Verhalen van een werkende moeder
TOP
Baby uitzet

“Spetter Pieter pater, met Zwitsal gevoelige huidjes in het water”

Zes weken geleden ben ik bevallen van een zoontje. Het valt me op dat je zo’n tweede kraamtijd toch heel anders beleefd (lees een stuk relaxter) dan de eerste. Vaak vraag ik me af waar ik bij mijn oudste dochter zo druk mee geweest bezig ben. Ook moet ik vaak terugdenken aan mijn eerste kraamtijd en ga je toch vanzelf een beetje vergelijken, alhoewel je ook (nu al!) heel veel zaken niet precies meer weet.
Een van de interessante verschillen is het in bad doen. Mijn dochter is in mei geboren, dus het was niet perse erg koud. Toch was het altijd terror om mevrouw uit bad te halen. Ze krijste heel de boel bij elkaar. Elke keer ontdekte we op die manier dat ze weer een nieuwe volume knop had gevonden. Het was daardoor niet echt een feest om haar in bad te doen. Uiteindelijk hadden we een tip gekregen van iemand om met een haarföhn je baby droog te föhnen. Dit werkte verrassend goed! Het gekrijs werd daardoor alleen nog maar beperkt tot het moment dat de föhn aanging. Natuurlijk moet je wel zorgen dat je de föhn niet te dicht bij het huidje doet, maar dat is gelukkig altijd goed gegaan (ondanks de stress om dat ding zo snel mogelijk aan te zwengelen voor weer een beetje rust).
De eerste keer onze zoon in bad doen was eigenlijk een groot succes. Hij vond het heerlijk in bad. We hadden de föhn natuurlijk al klaar gezet. Tot mijn verbazing bleef hij ook relaxed nadat we hem uit bad hadden getild. De föhn hebben we dus helemaal niet nodig gehad! Ook heeft mijn zoon veel minder plooitjes dan mijn dochter dus dat scheelt ook in efficiënt afdrogen.
Een vriendinnetje heeft eerder het omgekeerde effect. Haar dochter ging prima in bad, maar haar zoontje die ook net geboren zet al zijn keel luidkeels open als het bad bij hem in de buurt is. Zelfs het eerste stukje in bad is dus geen pretje. Je kan je voorstellen dat zij aan het consultatie bureau vroeg wat nou de minimale hoeveelheid is dat je je kindje in bad moet doen (1x per week kreeg ze terug).
Van Mir kreeg ik een paar producten om te testen van Zwitsal. Zwitsal ken ik van hun heerlijke geur en de gele verpakkingen. Blijkbaar hebben ze sinds kort ook een andere lijn met pure natuurlijke ingrediënten. Ze hebben daar waslotion, shampoo, bodylotion en billencrème van die allemaal meteen vanaf de geboorte gebruikt kunnen worden. Ook hebben ze iets wat voor mijn vriendin ideaal kan zijn: schoonmaken zonder water, wellicht vindt haar zoontje dat wel fijn. Overigens ook ideaal als er een ongelukje gebeurd, wat helaas toch af en toe het geval is bij jonge baby’tjes (vleugeltjes goed doen, vleugeltjes goed doen is mijn mantra bij het verschonen maar alsnog gaat het wel eens fout). De producten hebben niet de Zwitsal geur, waardoor de baby geur niet verdoezeld. Ik houd wel erg van de Zwitsal geur moet ik eerlijk toegeven, dus het kan dat je die wel een beetje gaat missen. De bodylotion smeert erg makkelijk. Mijn zoontje heeft tot nog toe een erg makkelijke huid, dus daar kan ik niet verschil zien, maar kan me goed voorstellen dat het ongeparfurmeerde goed is voor de gevoelige huid.  Ook de shampoo voelde erg zacht aan toen ik zijn haren (jaja, daar werd hij met genoeg mee geboren) ging wassen. Kortom ik ben erg tevreden over dit product. Ik vind de verpakking erg leuk, waardoor het denk ik ook leuk is om als kraamcadeau te geven. Is weer eens wat anders!
Geschreven door Liselot
Facebook Comments

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
  • Geen protest op de Dam, want ik vind dat weer te ver gaan ten opzichte van alles wat we de afgelopen weken hebben doorgemaakt en richting de zorgverleners. Maar aandacht voor de strijd tegen racisme kan natuurlijk altijd. Op een stille manier in dit geval. #blackouttuesday #blacklivesmatter
  • Die voetjes 😍
  • Borstvoeding! Het blijft iets bijzonders. Ik wil het weer minimaal een half jaar geven. Zo mooi dat dat kan. #normalizebreastfeeding #borstvoeding #moedermelk #vloeibaargoud #mamaslagroom #metmijntietinjefeed
  • Zusterliefde 😍
  • Mijn rijkdom 😍
  • Dit zijn mijn oudste boefjes. Vanavond komt er een artikel online over hun bekentenissen 😂
  • Even een selfie in het zonnetje, want dat doe ik niet zo vaak. Ik maak liever foto’s van anderen. Vooral omdat ik bijna nooit een foto van mezelf echt leuk vind. @rvgpr vroeg mij wat over mijzelf te vertellen na hun eerste online paneldag met producten van @karchernl @zoedt_nl @dutchdeluxes @asmodeenl en Cobi. Ik vond het wel een leuk idee. Leren jullie ook gelijk wat meer over mij.
.
Ik ben dus Miriam en mama van vier heerlijke meiden. In het dagelijkse leven werk ik als juriste en blog ik op meervanmir.eu. Samen met manlief woon ik in de omgeving van Den Haag. Ik ben dol op gezelligheid met mijn familie en vriendinnen. Op mijn site vertel ik over alles wat ik als moeder van 4 tegenkom qua opvoeding en producten. Ik voer een Jan Steen huishouden, dus je zal geen picture perfect aantreffen. Wel gewoon eerlijkheid. Ik heb toch geen tijd voor Photoshop en filtertjes? Dus als je een kijkje in mijn hectische leventje wil, weet je waar je zijn moet.
.
Nu ben ik ook nieuwsgierig naar jullie leven, dus...
  • She’s rockin’ it 😂

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Suus bakt: Lemon & Lime Pie

Ik zal mij even voorstellen! Ik ben Suus, een werkende mama ...

Sluiten