Verhalen van een werkende moeder
TOP
Algemeen

“Wedden dat je het kan?”

Dit spel mocht ik uitproberen met mijn gezin. Ik had geen idee welk spel ik kreeg dus was echt verrassing. Ik zou heel eerlijk zijn ik zag de voorkant en dacht is dit wel wat voor mij ? Op de voorkant van de doos staat een  voorbeeld kaartje. Daar stond op : kan de speler 20 keer opdrukken in 1 minuut? Ik zei meteen het lukt me  niet eens 1 keer. Maar door alleen de voorkant te bekijken geven we  nog niet op . Ik heb het spel gespeeld met mijn man en mijn dochter van elf.

In dit hilarische, nieuwe familiespel proberen alle spelers het meest bizarre en leuke opdrachten uit te voeren, terwijl de andere spelers wedden of de speler dit succesvol kan uitvoeren of niet! Als de andere spelersgoed wedden, dan winnen zij het ingezette speelgeld dubbel terug en de uitvoerende speler krijgt ook een beloning.

De regels in het kort

Iedereen krijgt aan het begin van het spel 80 aan speelgeld.

Actief vak

De kaart wordt hardop voorgelezen . De anderen gokken of je de opdracht kunt uitvoeren of niet. Ze leggen een “JA “-of “NEE”-kaart neer,met de voorkant naar beneden, samen met hun inzet.

 • Als je de opdracht met succes uitvoert, krijg je het totaalbedrag dat de anderen hebben ingezet.
 • Wie goed heeft gegokt, krijgt zijn/haar inzet van de bank.
 • Wie verkeerd heeft gegokt , verliest zijn/ haar inzet aan de bank.

Passief vak

De andere spelers lezen de kaart zachtjes en zetten geld in,zoals hierboven. Daarna word de opdracht aan jou voorgelezen en probeer je hem uit te voeren. Je wint en verliest op dezelfde manier als hierboven.

Blind vak

Kies een actieve of passieve opdracht. De andere spelers zetten in voordat de opdracht word voorgelezen. Daarna word de opdracht voorgelezen en probeer je hem uit te voeren.

Dobbelsteenduel

Kies een tegenstander. Zet geld in pop wie het hoogste gooit. Als je het goed hebt, krijg je dat bedrag van de bank . Als je het fout hebt, verlies je het bedrag van de bank.

Startvak

Als je hierlangs komt, ontvang je 50 aan speelgeld voorbij.

Pijlvak en startvak

Als je hierop komt, mag je nog een keer gooien.

Wat hebben we gelachen

Wij hebben het spel erg lang gespeeld . Ik vroeg aan mijn dochter wanneer is het eigenlijk afgelopen? Zegt ze ; dat hadden we van tevoren moeten afspreken . Met andere woorden ik ben nog niet uitgespeeld we gaan gezellig nog even door. We hebben echt krom gelegen van het lachen. Het zijn zo’n leuke vragen. Soms kan je beter even gaan staan met een opdracht en de andere keer mag je lekker blijven zitten en 7 jongens namen bedenken met de letter S . Je krijgt per vraag zoveel seconde. Daarom zitten er 3 zandlopers bij voor de vragen . Één van 15 seconde, 30 seconde en één van een minuut. Bij sommige vragen zit er verschil tussen de volwassene en het kind. Volwassene moet 7 jongens namen noemen en het kind bijvoorbeeld 5.  Het leuke aan dit spel is dat het echt onvoorspelbaar is . Onvoorspelbaar in de vragen maar ook wie er gaat winnen. De aangegeven leeftijd is vanaf 8 jaar en je kan het spelen met 3-6 personen.

Dit is spel echt een aanrader. Een leuk cadeau voor onder de kerstboom. Voor diegene die het gaan kopen, heel veel speel plezier .
Review geschreven door Iris

Winactie

Het klinkt als een erg grappig en gezellig spelletje, nietwaar? Des te leuker dat ik een exemplaar ga weggeven. Doe je mee met de winactie? Laat dan gewoon een reactie achter. Na het einde van de Kerst winweek maak ik de winnaar bekend. Succes!

Facebook Comments

«

»

16 COMMENTS
 • Anna

  12 maanden ago

  Ik doe heel graag mee..!

  Facebook: An Na

 • Anna

  12 maanden ago

  Ik doe heeeeeeel graag mee…!

  Facebook: An Na

 • Marange Krouwel

  12 maanden ago

  Yess, ik doe graag mee voor mijn dochter en en zoontje! Cool. Fingerd crossed

 • Anita s

  12 maanden ago

  Super leuk nog nooit van dit spel gehoord maar lijkt me inderdaad ontzettend leuk
  Ik doe graag mee

 • Femke Dekker

  12 maanden ago

  Leuk, dit lijkt me een gezellig spel!

 • Linda Smeets

  12 maanden ago

  Ja, dat lijkt mij erg leuk! Ik doe graag mee!

 • elisabeth maria martina

  12 maanden ago

  leuke uitdaging voor mijn kleindochters

 • anita kempenaers

  12 maanden ago

  ziet er een plezant spel uit wil ik wel eens spelen met de kleinkinderen

 • harry brants

  12 maanden ago

  doe graag mee voor het gezin van mijn dochter spelen heel vaak gezelschapsspellen en een nieuw spel is altijd welkom

 • Marian B

  12 maanden ago

  Deze ga ik onthouden! Doe natuurlijk ook graag mee.

 • Lynn Mahieu

  12 maanden ago

  Oh zo tof, eens iets anders dan altijd maar bord- of kaartspelletjes spelen! Ook leuk om te zien hoe je elkaar kan inschatten denk ik!

 • Nele

  12 maanden ago

  Leuk spelletje, ik doe graag mee.

 • Tamar

  12 maanden ago

  Ik durf te wedden dat ze dat een heel tof spel vinden hier thuis!

 • Claudia Diependaal

  12 maanden ago

  Haha dat denk ik dat jullie krom gelegen hebben! Ik doe dan ook heel etmrg graag mee. Leuk met oud en nieuw spelen mocht ik de gelukkige zijn!

 • Oma Will

  12 maanden ago

  Wat een leuk spel, voor mij onbekend.
  Leuk om me samen met mijn kleinkinderen op uit te leven, deze winter ( en natuurlijk het hele jaar)
  Een nieuw spel bij oma zou fijn zijn.
  Ik heb geen facebook, volg wel Bloglovin en doe weer graag mee.

 • Trotsema fati

  12 maanden ago

  Het klinkt een hele leuke spel!
  Ik loot graag mee

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • 35 weken en 3 dagen en kleine is groter dan gemiddeld. Waar verbergt ze zich dan?
 • De kamer van Veerle is deels “early dew”. Heeft ze helemaal zelf uitgezocht. Nu nog wat bloesemwit erbij en dan kan de interne verhuizing starten. Voordat er paniek komt: nee, niet zelf geverfd!
 • Verlof betekent ook extra dutjes doen. Het moet ook wel, want het begint nu gewoon al te rommelen. Veel en pijnlijke harde buiken. Wil haar wel nog twee weken binnen houden, dus wat meer rust nemen nu.
 • Eh.........really?
 • Dit blijf ik zo schattig vinden 😍
 • Mijn rijkdom 😍
 • Het nieuwe vriendje van de kleine. Het is gelijk dikke mik. Dank u @mylittleponybenelux en @theprfactory !!!
 • Op naar een beter ijzergehalte en dus ook meer energie!

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Mijn hulpje bij het Kerstkaarten maken

De Goedheiligman is het land uit, de Kerstbomen worden neergezet ...

Sluiten