, wellicht vindt haar zoontje dat wel fijn. Overigens ook ideaal als er een ongelukje gebeurd, wat helaas toch af en toe het geval is bij jonge baby’tjes (vleugeltjes goed doen, vleugeltjes goed doen is mijn mantra bij het verschonen maar alsnog gaat het wel eens fout). De producten hebben niet de Zwitsal geur, waardoor de baby geur niet verdoezeld. Ik houd wel erg van de Zwitsal geur moet ik eerlijk toegeven, dus het kan dat je die wel een beetje gaat missen. De bodylotion smeert erg makkelijk. Mijn zoontje heeft tot nog toe een erg makkelijke huid, dus daar kan ik niet verschil zien, maar kan me goed voorstellen dat het ongeparfurmeerde goed is voor de gevoelige huid.  Ook de shampoo voelde erg zacht aan toen ik zijn haren (jaja, daar werd hij met genoeg mee geboren) ging wassen. Kortom ik ben erg tevreden over dit product. Ik vind de verpakking erg leuk, waardoor het denk ik ook leuk is om als kraamcadeau te geven. Is weer eens wat anders!
Geschreven door Liselot
Facebook Comments

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
  • Wat lijken we toch op elkaar ... not! 😍
  • Three happy sisters! 😍😍😍
  • Onze gids vandaag. Benieuwd waar de route ons brengt.
  • Helemaal in de ban van kloosters en monniken nu. Het enige wat ze echt niet begrijpen is waarom de gelovige mannen geen kindjes mogen krijgen. Tja....
  • Kijk dan! Ik word echt enorm al. #whaleinprogress #nineteenweekspregnant #daughternumber4 #manliefmaaktnietsanders
  • Wie houdt er nou niet van ijsjes
  • Helemaal aan het ontspannen
  • 😍😍😍

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Suus bakt: Lemon & Lime Pie

Ik zal mij even voorstellen! Ik ben Suus, een werkende mama ...

Sluiten