Proefjes doen met de Project Mc² Ultimate Spy Bag Experiment


Wij willen zoveel mogelijk met onze kinderen ontdekken,  een boswandeling in de regen, het laarzenpad lopen, monkeybos beklimmen, speelpolders bezoeken, in de sneeuw sneeuwballengevecht houden en dan hebben wij het nu vooral over alle buiten activiteiten.  Als het minder weer is heb je niet altijd zin om buiten te zijn. Dan doen wij spelletjes, knutselen we, kijken een film of spelen we op de wii. In tegenstelling tot wat ik van vroeger nog ken, vind ik dat wij onze kinderen meer de mogelijkheid moeten geven om te kunnen doen wat zij zelf willen. En daarmee bedoel ik niet dat zij maar alles mogen, maar dat ik ze zoveel mogelijk de ruimte wil geven om zelf dingen te ontdekken. Dan heb je daar ook het juiste speelgoed voor nodig.

De ultieme spykit
Project Mc² Ultimate Spy Bag Experiment is nou typisch een stuk speelgoed dat daaronder valt. Ik kende het nog niet, maar mijn dochter had het op tv voorbij zien komen. Het was vooral de mooie roze koffer wat haar zo aantrok. De inhoud kende ze verder nog niet. Dat is nu wel anders. Dit speelgoed is echt iets voor de meiden, maar zo anders dan het reguliere spul. Het mooie meisjesachtige van de roze koffer, lipstick en spiegel tegenover het stoere van de reageerbuisjes en poeder. De eerste indruk van de koffer was al genoeg voor dochterlief, maar toen we samen het gebruik ervan doornamen sloeg haar fantasie helemaal op hol. Zij zat al in gedachten met haar vriendinnen in de klas geheime briefjes te sturen via de lipstick en vingerafdrukken te bepoederen. Vorig jaar had mijn dochter al een mad science project op school en ik denk dat toen de liefde voor scheikunde (en daarmee de proefjes) is ontstaan.

Veel onderdelen voor de proefjes
Met de Project Mc² Ultimate Spy Bag Experiment kan je dus hele leuke proefjes doen. De koffer bevat genoeg onderdelen om twintig items voor geheim agenten te onthullen, waaronder vingerafdrukpoeder dat je ook als glanzend make-uppoeder kunt gebruiken, blower die eruitziet als een parfumfles, kaarten om vingerafdrukken te verzamelen, een vergrootglas verstopt in een make-updoosje, een lanceerder voor geheime berichten die eruitziet als een lippenstift, een zaklamp vermomd als flesje nagellak en kolven en reageerbuisjes. Je kan de verschillende proefjes halen uit de bijgeleverde spyguide. Hierin staat omschreven hoe je deze moet uitvoeren. En als je ze allemaal hebt uitgevoerd kan je op www.ProjectMc2.com nog meer proefjes vinden.

  

En ja, wij zijn nu ook een netflix serie rijker. Project Mc² gaat over een tienerspion en drie hele slimme meiden, die geheimagent worden waarbij ze hun wetenschappelijke en technische kennis gebruiken om misdaden op te lossen. Dit viel precies in het straatje van mijn dochter, want ze speelt dit graag na met haar vriendinnen. Het is een veelzijdige koffer die de fantasie van de kinderen aanspreekt en de kinderen met nieuwe dingen in aanraking laat komen. Als ik een nadeel moet noemen is het wel dat je vrij veel verschillende producten ervoor nodig hebt. Maar al met al wat ons betreft een hit voor meiden vanaf 7 a 8 jaar.

De Project Mc² Ultimate Spy Bag Experiment kan je hier aanschaffen.

Geschreven door Dana

Facebook Comments