TOP
Spelletjes

“Wedden dat je het kan? Een spel voor het hele gezin”

Voor lopende winacties klik je hier.

Dit spel mocht ik uitproberen met mijn gezin. Ik had geen idee welk spel ik kreeg dus was echt verrassing. Ik zou heel eerlijk zijn ik zag de voorkant en dacht is dit wel wat voor mij ? Op de voorkant van de doos staat een  voorbeeld kaartje. Daar stond op : kan de speler 20 keer opdrukken in 1 minuut? Ik zei meteen het lukt me  niet eens 1 keer. Maar door alleen de voorkant te bekijken geven we  nog niet op . Ik heb het spel gespeeld met mijn man en mijn dochter van elf.

In dit hilarische, nieuwe familiespel proberen alle spelers het meest bizarre en leuke opdrachten uit te voeren, terwijl de andere spelers wedden of de speler dit succesvol kan uitvoeren of niet! Als de andere spelersgoed wedden, dan winnen zij het ingezette speelgeld dubbel terug en de uitvoerende speler krijgt ook een beloning.

Speltip: Dobble

De regels in het kort

Iedereen krijgt aan het begin van het spel 80 aan speelgeld.

Actief vak

De kaart wordt hardop voorgelezen . De anderen gokken of je de opdracht kunt uitvoeren of niet. Ze leggen een “JA “-of “NEE”-kaart neer,met de voorkant naar beneden, samen met hun inzet.

 • Als je de opdracht met succes uitvoert, krijg je het totaalbedrag dat de anderen hebben ingezet.
 • Wie goed heeft gegokt, krijgt zijn/haar inzet van de bank.
 • Wie verkeerd heeft gegokt , verliest zijn/ haar inzet aan de bank.

Passief vak

De andere spelers lezen de kaart zachtjes en zetten geld in,zoals hierboven. Daarna word de opdracht aan jou voorgelezen en probeer je hem uit te voeren. Je wint en verliest op dezelfde manier als hierboven.

Blind vak

Kies een actieve of passieve opdracht. De andere spelers zetten in voordat de opdracht word voorgelezen. Daarna word de opdracht voorgelezen en probeer je hem uit te voeren.

Dobbelsteenduel

Kies een tegenstander. Zet geld in pop wie het hoogste gooit. Als je het goed hebt, krijg je dat bedrag van de bank . Als je het fout hebt, verlies je het bedrag van de bank.

Startvak

Als je hierlangs komt, ontvang je 50 aan speelgeld voorbij.

Pijlvak en startvak

Als je hierop komt, mag je nog een keer gooien.

Lees ook: het spel Go Go Eskimo

Wat hebben we gelachen

Wij hebben het spel wedden dat je het kan erg lang gespeeld . Ik vroeg aan mijn dochter wanneer is het eigenlijk afgelopen? Zegt ze ; dat hadden we van tevoren moeten afspreken . Met andere woorden ik ben nog niet uitgespeeld we gaan gezellig nog even door. We hebben echt krom gelegen van het lachen. Het zijn zo’n leuke vragen. Soms kan je beter even gaan staan met een opdracht en de andere keer mag je lekker blijven zitten en 7 jongens namen bedenken met de letter S . Je krijgt per vraag zoveel seconde. Daarom zitten er 3 zandlopers bij voor de vragen . Één van 15 seconde, 30 seconde en één van een minuut. Bij sommige vragen zit er verschil tussen de volwassene en het kind. Volwassene moet 7 jongens namen noemen en het kind bijvoorbeeld 5.  Het leuke aan dit spel is dat het echt onvoorspelbaar is . Onvoorspelbaar in de vragen maar ook wie er gaat winnen. De aangegeven leeftijd is vanaf 8 jaar en je kan het spelen met 3-6 personen.

Lees ook: in een handomdraai

Dit is spel echt een aanrader. Een leuk cadeau voor onder de kerstboom. Voor diegene die het gaan kopen, heel veel speel plezier .
Review geschreven door Iris

Het spel is onder andere hier te koop. Er is ook een reisvariant verschenen van dit spel.

«

»

17 COMMENTS
 • Anna

  2 jaar ago

  Ik doe heel graag mee..!

  Facebook: An Na

 • Anna

  2 jaar ago

  Ik doe heeeeeeel graag mee…!

  Facebook: An Na

 • Marange Krouwel

  2 jaar ago

  Yess, ik doe graag mee voor mijn dochter en en zoontje! Cool. Fingerd crossed

 • Anita s

  2 jaar ago

  Super leuk nog nooit van dit spel gehoord maar lijkt me inderdaad ontzettend leuk
  Ik doe graag mee

 • Femke Dekker

  2 jaar ago

  Leuk, dit lijkt me een gezellig spel!

 • Linda Smeets

  2 jaar ago

  Ja, dat lijkt mij erg leuk! Ik doe graag mee!

 • elisabeth maria martina

  2 jaar ago

  leuke uitdaging voor mijn kleindochters

 • anita kempenaers

  2 jaar ago

  ziet er een plezant spel uit wil ik wel eens spelen met de kleinkinderen

 • harry brants

  2 jaar ago

  doe graag mee voor het gezin van mijn dochter spelen heel vaak gezelschapsspellen en een nieuw spel is altijd welkom

 • Marian B

  2 jaar ago

  Deze ga ik onthouden! Doe natuurlijk ook graag mee.

 • Lynn Mahieu

  2 jaar ago

  Oh zo tof, eens iets anders dan altijd maar bord- of kaartspelletjes spelen! Ook leuk om te zien hoe je elkaar kan inschatten denk ik!

 • Nele

  2 jaar ago

  Leuk spelletje, ik doe graag mee.

 • Tamar

  2 jaar ago

  Ik durf te wedden dat ze dat een heel tof spel vinden hier thuis!

 • Claudia Diependaal

  2 jaar ago

  Haha dat denk ik dat jullie krom gelegen hebben! Ik doe dan ook heel etmrg graag mee. Leuk met oud en nieuw spelen mocht ik de gelukkige zijn!

 • Oma Will

  2 jaar ago

  Wat een leuk spel, voor mij onbekend.
  Leuk om me samen met mijn kleinkinderen op uit te leven, deze winter ( en natuurlijk het hele jaar)
  Een nieuw spel bij oma zou fijn zijn.
  Ik heb geen facebook, volg wel Bloglovin en doe weer graag mee.

 • Trotsema fati

  2 jaar ago

  Het klinkt een hele leuke spel!
  Ik loot graag mee

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Pingback: Valsspelen bij Monopoly? Dat moet juist! - MeerVanMir on december 14, 2018
 • %d bloggers liken dit:

  Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten

  Read previous post:
  Mijn hulpje bij het Kerstkaarten maken

  De Goedheiligman is het land uit, de Kerstbomen worden neergezet ...

  Close