Verhalen van een werkende moeder
TOP
Producten, Reviews

“Een alternatief voor de wegwerp luier”

Onze dochter heeft zo’n 3 jaar in de wasbare luiers gezeten en over wasbaar luieren heb ik al een hoop geschreven op mijn persoonlijke blog Mama’s jungle. De reden dat wij voor wasbare luiers kiezen, is vooral vanwege het duurzame aspect. Al is de kostenbesparing ook een dikke plus. 

Mijn eerste indruk van de wasbare luier

We krijgen de wasbare luier van Blueberry binnen. Het luiertje is zeegroen en heeft een schattige panda print. De sluiting is met drukknoopjes, maar je kunt ook kiezen voor een klittenbandsluiting. Er zijn twee boosters bijgeleverd. Wellicht dat met een kleine baby één booster voldoende is, maar bij ons bleken uiteindelijk echt wel twee boosters per luier nodig. Wat verder vooral opvalt, is dat de luier erg groot oogt. Maar goed, hij is dan ook geschikt voor kleine baby’s tot zindelijkheid.

Hoe bevalt de wasbare luier?

Peuter in de wasbare luier

Omdat de luier zo groot oogt, gaan we maar direct de grootste uitdaging aan. Peutergirl heeft ’s nachts nog wel een luier om en zij wilt deze wasbare wel testen. Ze is 3,5 jaar, met een tenger postuur en zit in maat 98. Ik doe beide boosters erin. De drukknoopjes bij de beentjes zitten net te strak, zegt ze zelf. Daarom laat ik deze open en ik sluit de drukkers rond haar middel op de wijdste stand. En de volgende ochtend? Een flinke plas (“Papa, ik heb een grote plas gedaan”) en geen lekkages. De peuter proef: doorstaan.

De wasbare luier wassen

Ik trek de boosters een stukje uit de luier en omdat er alleen een plas in zit, was ik ‘m mee met een gewone was op 40 graden in de eco-stand. Ik gebruik waspoeder van Neutral. De wasbare luier en boosters laat ik drogen aan het rek. Na 1 dag is het droog. Super. Overigens was ik normaal gesproken alle wasbare luiers bij elkaar in een was. Een medium-vies los luiertje kan prima met een handdoekenwas mee.

>>Wist je trouwens dat wasbare luiers na minimaal 3-4 keer wassen hun maximale absorptie bereiken?

Newborn in de wasbare luier

Nu volgt de mini-test. Ik verklein de wasbare luier met de drukknoopjes. Ook nu doe ik beide boosters erin. Dat is een hoop luier om een newborn, geloof me, maar het zit goed 😉 Voor de volgende borstvoeding verschoon ik ons ventje. Een plasje en mini poepje. Ik gooi de luier naar volle tevredenheid de luieremmer in. Ja, dit is een blijvertje!

 

Facebook Comments

«

»

5 COMMENTS
 • Anna

  3 jaar ago

  Ik doe graag mee zou het graag willen testen..

 • Marieke Flikweert

  3 jaar ago

  Ik zou het heel graag ook eens willen proberen bij mijn zoontje.

 • Femke

  3 jaar ago

  Ik maak graag kans voor onze jongste van 2.
  We zijn met het potje op speelse manier aan het oefenen en het gaat al best wel goed.
  Wasbare luiers leken mij wel goed voor deze periode maar zit weg met de pasvorm.
  Sommige wegwerpluiers lekken regelmatig door en andere zelden…

 • Marian B

  3 jaar ago

  Ik ben nieuwsgierig en zou het ook graag eens uitproberen bij mijn dochtertje.

 • Tamara

  3 jaar ago

  Ik gebruik al wasbare luiers en zou deze ook graag uit willen proberen.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • De #giegelchallenge van #mylittlepony. Doe jij ook mee?
 • Sanne voor het eerst bij de kapper #5yearsago
 • Zal ik het ze vertellen of niet? #mijngevoelvoorhumor #ikkonerwelomlachen
 • Stiekem best trots op mijn buikje. Het is bescheiden, zeker voor een vierde, maar er zit weer een lekker groot kind in. Ze wordt verwacht met vier kilo geboren te worden. Zou je niet zeggen, hè? #29wekenzwanger
 • Wist je dat deze week er nog allerlei winacties zijn op mijn blog? Alles in het teken van de @speelgoed_van_het_jaar verkiezing. Wat vind je bijvoorbeeld van het spel Crocs’ Socks van @bs.toys ?
 • Klaar voor Halloween! @carnavalskleding_nl #review #winactie #binnenkortmeer
 • @milou_ligtenberg en haar kids gingen een dagje naar #legoworld in de #jaarbeursutrecht. Dit is haar verslag:
Wat een lekker vakantie dagje hebben we gehad. Vanochtend vroeg vertrokken richting de jaarbeurs in Utrecht om daar een dagje te vertoeven bij Legoworld. De kinderen (4 en 7) waren na ons bezoek vorig jaar, al helemaal enthousiast dat we weer gingen. De grote hallen, waar de mooiste beelden, voertuigen en overige creaties uitgestald waren, en de vele hoeken en tafels waar je vrij uit kan bouwen. Voor de kinderen super tof dat ze hun creativiteit al spelend ontwikkelen. Er is een boot gebouwd, enkele huizen en kastelen hebben ze gemaakt, en zelfs Olaf van Elsa werd in elkaar gelego’d. Buiten de vele Lego plekken, zijn er ook andere activiteiten, die te maken hebben met bepaalde Lego thema’s. Zoals bij de Lego city hoek waar je brandjes kan blussen. Bij Lego Disney kon je je verkleden als Elsa, staafjes vangen bij Olaf. In de Duplo hoek staat een theater waar er een aantal keer in een uur een minidisco voorbij komt, kun je je laten schminken en staat er een springkussen. We hebben onze ogen uitgekeken en hebben er heel wat uurtjes rond gelopen. Voor ons was het een topdag! Volgend jaar zijn wij vast weer van de partij!

Tot en met deze woensdag kan je zelf nog dit leuke event bezoeken!
 • Een impressie van het @indewolkenfestival van @oudersvannu

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Tijd voor een feestje met de Trolls

Stiekem heb ik er al maanden naar uitgekeken. Ooit moest ...

Sluiten